ZöldOkos Kupa – Palánta

A ZöldOkos Kupa Palánta egy többfordulós fenntarthatósági tudáspróba, 7-8. évfolyamos hazai és határon túli magyar diákok számára. A verseny összesen 6 fordulóból áll (3 előforduló, 1 megyei elődöntő, 1 regionális középdöntő és az kétfordulós döntő). A ZöldOkos Kupa kérdései szorosan kapcsolódnak a 2021. évi Fenntarthatósági Témahét témáihoz: az erdő, mint ökoszisztéma, zöld gazdaság és fenntartható közösségek, valamint a hulladékkezeléssel kapcsolatosan és általános fenntarthatósági témákban is szerepelnek kérdések.

Intézményünk mindkét versenyre jelentkező csapata továbbjutott a megyei fordulóba, ahol megyénként 9 csapat méri össze tudását 2021. április 9-én. A csapatok:Öko csajok: Rozgonyi Orsolya, Gunyis Inez, Stumpf Boglárka 7.b osztályos tanulók.Sárospataki Zöldek: Albók Luca, Molnár Hanna, Lukács Bálint 7.b osztályos tanulók.

Gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

Teremtésvédelmi Nap 2021

„Minden mi él, csak téged hirdet,

Minden dicsér, mert mind a műved

,Azzal, hogy él, azt zengi néked,

Dicsérlek én, dicsérlek Téged.”

Dr. Ternyák Csaba egri érsek atya Főegyházmegyei Teremtésvédelmi Napnak nyilvánította március 25-ét. Ezen a napon, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén az egyházi fenntartású intézmények takarítási, szemétszedési és teremtésvédelmi akciókat szerveznek.Iskolánkban az online tartott osztályfőnöki, biológia és hittanórákon is beszélgettünk az Isten által teremtett világ védelméről; valamint arról, hogy Isten eszközeként mindnyájunknak együtt kell működnünk a teremtés gondozásában.

„Mindenható Isten,te az egész világmindenségben,de legkisebb teremtményedben is jelen vagy,és gyengéd szeretettel veszed körülmindazt, mi létezik.Öntsd belénk szereteted erejét,hogy óvjuk az életet és a szépséget,tölts el minket békével,hogy fivérként és nővérként éljünk,és ne ártsunk senkinek!”(Ferenc pápa LAUDATO SI’ „Áldott légy, Uram” enciklika)

Képes összeállítással emlékezünk az előző évek Teremtésvédelmi programjaira.

KÉPEK

Teremtésvédelmi Nap 2021

LENGYEL-MAGYAR BARÁTSÁG NAPJA

A Magyar Országgyűlés hivatalosan 2007-ben nyilvánította március 23-át a Lengyel- Magyar barátság napjává. Az elmúlt évek műsoraiból készült képekkel emlékezünk meg, e jeles napról.

Hálásak vagyunk a Szent Erzsébet nővérek jelenlétéért iskolánkban.

Kimagasló eredményeket értek el tanítványaink a „Szép Magyar Beszéd” versenyen

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kazinczy-díj Alapítvány–Péchy Blanka emlékére kuratóriuma ebben a tanévben is meghirdette a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt az általános iskolák 5–8. évfolyamos tanulói részére; mely az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja.

A verseny területi fordulóján iskolánk két tehetséges tanulója kimagasló eredményt ért el.

Galkó Dominik 6.a osztályos tanuló I. helyezést ért el. Felkészítő pedagógusok: Kissné Murányi Andrea, Éváné Tarr Györgyi.

Haskó Vivien 7.a osztályos tanuló II. helyezést ért el: Felkészítő pedagógusok: Kissné Murányi Andrea, Maczkó- Nagy Zsuzsanna.

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

KÉPEK

Online szülői értekezlet- leendő elsős gyerekek szüleinek

Intézményünk 2021. március 9-én megtartotta az online értekezletet.

Köszönjük érdeklődésüket, kérjük látogassanak el a www.szenterzsebet-sp.hu internetes oldalunkra, ahol további tájékoztatást találnak az iskolánkról.A kedves szülők számára a szándéknyilatkozat itt is elérhető:https://drive.google.com/…/1j3mYLBBWhklstmXTHT…/view…

Szeretettel várunk minden elsős gyermeket!

KÉPEK

Lázár Ervin program

A Lázár Ervin Program keretében iskolánk alsó tagozatos tanulói online nézhették meg a Miskolci Csodamalom Bábszínház Lúdas Matyi előadását. A gyerekek örömmel fogadták a színtársulat vidám hangulatú műsorát.

KÉPEK

Mozdulj a klímáért! III. helyezés

Iskolánk 2020. szeptember 7. és október 16. között ismét csatlakozott a Mozdulj a klímáért!- kampányhoz.A közösségi akció kategóriában intézményünk az előkelő III. helyezést szerezte meg.Az alkotásokat a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetségének 5 fős zsűrije bírálta el és hozta meg konszenzussal döntését.Vigyázzunk mindannyian a környezetünkre!

Online szülői értekezlet

Kedves leendő elsős Szülők!

Szeretettel hívjuk és várjuk Önöket 2021. március 9-én 18:00-kor tartandó online szülői értekezletünkre, melyet Google Meet-en tartunk. A részvételhez szüksége lesz egy gmail.com-os email címre, valamint kérünk egy előzetes regisztrációt az alábbi űrlap kitöltésével. Fontos, hogy olyan email címet adjanak meg, amibe be tudnak lépni, mert oda fogjuk kiküldeni a Meet-hez való csatlakozás linkjét. Kérjük a linket ne küldjék tovább, hiszen csak azt áll módunkban „beengedni” az online értekezletre, aki előzetesen regisztrált.

A következő tanév és a leendő osztályok indítása kapcsán felmerülő kérdéseiket előre is elküldhetik a katisksp@gmail.hu címre, az online értekezleten így mindegyik kérdés megválaszolásra kerül.

Szeretettel várunk minden érdeklődő, leendő elsős szülőt!

Regisztrációs űrlap

Szándéknyilatkozat

***

Kedves leendő első osztályos Szülők!

Ha iskolánk megnyerte tetszésüket és gyermeküket szívesen bíznák ránk, kérjük, juttassák el hozzánk a kitöltött Szándéknyilatkozatot.

A Szándéknyilatkozat elérhető iskolánk honlapján letölthető formában, vagy az iskola portáján nyomtatott formában.

Visszajuttatás módjai:

  • lefotózva az iskola email címére ( katisksp@gmail.hu)

  • személyesen az iskola portájára visszajuttatva.

Köszönjük, hogy minket választanak!

                                                                                                                            Az iskolai vezetőség