Siker a Népek tavasza országos történelmi projektversenyen

A HEBE Szolgáltató és Kiadó Kft. minden tanévben számos levelezőversenyt hirdet meg, melyeken iskolánk tanulói évek óta szívesen vesznek részt. 2022 februárjában Népek tavasza címmel országos történelmi projektverseny indult általános – és középiskolás diákok részére, amelyen az 5-6.osztályos korcsoportban összesen 54 csapat vett részt. A megmérettetésen egy feladatsort kellett megoldania a tanulóknak, majd különböző projektmunkákat (fogalmazások, diagramkészítés, tablókészítés) kellett elkészteni. Iskolánk 5.a osztályából 7 tanuló két csapatban indult el a versenyen. A diákok kimagaslóan teljesítettek, hiszen a Braun Kata, Gál Nóra Vivien, Sasvári Kíra alkotta csapat 3. helyezést ért el; a Budai Ramóna Marianna, Gál Renáta, Hochvárt Bálint , Matisz Katica tanulókból álló csapat pedig a 7. helyen végzett.

Felkészítő tanáruk: Kecskeméthy-Tóth Boglárka

A szép eredményekhez szeretettel gratulálunk!

Siker az Almásy László Egyházmegyei Földrajzversenyen

A miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda idén ismét meghirdette egyházmegyei körű, regionális földrajzversenyét.Iskolánk sikeresen szerepelt a versenyen, a 8.a osztályos tanulókból álló csapat 3. helyezést ért el.A csapat tagjai:Csordás Róbert, Ignéczi Gergő, Váli Zsófia, Wiersum Júlia.

Felkészítőjük: Beliczáné László Petra.

Gratulálunk a szép eredményhez!

Eredményes helyesíróink

2022 márciusában zajlott a – Magyar Nyelvtudományi Társaság és a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara által szervezett – XXV.Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei Helyesírási verseny 1. fordulója; melyen összesen 1054 iskola 17.144, 5-8.évfolyamos diákja vett részt. A verseny célja az anyanyelv értékeinek megőrzése, az anyanyelv iránti szeretet erősítése, a tehetséggondozás; továbbá a továbbtanuláshoz, a mindennapi élethez szükséges helyesírási készség fejlesztése, a helyesírási ismeretek bővítése és a digitális írástudás fejlesztése. Iskolánkban 19 tanuló vállalta a megmérettetést, és oldotta meg az 1.forduló elgondolkodtató kérdéseit.

A fordulóban való eredményes szereplésért emléklapot kaptak: Fazekas Zsolt 5.b, Gaál Rozália 6.b,Balla Vanessza 7.b, Balogh Erika 7.a, Oláh Cintia 7.a, Bana Boglárka és Molnár Gréta 8.a osztályos tanulók.

Az 1. fordulóban elért pontszámok rangsorolása alapján a következő eredmények születtek:

5.évfolyam I.helyezett: Braun Kata 5.a

II. helyezett: Szabó Márk 5.b

III.helyezett: Csatári Benjámin 5.b

6. évfolyam I .helyezett: Bánóczi Alíz 6.b

II.helyezett: Braun Sára 6.a

III.helyezett: Pitlik Jázmin 6.b

7.évfolyam I.helyezett: Ivancsó Máté 7.b

II.helyezett: Zsignár Ákos 7.b

III. helyezett: Batta Diána Bíborka 7.b

8.évfolyam I.helyezett : Rozgonyi Orsolya 8.b

II.helyezett: Albók Luca 8.b

III.helyezett: Molnár Hanna 8.b

Négy versenyzőnk jutott be a megyei fordulóba, és az ott elért szép eredményéért emléklapot kapott: Bánóczi Alíz, Braun Sára, Pitlik Jázmin és Rozgonyi Orsolya.

Mindenkinek szívből gratulálunk! A versenyzők felkészítő tanárai: Éváné Tarr Györgyi, Horváthné Repka Rita, Kecskeméthy-Tóth Boglárka, Maczkó-Nagy Zsuzsanna; a verseny lebonyolításának segítője Poncsák Ferencné.

Országos eredmények angol nyelvből

Iskolánk 8.b osztályos tanulói a Hebe Kft által szervezésében Christmas is All around címmel idegennyelvi országos projektversenyen vettek részt. A csapatoknak a versenyen egy feladatlapot kellett közösen megoldaniuk, majd különböző projektmunkákat kellett készíteniük egyénileg és csoportosan is. Kreativitásban és tartalmilag is nagyszerű munkát adtak le mellyel a következő eredmények születtek.

