Tanulóink versmondó versenyen vettek részt

A Magyar Kultúra Napja alkalmából versmondó versenyt rendeztek január 24-én a hercegkúti Gyöngyszem Német Nemzetiségi Általános Iskolában. Sárospatak és környékéről tíz általános iskola több, mint 70 alsó tagozatos tanulója vett részt.
A mi intézményünket hat tanuló képviselte. Galkó Dominik 3.a osztályos tanuló 3. helyezést ért el, felkészítő tanára: Székelyné Nagy Judit.
Különdíjban részesült: Tóth Brigitta 2.b osztályos tanuló, felkészítő tanára: Szabóné Antreter Anikó
Gratulálunk a szép eredményekhez! Köszönjük a szervezők és a felkészítők munkáját!

KÉPEK

 

II. Sós Dávid informatikaverseny

Ilona Kocsmárszki fényképe.

2018. január 12-én került megrendezésre, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában a II. Sós Dávid Informatika verseny. A résztvevő diákok Szerencsről, Kisvárdáról, Sátoraljaújhelyről és Sárospatakról érkeztek. Iskolánk tanulói közül 4 tanuló vehetett részt ezen a megmérettetésen. Két 7. és két 8. évfolyamos diákunk: Rabóczki Bence 7.a, Rendes Vivien 7.b, Baranyi Sándor 8.a és Budai Tünde 8.b osztályból. Nagyon szoros versenyben Baranyi Sándor III. helyezést ért el!  Felkészítő tanár: Kocsmárszki Ilona.

Gratulálunk!

KÉPEK

Átadták a Jó tanuló- jó sportoló díjakat

A Jó tanuló- jó sportoló díjakat hagyományosan az év utolsó képviselő-testületi ülésén adják át Sárospatakon. Az Önkormányzat kitüntető díjrendelete értelmében Jó tanuló- jó sportoló díj adományozható az alap- és középfokú oktatási intézmények azon tanulói részére, akik a díj átadását megelőző tanévben kiemelkedő sporteredményeik mellett jó tanulmányi átlagot értek el.

A felterjesztett tanulók két kategóriában részesülhetnek elismerésben:

I. kategóriában a köznevelési intézményekben tanuló 1-8 évfolyamos diákok, akik 4,7 vagy annál magasabb tanulmányi átlagot értek el az adott tanévben.

II. kategóriában a köznevelési intézményekben tanuló 9-13 évfolyamos diákok, akiknek tanulmányi eredménye 4,3 vagy annál magasabb.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselő- testületének döntése értelmében Jó tanuló- jó sportoló díjat vehetett át I. kategóriában Fekete Gyöngy, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola hetedik évfolyamos tanulója.

Fekete Gyöngy tanulmányi eredménye, szorgalma példamutató. Sokoldalú érdeklődését bizonyítják a különböző tanulmányi – és sportversenyeken elért kiemelkedő eredményei. Az elmúlt tanév végén megkapta a Szent Erzsébet Oklevelet és kitűnő tanulmányi eredményéért nevelőtestületi dicséretben részesült. A sport mellett ének és táncversenyeken is megmutatja tehetségét. Számtalan tanulmányi versenyen szerepelt sikeresen, öregbítve iskolája és városunk hírnevét.

Sportban elért versenyeredményei: floorball kispályás Diákolimpia megyei döntő 2. hely, floorball nagypályás országos döntő 5. hely.

Testnevelő tanára: Balogh János
Edzője: Fekete Csaba

Forrás:sarospatak.hu

Informatikai siker- prezentációkészítő verseny

2017. december 14-én került sor az V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnáziumban, Árpád -házi Szent Margit Katolikus Általános Iskola által szervezett Informatikai szaknap keretein belül, Térségünk turisztikai látványosságai címmel meghirdetett prezentációkészítő verseny eredményhirdetésére. A rendezvényre 8. osztályos diákok munkáit várták a szervezők. Iskolánk tanulói közül Karászi Lili (8.a) I. helyezést és Margittay Noémi (8.a) III. helyezést ért el.

