Regionális mesemondó verseny

2021. szeptember 30-án A Művelődés Háza és Könyvtára által hirdetett regionális mesemondó versenyen iskolánkat öt tanuló képviselte:

Tóth Anna 2.a osztály ,felkészítő tanára Majdanics Lászlóné

Egyed Emese 2.b osztály ,felkészítő tanára Szabóné Antreter Anikó

Jakab Janka 3.a osztály, felkészítő tanára Hoffmann Tiborné

Kiss Virág 3.b osztály, felkészítő tanára Éváné Tarr Györgyi

Tóth Eszter 4. b osztály, felkészítő tanára Bacsóné Majancsik Anita.

A versenyen Kiss Virág 3.b osztályos tanuló 3.helyezést ért el, Tóth Anna 2.a osztályos tanuló különdíjban részesült.

A versenyzőknek gratulálunk a szép eredményekhez , a felkészítő pedagógusoknak köszönjük áldozatos munkájukat!

KÉPEK

Országos dobogós helyezés

Intézményünk ismét előkelő hellyel büszkélkedhet!

A járványügyi helyzet miatt az idén a Dugonics András Matematika verseny mindhárom fordulóját online formában bonyolították le. Rozgonyi Orsolya 7. b osztályos tanulónk az idei tanévben is bejutott az országos döntőbe. A május 17-i, országos fordulóban az előkelő 2. helyezést szerezte meg! A verseny szervezői oklevéllel és egy szép könyvvel jutalmazták.

Felkészítő tanára: Rusznyákné Éva Gyöngyike

Szívből gratulálunk!

Vers-és novellaíró pályázat

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében vers- és novellaíró pályázatot hirdetett „ A CSALÁD, ISTENTŐL RENDELT KÖZÖSSÉG!” címmel. Iskolánkból Sasvári Kíra 4.a osztályos és Lisóczki Balázs 6.a osztályos tanulók egy-egy versen keresztül mutatták be, hogy mit jelent életükben a keresztény család. Az Egri Főegyházmegye egyéni jutalomban részesítette a gyerekeket.

Gratulálunk!

Sikerek az országos történelem versenyen

Ebben a tanévben három csapattal vettünk részt a Katolikus Iskolák XVIII. Takáts Sándor Országos Történelem Versenyén, amelyen 130 csapat indult. Az Időutazók csapata -Albók Luca, Gunyis Inez, Rozgonyi Orsolya -országos 3.helyezést ért el. Marvel csapata- Bacsó Bianka, Espák Hanna Veronika, Borbíró Tamás Márk- országos 12.helyezést hozták el.A Hunyadi utódai csapat- Koleszár Teodóra, Molnár Hanna, Stumpf Boglárka- a 17.helyet szerezte meg.

Felkészítő pedagógus: Farkasné Gyüre Zsuzsanna

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

Matematikai siker

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezte az ettől a tanévtől háromfordulósra tervezett (iskolai, területi, országos) Zrínyi Ilona Matematikaversenyét. Sajnos a járványügyi helyzet miatt csak egy teszt megírására került sor május közepén. Fekete Balázs, 6.b osztályos tanulónk ezen a megyei/körzeti fordulón iskolánk legeredményesebb versenyzője lett.

Felkészítő tanára: Rusznyákné Éva Gyöngyike

Szívből gratulálunk!

Harmatcsepp országos tanulmányi verseny

Iskolánk 3.b osztályos tanulói, Stumpf Máté, Kenderesi Bálint és Tóth Tamás, a Harmatcsepp országos tanulmányi versenyen vettek részt, olvasás-szövegértésből és nyelvtan-helyesírásból. Több száz versenyző közül Kenderesi Bálint elődöntős lett, Stumpf Máté országos IV. helyezést ért el.

Gratulálunk a Harmatcsepp országos tanulmányi verseny minden résztvevő tanulójának a teljesítményéhez.

Felkészítő pedagógus: Bacsóné Majancsik Anita osztályfőnök.

Szeretettel gratulálunk!

Nemzetközi sikerek

A 2021. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett ZöldOkos Kupa Kárpát- medencei versenyén iskolánkból 2 csapat indult. A csapattagok a 7. b osztály tanulói voltak. A nemzetközi versenyen több mint 500 csapat indult. A rangos, többfordulós fenntarthatósági tudáspróbán, az Öko-Csajok csapat tagjai: Rozgonyi Orsolya, Stumpf Boglárka, Gunyis Inez az előkelő III. helyezést érték el. A Sárospataki Zöldek csapata Albók Luca, Lukács Bálint, Molnár Hanna pedig a XII. helyezést hozták el.

Felkészítő pedagógus: Kocsmárszki Ilona tanárnő.

Szívből gratulálunk!

Mindnyájuknak további sok sikert kívánunk!

KÉPEK

Kaán Károly Országos Környezet- és Természetismereti verseny eredménye

Iskolánk 5. és 6. évfolyamos tanulói rangos helyen végeztek a Kaán Károly Országos Környezet- és Természetismereti versenyen. A több fordulós megyei versenyen remekeltek tehetséges tanulóink.