A 8. évfolyamon Junior 1 kategóriában:

1. helyezést ért el-oklevelet és ajándékcsomagot kapott: Bacsó Bianka, Espák Hanna Veronika, Gunyis Inez, Rozgonyi Orsolya 8.b osztályos tanulók.

2. helyezést ért el-oklevelet és ajándékcsomagot kapott: Albók Luca, Koleszár Teodóra, Molnár Hanna, Stumpf Boglárka 8.b osztályos tanulók.

Felkészítő tanáruk: Bacsóné Majancsik AnitaEredményükhöz szeretettel gratulálunk!

Országos eredmények angol nyelvből

Iskolánk 5. a, 5. b osztályos tanulói a Hebe Kft által szervezésében Christmas is All around címmel idegennyelvi országos projektversenyen vettek részt. A csapatoknak a versenyen egy feladatlapot kellett közösen megoldaniuk, majd különböző projektmunkákat kellett készíteniük egyénileg és csoportosan is. Kreativitásban és tartalmilag is nagyszerű munkát adtak le mellyel a következő eredmények születtek.

Az 5.évolyamon A1 Kids kategóriában:

1. helyezést ért el-oklevelet és ajándékcsomagot kapott: Sasvári Kíra, Gál Nóra Vivien, Braun Kata és Nagy-Dézsi Koppány 5.a osztályos tanulók.

4. helyezést ért el- oklevelet kapott: Budai Ramóna, Gál Renáta, Matisz Katica 5.a osztályos tanulók.

Oklevelet kaptak:Egyed-Béres Zsombor, Farkas Dominik Zsombor, Géczi Laura, Hochvárt Bálint 5. a osztályos tanulók Rácz Edina, Rácz Gergő, Szabó Márk Noel, Szőke Balázs Áron 5. b osztályos tanulók Csatári Benjámin, Fazekas Zsolt, Musa Letícia, Sápi-Járdán Bence 5.b osztályos tanulók

Felkészítő tanáruk: Stumpfné Kascsák Andrea

Szeretettel gratulálunk a szép eredményhez!

Dobogós helyezés az „Úton vagyunk” egyházmegyei hittanversenyen

2022. március 19-én Miskolcon, a Fáy András Görögkatolikus Gimnáziumban került megrendezésre az egyházmegyei görögkatolikus hittanverseny. Iskolánk 7-8. osztályos tanulói közül Ivancsó Máté János és Zsignár Ákos István 7. b osztályos tanulók III. helyezést értek el, mellyel bejutottak az országos fordulóba is.

Felkészítőjük Bénó Zsoltné.

Gratulálunk, sok sikert kívánunk az országos döntőben!

KÉPEK

Országos történelemverseny megyei fordulója

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 8. b osztályos tanulója, Stumpf Boglárka a 7-8. évfolyamos tanulók országos történelem tantárgyi versenyének Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fordulóján III. helyezést ért el.

Felkészítő pedagógus: Farkasné Gyüre Zsuzsanna Gratulálunk a kiváló eredményhez!

“Szép Magyar Beszéd” verseny

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kazinczy-díj Alapítvány–Péchy Blanka emlékére kuratóriuma a 2021/2022-es tanévben is meghirdette a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt az általános iskolák 5–8. évfolyamos tanulói részére; mely az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja. A verseny online formában megszervezett területi fordulóján két versenyző képviselte iskolánkat:Bajnok Dorka 5.a osztályos tanuló a 11–12 éves korcsoportban (felkészítője: Kecskeméthy-Tóth Boglárka) és Haskó Vivien Linett 8.a osztályos tanuló a 13-14 éves korcsoportban (felkészítője: Éváné Tarr Györgyi).Haskó Vivien Linett a korcsoportjában II. helyezést ért el.

Gratulálunk a szép eredményhez!

“A vasút világa- sínes álmok!”

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által az Európai Mobilitási Hét alkalmából meghirdetett “A vasút világa- sínes álmok!” elnevezésű rajz-, fotó- és kreatív pályázaton iskolánk tanítványai Kiszely Dominik 2.a és Lénárt Szabolcs 2.b osztályos tanulónk különdíjban részesültek.