Gratulálunk!

KÉPEK

VII. Barsi Ernő Regionális Népdaléneklési verseny

November 23-án került megrendezésre Sárospatakon A Művelődés Házában a VII. Barsi Ernő Regionális Népdaléneklési verseny. Ezen a versenyen iskolánk mindig a lehető legnagyobb számban képviselteti magát, ami évfolyamonként 2-2 fő. Az idén Braun Kata, Sasvári Kira (1.a osztály) Koleszár Viktória, Nagy Zoé (2. a osztály) Galkó Dominik, Budai Boglárka (3.a osztály) Nagy Vanda (4.a osztály) és Budai Dorina (4.b osztály) mutathatta be a tudását a kéttagú zsűri előtt.
Szereplésüket nagy siker koronázta, hiszen az évfolyamonkénti értékelésben Galkó Dominik 2. helyezést, Sasvári Kira, Nagy Zoé és Budai Dorina 3. helyezést ért el, míg Braun Kata és Budai Boglárka különdíjban részesült.
Minden részvevőnek gratulálunk a szerepléshez, a további énekléshez jó kedvet és kitartást, a versenyekhez sok sikert kívánunk!
A versenyzőket Kissné Murányi Andrea és Fekete Csaba készítették fel.

KÉPEK

FELOLVASÓVERSENY A SZENT ERZSÉBET HÁZBAN

Iskolánk 2017. november 21-én délután rendezte meg immár hetedik alkalommal az encsi, sátoraljaújhelyi, sárospataki és szerencsi katolikus iskolák részvételével a felolvasóversenyét.
A rendezvényt Kissné Murányi Andrea igazgató nyitotta meg, melyet a 6.b osztályosok Szent Imréről szóló jelenete követett.
A szabadon választott szöveg témája Szent László élete és csodatételei voltak. Sok szép legendát, történetet olvastak fel a tanulók. Ezt követte a kötelező szöveg helyszínen történő megismerése és felolvasása.
VERSENYEREDMÉNYEK:
3-4. ÉVFOLYAM
I. hely – Rozgonyi Orsolya – Sárospatak
Butykai Jenei Áron – Encs
II. hely – Kertész Janka – Encs
III. hely – Haskó Vivien – Sárospatak
A zsűri tagjai: Eiben Györgyné, Kecskméthy Károlyné, Timkó Mónika
5-6. ÉVFOLYAM
I. hely – Kiss Gréta – Encs
II. hely – Lukács Dorka – Sárospatak
III. hely – Végső Tamara – Szerencs
Különdíj: Hajdú Gabriella – Szerencs
A zsűri tagjai: Nagy Józsefné, Majorosné Jakab Renáta, Timkó Brigitta
7-8. ÉVFOLYAM
I. hely – Gombos Angelika – Sátoraljaújhely
Naár Boglárka Vera – Sátoraljaújhely
II. hely – Pap László- Szerencs
Korán Flóra – Szerencs
III. hely – Kiss Henrietta – Encs
Különdíj – Gombos Vanda – Sárospatak
A zsűri tagjai: Kovács Attiláné, Zsuzsa nővér, Kőszeginé Tóth Judit
Köszönjük a zsűri tagjainak, valamint a kísérő- és felkészítő pedagógusok munkáját és azokét is, akik a színvonalas verseny szervezéséért, lebonyolításáért sokat tettek.

Gratulálunk a díjazottaknak!

