Szent Erzsébetre emlékezünk

Szent Erzsébetre emlékezünk

Árpád-házi Szent Erzsébet- könyörögj érettünk!

Iskolánk védőszentjéről, Szent Erzsébetről emlékeztünk meg november 19-én. A lelki napon ünnepi szentmisén vettünk részt. Ezt követően iskolánk első osztályos tanulói fogadalmat tettek, majd a nyolcadikosok átadták a kisdiákoknak összetartozásunk jelképét, az iskolai nyakkendőt és sálat.A nap további részében az osztályközösségek osztályfőnökeik irányításával beszélgettek arról, hogy hogyan lehet továbbadni a szeretet szolgálójának példáját a mindennapi életünkben, és milyen fontos másokkal törődni.

"Szent Erzsébet
Te Krisztus szemével néztél,
Krisztus kezével adtál,
Krisztus szívével szerettél…
Segíts, hogy mi is
Krisztus szemével lássunk,
Krisztus kezével adjunk,
Az Ő szeretetével szeressünk.
Remélünk benned,
Bízunk benned,
Isten munkatársát látjuk benned,
Krisztus szemével néző,
Krisztus kezével adó,
Krisztus szívével szeretőSzent Erzsébet! 
Ámen."

KÉPEK

Natura 2000 szemléletformálási projekt

Natura 2000 szemléletformálási projekt

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága, alaptevékenységeiből adódóan, fontos feladatuknak tekintik a természeti értékek bemutatását, a természetvédelmi szemléletformálást és a környezeti nevelést.

A Natura 2000 szemléletformálási projekt keretében felajánlották iskolánknak:

  • 1 db Entz rozmaring alma facsemetét
  • 3 db madáretetőt és
  • 2 db természetismereti memóriakártyát.

Köszönjük a támogatásukat és az együttműködésüket!

KÉPEK

Mozdulj a klímáért!

A 2020-as év környezetvédelmi program keretein belül iskolánkban egy méhlegelő kialakítását tűztük ki célul magunk elé. Erre a mai napon került sor, amellyel méltóképpen zártuk le a biodiverzitás évének projektjét. A gyerekek sokat tanultak a méhekről és az emberrel való kapcsolatáról egyaránt. 🐝🌼🌺

KÉPEK

Mozdulj a klímáért!

Kedves Szülő! Kedves Gyerekek!

2020. november 12-től Sárospatakon kötelező a maszk viselése valamennyi iskola és óvoda 50 méteres körzetében, nevelési-oktatási napokon reggel 7-8 és délután 15-17 óra között!

Szent Mártonra emlékezünk

Hold hintó indult el lomhán az égen
kis lámpát gyújtok, ma én is elkísérem
dalok mesélnek egy jó szívű tettről
köpenyét megosztó jóságos szentről

Kicsi lámpásom fénye
ma este úgy ragyog
mint odafent éjjel
a szikrázó csillagok
kicsi szívekben égnek
reménynek lángjai
mert bajban a jóval
vígaszt lehet nyújtan

“Csak akkor születtek nagy dolgok, Ha bátrak voltak, akik mertek…”Október 23.

Két eseményre gondolunk a dátumot hallva. Egy régebbire, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákok békés tünte­té­sével forradalom és szabadságharc kezdődött 1956. október 23-án, amely a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával feje­ződött be november 10-én.

A másik, ami ünnepélyessé teszi ezt a napot, hogy 1989.október 23-án az akkori köztársasági elnök kikiáltotta a köztársaságot, hazánk a demokratikus országok államformáját választotta.

Ez az ünnepi alkalom lehetőség, hogy megálljunk egy kis időre, a hétköznapokat hátra hagyjuk és megéljük magyarságunkat. Mindannyiunknak tenni kell, hogy ez a nemzet tovább éljen. Dobbanjon hát együtt a szívünk és emlékezzünk!

Egymillió gyermek…

“Mária hozzád száll imánk…!”

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanulói és dolgozói 2020. október 19-én 9.00 órakor csatlakoznak, az “Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” felhíváshoz. Az osztályok online csatornákon keresztül kapcsolódnak a világ békéjéért és egységéért való imádsághoz.Felhívjuk a kedves szülők és tanulók figyelmét, hogy a a Szent István Rádió 90.6 Mhz hullámhosszán is követhetik a rózsafüzér imádságot.