Helyezettek:5. osztály Dévánszki László Zsolt, 5.b osztályos tanuló- megyei III. helyezett

6. osztály: Ivancsó Máté János, 6.b osztályos tanuló- megyei II. helyezettBuchalter Zsolt, 6.a osztályos tanuló- megyei V. helyezettBatta Diana Bíborka 6.b osztályos tanuló- megyei XI. helyezett.

Felkészítő pedagógus: Kocsmárszki Ilona tanárnő

.Gratulálunk az elért eredményekhez! További sikereket kívánunk munkájukhoz!

Díjnyertes rajzpályázatok

Iskolánk tanulói kiemelkedő helyezéseket értek el „Az én Tokaj-Hegyaljám” rajzpályázatán. A pályázat kiírásának központjába, a térség természeti és kulturális örökségét helyezte. Tanulóink különböző technikákkal mutatták be, hogy ők mit tartanak érdekesnek és értékesnek a saját környezetükben.

Eredmények:I.helyezett: Márki Anett 3.a osztályos tanuló. Felkészítő pedagógus: Fodor Géza tanár úr.

III. helyezett: Napravszki Dávid 4.b osztályos tanuló. Felkészítő pedagógus: Sasváriné Koczák Marianna tanárnő.A díjazott gyerekek értékes ajándékokat és oklevelet kaptak ajándékba, míg a pedagógusok egy emléklapot, és olyan szakmai szakkönyvet, amit a korszerű nevelés területén tudnak használni, a mindennapi munkájuk során.

Az elért eredményekhez szívből gratulálunk! További sikereket kívánunk!

KÉPEK

Sikerek az országos angol nyelvi projektversenyen

Országos angol nyevi projektversenyen két csoportban, összesen 8-an vettek részt iskolánk 7.b osztályos tanulói közül. Mindkét csapat magas színvonalon teljesített, s így a 70 csapat közül 7. helyezést ért el: Bacsó Bianka, Béres Petra, Espák Hanna és Rozgonyi Orsolya csapata, 10. helyezést ért el: Albók Luca, Molnár Hanna, Borbíró Tamás és Napravszki Balázs csapata.

A tanulók felkészülését segítő pedagógus Bacsóné Majancsik Anita.

Eredményükhöz gratulálunk, további sikereket kívánunk!

KÉPEK

ZöldOkos Kupa – Palánta

A ZöldOkos Kupa Palánta egy többfordulós fenntarthatósági tudáspróba, 7-8. évfolyamos hazai és határon túli magyar diákok számára. A verseny összesen 6 fordulóból áll (3 előforduló, 1 megyei elődöntő, 1 regionális középdöntő és az kétfordulós döntő). A ZöldOkos Kupa kérdései szorosan kapcsolódnak a 2021. évi Fenntarthatósági Témahét témáihoz: az erdő, mint ökoszisztéma, zöld gazdaság és fenntartható közösségek, valamint a hulladékkezeléssel kapcsolatosan és általános fenntarthatósági témákban is szerepelnek kérdések.

Intézményünk mindkét versenyre jelentkező csapata továbbjutott a megyei fordulóba, ahol megyénként 9 csapat méri össze tudását 2021. április 9-én. A csapatok:Öko csajok: Rozgonyi Orsolya, Gunyis Inez, Stumpf Boglárka 7.b osztályos tanulók.Sárospataki Zöldek: Albók Luca, Molnár Hanna, Lukács Bálint 7.b osztályos tanulók.

Gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

Kimagasló eredményeket értek el tanítványaink a „Szép Magyar Beszéd” versenyen

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kazinczy-díj Alapítvány–Péchy Blanka emlékére kuratóriuma ebben a tanévben is meghirdette a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt az általános iskolák 5–8. évfolyamos tanulói részére; mely az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja.

A verseny területi fordulóján iskolánk két tehetséges tanulója kimagasló eredményt ért el.

Galkó Dominik 6.a osztályos tanuló I. helyezést ért el. Felkészítő pedagógusok: Kissné Murányi Andrea, Éváné Tarr Györgyi.

Haskó Vivien 7.a osztályos tanuló II. helyezést ért el: Felkészítő pedagógusok: Kissné Murányi Andrea, Maczkó- Nagy Zsuzsanna.

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

KÉPEK

„Szép Magyar Beszéd” verseny

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kazinczy-díj Alapítvány–Péchy Blanka emlékére kuratóriuma ebben a tanévben is meghirdette a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt az általános iskolák 5–8. évfolyamos tanulói részére; mely az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja.A verseny iskolai fordulóján 22 tanuló vett részt, két korcsoportban.

5–6. évfolyam (11–12 éves korcsoport) 5.a : Horváth Raffael, Suba Olivér

5.b : Bánóczi Aliz, Dezső Eszter Tereza, Gál Luca Noémi , Nagy Nóra, Napravszki DóraPitlik Jázmin , Szabó Zsolt Kristóf

6.a :Budai Boglárka, Galkó Dominik, Lisóczki Balázs, Mundér Dzsenifer

6.b : Csornyák Petra , Ivancsó Máté

7–8. évfolyam (13–14 éves korcsoport) 7.a: Budai Dávid, Haskó Vivien, Kulics Lili, Nagy Vanda, Sasi Krisztián

7.b : Béres Petra, Molnár Hanna

Az online formában megszervezett II. fordulóban: két versenyző képviseli iskolánkat:Galkó Dominik 6.a és Haskó Vivien 7.a osztályos tanulók. Mindenkinek gratulálunk!