Felkészítő pedagógus Sasváriné Koczák Marianna tanárnő.

Elismerésükhöz szeretettel gratulálunk!

KÉPEK

Adni jó! országos művészeti pályázat

A Pagát Gold Zrt. 2021 novemberében meghirdetett jótékonysági pályázatára iskolánk több tanulója is készített alkotást. Az országos rajzpályázaton Alföldi Zoltán 3. b osztályos tanuló 3. helyezést ért el. A legtöbb munkát beküldő csoport kategóriában a 3. b osztály tanulói is díjazásban részesültek. A kis művészek pályázatukkal fejenként 1 000 Ft-tal támogatták a bohócdoktorok munkáját is. A 107 beérkezett mű után a Pagát Gold Zrt. így 107 000 Ft-ot utal decemberben a Mátrix Közhasznú Alapítványnak.

Gratulálunk a sikeres alkotásukhoz! Felkészítő tanár: Sasváriné Koczák Marianna

A nyertes pályázatok itt tekinthetők meg: https://pagatgold.hu/lezarult-az-adni-jo-muveszeti-palyazat/

Szavalóverseny a magyar kultúra napja alkalmából

A magyar kultúra napja alkalmából idén is szavalóversenyt hirdetett A Művelődés Háza és Könyvtára. Intézményünket Gál Nóra Vivien 5.a osztályos tanuló képviselte, aki kategóriájában a II. helyezést érte el.

Felkészítő tanára Kecskeméthy- Tóth Boglárka.Gratulálunk a szép eredményhez!

Analitikai verseny

2021. december 10-én iskolánk tanulói ismét részt vettek a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma által meghirdetett Analitikai versenyen. A vetélkedő célja volt, hogy a tizenéves korosztály legyen tisztában a különböző környezeti problémák hatásaival, és ismerje meg a lehetséges megelőzési módokat.A verseny két részből állt: teszt kitöltése és gyakorlati feladat elvégzése. A Szent Erzsébet Katolikus Általános iskolát három csapat képviselte a 8.b osztályból. Iskolánk csapatai az első, a második és a negyedik helyezést szerezték meg.

A csapatok tagjai:1. hely: Albók Luca, Gunyis Inez, Rozgonyi Orsolya

2. hely: Bacsó Bianka, Domokos Flóra, Espák Hanna

4. hely: Koleszár Teodóra, Molnár Hanna, Stumpf Boglárka

Felkészítő pedagógus: Csehiné Tomkó Krisztina.

Gratulálunk a sikeres szerepléshez!

KÉPEK

Szent Cecília Egyházmegyei Énekverseny

A sátoraljaújhelyi Árpád-házi Szent Margit Katolikus Általános Iskola és Óvoda – a járványügyi helyzet szigorú betartása mellett –idén is meghirdette a Szent Cecília Egyházmegyei énekversenyt, melyre 2021. november 22-én került sor. A kötelező dal mellett, mely az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnusza volt, egy szabadon választott dallam előadására kérték a versenyzőket. A tanulók az előző évekhez hasonlóan, idén is 4 korcsoportban mérhették össze énekes tudásukat. Iskolánkat a II. korcsoportban (3-4. osztály) Réthi Napsugár 4.a, Balla Zsófia Gabriella 4.b, a III. korcsoportban (5-6. osztály) Gál Nóra Vivien 5.a, valamint a IV. korcsoportban Albók Luca és Molnár Hanna 8.b osztályos diákjaink képviselték. Színvonalas előadásáért Réthi Napsugár arany, Balla Zsófia Gabriella ezüst, Molnár Hanna pedig bronz minősítés büszke tulajdonosa lett.Eredményükhöz szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk nekik a későbbiekben!

Felkészítő pedagógusok: Fekete Csilla és Fekete Csaba

Regionális mesemondó verseny

2021. szeptember 30-án A Művelődés Háza és Könyvtára által hirdetett regionális mesemondó versenyen iskolánkat öt tanuló képviselte:

Tóth Anna 2.a osztály ,felkészítő tanára Majdanics Lászlóné

Egyed Emese 2.b osztály ,felkészítő tanára Szabóné Antreter Anikó

Jakab Janka 3.a osztály, felkészítő tanára Hoffmann Tiborné

Kiss Virág 3.b osztály, felkészítő tanára Éváné Tarr Györgyi

Tóth Eszter 4. b osztály, felkészítő tanára Bacsóné Majancsik Anita.