KÉPEK

XI. Dürer versenyen

A XI. Dürer Verseny helyi fordulóját november 10-én rendezték meg Sárospatakon. Iskolánk tanulói első alkalommal vettek részt ezen a megmérettetésen, melyet általános iskolások számára matematikából hirdettek. Az 5-6. osztályosoknak szóló „A”, illetve a 7-8. osztályosoknak kiírt „B” kategóriában is 1-1 csapatot indítottunk. A tanulóink számára szokatlan lebonyolítású versenyen mindkét csapatunk folyamatosan dobogós helyen állt.
Végeredmény:
„A” kategória III. hely (Hardon Rita, Brogli Szabolcs, Kelemen Marcell)
„B” kategória IV. hely (Fekete Boglárka, Fekete Gyöngy, Czinke Alex)
Teljesítményükhöz gratulálunk!
A verseny valamennyi helyszínének összesített eredményei alapján az „A” kategóriában indult csapatunk bejutott a január 5-6-án megrendezett döntőbe, melyre jó felkészülést kívánunk!
Felkészítők: Fekete Csaba, Belicza János

KÉPEK

Jubileumi Szent Cecília Egyházmegyei énekverseny

November 16-án rendezte meg az Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola a fennállásának 25 éves tiszteletére hirdetett Jubileumi Szent Cecília Egyházmegyei énekversenyét, melyen 41 alsós és 41 felsős tanuló vett részt. Az előző évekhez hasonlóan idén is Encs, Szerencs, Sátoraljaújhely és Sárospatak iskoláinak tanulói mérték össze énektudásukat egy kötelező és egy szabadon választott dal előadásával. Iskolánkat a magas színvonalú versenyen 19 tanuló képviselte, szép eredménnyel.

1-2. osztályos korcsoport: I. helyezett Braun Kata 1.a
3-4. osztályos korcsoport: III. helyezett Budai Dorina Katalin 4.b
7-8. osztályos korcsoport: II. helyezett Fekete Gyöngy 7.a,
I. helyezett Budai Tünde 8.b
A verseny résztvevői voltak: 1. osztály: Sasvári Kira, 2. osztály: Gál Luca, Tóth Brigitta, Braun Sára, 3. osztály: Batta Réka, Fekete Balázs, Mundér Dzsenifer, Budai Boglárka, 4. osztály: Koleszár Teodóra, Haskó Vivien, 5. osztály: Alföldi Dzsesszika, Kozsurek Anna, Bajnok Máté, Timkó Lilien, 8. osztály: Kálmán Vivien.
A versenyzőket Kissné Murányi Andrea, Szabóné Antreter Anikó és Fekete Csaba készítette fel a megmérettetésr

Valamennyi tanulónknak köszönjük a lelkiismeretes felkészülést és a szereplést! A helyezetteknek gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

Szépíró versenyen

A Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeuma kétfordulós szépíró versenyt hirdetett. A verseny célja a kézzel írás népszerűsítése volt.
A verseny első fordulójára egy prózai szöveg lemásolásával lehetett jelentkezni. A beérkezett munkákból a zsűri kiválasztotta korcsoportonként a 15 legszebbet, ezek alkotói vehettek részt a döntőn. A neves versenyre – mely nemcsak egy országos döntőként fogható fel – határon túlról, Erdélyből, Kárpátaljáról is érkeztek versenyzők.
Az első fordulót követően – 410 versenyző közül – iskolánkat képviselve Horváth Alíz 5. A osztályos tanuló bejutott a végső megmérettetésre. A verseny döntője 2017. november 15-én Széphalomban került megrendezésre a Magyar Nyelv Múzeumában.
Alíz példás helytállással képviselte iskolánkat, munkájával korcsoportjában a Kárpát-medence 14 legszebben író fiatalja között végzett. Felkészítője Éváné Tarr Györgyi tanárnő. Az elért eredményhez szívből gratulálunk!

KÉPEK

Újabb siker

A Művelődés Háza és Könyvtára által Arany János születésének 200. évfordulója tiszteletére rendezett rajzpályázatán vettek részt tanulóink. A 2. a osztályos Braun Sára 1.helyezést, Suba Olivér 3. helyezést ért el.

Gratulálunk!!

 

KÉPEK