Köszönjük Kissné Murányi Andrea igazgatónő és Poncsák Ferencné kolléganőnk segítségét ,és zsűrizésben való részvételét!

Éváné Tarr Györgyi és Maczkó-Nagy Zsuzsanna magyartanárok

KÉPEK

A Magyar Kultúra Napja – szavalóverseny

2021. január 23-án A Művelődés Háza és Könyvtára által a magyar kultúra napja alkalmából rendezett szavalóversenyen iskolánkat idén öt verset szerető tanuló képviselte: Braun Sára (5.a), Kenderesi Eszter (5.a), Dezső Eszter Tereza (5.b), Gál Luca Noémi (5.b), Galkó Dominik (6.a). Tanítványaink szépen szerepeltek, a versenyen. Az 5-6. osztályosok kategóriájában, Galkó Dominik 3.helyezést ért el. Magyartanára: Éváné Tarr GyörgyiKülöndíjban részesült: Dezső Eszter Tereza, magyartanára: Maczkó-Nagy ZsuzsannaKenderesi Eszter, felkészítő tanára: Éváné Tarr GyörgyiA tanulók felkészítést segítette Kissné Murányi Andrea igazgató. Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítőknek!

KÉPEK

Szent Margit- díj

Szent Margitra a nagy engesztelőre, IV. Béla király leányára emlékeztünk január 18-án iskolákban. Margitot a magyar ifjúság égi pártfogójaként is tiszteljük. Ifjúságunknak utat mutat, és példát add életével: csak a tevékeny, áldozatos szeretet hoz gyümölcsöt a jövendő számára.Intézményünkben hagyomány, hogy a legjobb tanulmányi eredményt elért osztály kapja a Szent Margit osztály címet.Idén az 5.b osztály nyerte el a díjat. A tanulók műsorukkal felidézték Szent Margit példáját, akitől alázatot, Isten iránti szeretetet, imádságos lelkületet tanulhatunk.

Gratulálunk elismerésükhöz, további kimagasló eredményeket kívánunk az osztálynak!

KÉPEK

„Csodálatos emberi test” vetélkedő

Iskolánk 12 tanulója vett részt „Csodálatos emberi test” című online vetélkedőn a Szerencsi SZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium szervezésében. A vetélkedő témakörei életmóddal, táplálkozással, mozgással és természetesen az emberi testtel voltak kapcsolatosak. Minden diákunk teljesítményét oklevéllel és apró tárgyjutalmakkal díjazták a szervezők.Rozgonyi Orsolya 7.b osztályos tanulónk kiváló eredményért könyvjutalomban is részesült. Kiváló eredményt értek el Albók Luca, Lukács Bálint, Koleszár Teodóra, Molnár Hanna 7.b osztályos tanulók.

További résztvevők Bacsó Bianka, Béres Petra, Espák Hanna, Gunyis Inez, Napravszki Balázs 7.b, Csomós Kristóf és Lengyel Milán 8.a osztályos tanulók.

Felkészítő tanár: Kocsmárszki Ilona

Gratulálunk!

KÉPEK

XXVIII. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti verseny

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanulói ismét részt vettek a XXVIII. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti verseny megyei fordulóján. Eredmények:Molnár Hanna 7.b osztályos tanuló – I. helyezésRozgonyi Orsolya 7.b osztályos tanuló – VI. helyezésLukács Bálint 7.b osztályos tanuló – X. helyezésIskolánkat az országos versenyen Molnár Hanna 7.b osztályos tanulónk képviseli.

Felkészítő pedagógus: Bódiszné Hajnal Aliz és Kocsmárszki Ilona tanárnők.

Köszönjük a pedagógusok felkészítő munkáját!Tanulóinknak gratulálunk az elért eredményekhez!

Regionális Mesemondó Versenyen

A Művelődés Háza és Könyvtára – Zrínyi Ilona Városi Könyvtár által szervezett , Regionális Mesemondó Versenyen vettek részt. A Népmese napján Benedek Elek születésnapját ünnepeltük. A vetélkedésre 2 korcsoportban neveztünk:

I. korcsoport.:Tóth Anna 1.a osztályos tanuló Felkészítő tanár: Majdanics Lászlóné

Lénárt Szabolcs 1. b Felkészítő tanár: Szabóné Antreter Anikó

Kiss Virág 2.b Felkészítő tanár: Éváné Tarr Györgyi

II. korcsoport.:Pálóczi Péter 3.b Felkészítő tanár: Bacsóné Majancsik Anita Szanyi Bence 4.b Felkészítő: Stumpfné Kascsák Andrea

Eredményeink:

III. helyezés:
Pálóczi Péter 3.b
III. helyezés:
Tóth Anna 1.a


Köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját!

Tanulóinknak gratulálunk a szép helyezésekhez!