Kissné Murányi Andrea

igazgató

Felajanlo_ima_gyerekeknek-1

Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola

Intézményünkben szerda délután a Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola munkatársai tartottak online tanórát a 3.a és a 6.b osztály tanulóinak a Zoom rendszeren keresztül. A kisebbeknek a bankjegybiztonságról, a nagyobbaknak az internetes vásárlásokról tartottak színes, érdekes előadást. Iskolánkban már évek óta tartunk előadásokat pedagógusaink és vendég előadók részvételével a pénzügyi tudatosság témakörében, legfőképpen a Pénz7 témahét keretében. Ez a tevékenység egészült most ki ezekkel az órákkal, melynek folytatása az őszi szünet után várható. A tanulók az előadások végén 500 okospontra jogosító kuponnal is gazdagodtak, melyet a pontvelem bankszámlájuk segítségével használhatnak fel.

KÉPEK

Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola

„Mozdulj a klímáért!”

2020‐ban, nyolcadik alkalommal csatlakoztunk a „Mozdulj a klímáért!” elnevezésű országos felhíváshoz. Idén a Biodiverzitás Szuper Éve jegyében a feladatok a beporzók –főleg a méhek ‐ védelméhez és a települési méhlegelőkhöz, vadvirágos mezőkhöz kapcsolódtak. A gyerekek, a pedagógusok izgalmas, játékos feladatai által megtanulták, milyen fontos településeink biológiai sokféleségének megőrzése, és hogy annak fenntartásban a beporzóknak alapvető szerepük van. A heti tevékenységek alatt a biológiai lábnyomunk csökkentésére is nagyon nagy figyelmet fordítottunk, mellyel az iskolánknak sok zöld mérföldkövet gyűjtöttünk a programban.🙂

KÉPEK

„Mozdulj a klímáért!”

XXVIII. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti verseny

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanulói ismét részt vettek a XXVIII. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti verseny megyei fordulóján. Eredmények:Molnár Hanna 7.b osztályos tanuló – I. helyezésRozgonyi Orsolya 7.b osztályos tanuló – VI. helyezésLukács Bálint 7.b osztályos tanuló – X. helyezésIskolánkat az országos versenyen Molnár Hanna 7.b osztályos tanulónk képviseli.

Felkészítő pedagógus: Bódiszné Hajnal Aliz és Kocsmárszki Ilona tanárnők.

Köszönjük a pedagógusok felkészítő munkáját!Tanulóinknak gratulálunk az elért eredményekhez!

Missziók hónapja

Missziók hónapja

„Imádkoznunk kell, nem csak magunkért, hanem a világért.”Október a missziók hónapja, ebben a hónapban a katolikus egyház az egész világon a missziókért imádkozik.A missziós héten napindító rövid elmélkedésekkel és egy tized Rózsafüzér elimádkozásával indultak napjaink. Imádkoztunk az evangélium terjesztőiért, a misszionáriusokért, papokért és a szerzetesekért.A hét zárásaként az iskolában működő missziós csoport Jézus missziós parancsát jelenítette meg, melynek a mottója:

„Menjetek el az egész világra és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!”(Mk 16,15)

KÉPEK

Iskolánkban 2020. október 19-22 – ig igazgatói szünetet lesz.

Így a tanulóknak már 2020. október 19-én (hétfőn) nem kell iskolába jönniük, és az őszi szünet utáni első tanítási nap 2020. november 2. (hétfő) lesz.

Az őszi szünetben jó pihenést és jó egészséget kívánok a családok minden tagjának:

Kissné Murányi Andrea – igazgató

” Mert én, az Úr, a te Istened, én ragadtam meg jobbodat. Én szólok hozzád így: Ne félj! Én megsegítelek. ” (Izajás 41,13)

Regionális Mesemondó Versenyen

A Művelődés Háza és Könyvtára – Zrínyi Ilona Városi Könyvtár által szervezett , Regionális Mesemondó Versenyen vettek részt. A Népmese napján Benedek Elek születésnapját ünnepeltük. A vetélkedésre 2 korcsoportban neveztünk:

I. korcsoport.:Tóth Anna 1.a osztályos tanuló Felkészítő tanár: Majdanics Lászlóné

Lénárt Szabolcs 1. b Felkészítő tanár: Szabóné Antreter Anikó

Kiss Virág 2.b Felkészítő tanár: Éváné Tarr Györgyi

II. korcsoport.:Pálóczi Péter 3.b Felkészítő tanár: Bacsóné Majancsik Anita Szanyi Bence 4.b Felkészítő: Stumpfné Kascsák Andrea

Eredményeink:

III. helyezés:
Pálóczi Péter 3.b
III. helyezés:
Tóth Anna 1.a


Köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját!

Tanulóinknak gratulálunk a szép helyezésekhez!