A versenyen Kiss Virág 3.b osztályos tanuló 3.helyezést ért el, Tóth Anna 2.a osztályos tanuló különdíjban részesült.

A versenyzőknek gratulálunk a szép eredményekhez , a felkészítő pedagógusoknak köszönjük áldozatos munkájukat!

KÉPEK

Országos dobogós helyezés

Intézményünk ismét előkelő hellyel büszkélkedhet!

A járványügyi helyzet miatt az idén a Dugonics András Matematika verseny mindhárom fordulóját online formában bonyolították le. Rozgonyi Orsolya 7. b osztályos tanulónk az idei tanévben is bejutott az országos döntőbe. A május 17-i, országos fordulóban az előkelő 2. helyezést szerezte meg! A verseny szervezői oklevéllel és egy szép könyvvel jutalmazták.

Felkészítő tanára: Rusznyákné Éva Gyöngyike

Szívből gratulálunk!

Vers-és novellaíró pályázat

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében vers- és novellaíró pályázatot hirdetett „ A CSALÁD, ISTENTŐL RENDELT KÖZÖSSÉG!” címmel. Iskolánkból Sasvári Kíra 4.a osztályos és Lisóczki Balázs 6.a osztályos tanulók egy-egy versen keresztül mutatták be, hogy mit jelent életükben a keresztény család. Az Egri Főegyházmegye egyéni jutalomban részesítette a gyerekeket.

Gratulálunk!

Sikerek az országos történelem versenyen

Ebben a tanévben három csapattal vettünk részt a Katolikus Iskolák XVIII. Takáts Sándor Országos Történelem Versenyén, amelyen 130 csapat indult. Az Időutazók csapata -Albók Luca, Gunyis Inez, Rozgonyi Orsolya -országos 3.helyezést ért el. Marvel csapata- Bacsó Bianka, Espák Hanna Veronika, Borbíró Tamás Márk- országos 12.helyezést hozták el.A Hunyadi utódai csapat- Koleszár Teodóra, Molnár Hanna, Stumpf Boglárka- a 17.helyet szerezte meg.

Felkészítő pedagógus: Farkasné Gyüre Zsuzsanna

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

Matematikai siker

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezte az ettől a tanévtől háromfordulósra tervezett (iskolai, területi, országos) Zrínyi Ilona Matematikaversenyét. Sajnos a járványügyi helyzet miatt csak egy teszt megírására került sor május közepén. Fekete Balázs, 6.b osztályos tanulónk ezen a megyei/körzeti fordulón iskolánk legeredményesebb versenyzője lett.

Felkészítő tanára: Rusznyákné Éva Gyöngyike

Szívből gratulálunk!

Harmatcsepp országos tanulmányi verseny

Iskolánk 3.b osztályos tanulói, Stumpf Máté, Kenderesi Bálint és Tóth Tamás, a Harmatcsepp országos tanulmányi versenyen vettek részt, olvasás-szövegértésből és nyelvtan-helyesírásból. Több száz versenyző közül Kenderesi Bálint elődöntős lett, Stumpf Máté országos IV. helyezést ért el.

Gratulálunk a Harmatcsepp országos tanulmányi verseny minden résztvevő tanulójának a teljesítményéhez.

Felkészítő pedagógus: Bacsóné Majancsik Anita osztályfőnök.

Szeretettel gratulálunk!

Nemzetközi sikerek

A 2021. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett ZöldOkos Kupa Kárpát- medencei versenyén iskolánkból 2 csapat indult. A csapattagok a 7. b osztály tanulói voltak. A nemzetközi versenyen több mint 500 csapat indult. A rangos, többfordulós fenntarthatósági tudáspróbán, az Öko-Csajok csapat tagjai: Rozgonyi Orsolya, Stumpf Boglárka, Gunyis Inez az előkelő III. helyezést érték el. A Sárospataki Zöldek csapata Albók Luca, Lukács Bálint, Molnár Hanna pedig a XII. helyezést hozták el.

Felkészítő pedagógus: Kocsmárszki Ilona tanárnő.

Szívből gratulálunk!

Mindnyájuknak további sok sikert kívánunk!

KÉPEK