Jó tanuló – jó sportoló

Sárospatak Város Önkormányzata kiemelkedő tanulmányi eredménye és kimagasló sportteljesítménye elismeréseképpen Gál Luca Noémi, 5. b osztályos tanulónkat is méltónak találta a „Jó tanuló – jó sportoló” díj adományozására. Büszkék vagyunk Luca eredményeire!

Gratulálunk a felkészítő tanárainak és edzőinek az eddigi sikerekhez!Köszönjük az elismerést a város vezetőségének!

További sok sikert kívánunk!

Az iskola vezetősége

KÉPEK

KIDS KUPA ORSZÁGOS TORNA BAJNOKSÁGÁN

2020. február 22-én Budapesten került megrendezésre a KIDS Kupa Országos Torna Bajnokság, ahol az iskolánkat Lukács Dorka 8.b osztályos tanuló képviselte. A bajnokságon a III-IV. korcsoportban 10 csapat, 63 leány versenyzője mérte össze tudását. A gyakorlatokat három szeren (talaj, gerenda és ugrás) kellett bemutatni. Dorkának az előkelő 10. helyezést sikerült megszereznie. Ehhez az eredményhez hozzájárult a kitartó munkája mellett az is, hogy az iskolai szakkörön kívül a SUSI is lehetőséget biztosít a tehetségének kibontakoztatására. Felkészítő tanára: Csehiné Tomkó Krisztina. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Megyei sakk verseny- Diákolimpia

A körzeti versenyen győztes sakkozóink a megyei döntőkben ültek újra asztalhoz egyéniben Bodrogkeresztúron, csapatban pedig Edelényben.
Az egyéni versenyen Rozgonyi Orsolya 2. helyezést ért el, Brogli Szabolcs 6., Boros Ádám 11. helyen végzett.
A körzeti versenyről az alsós lányok és a felsős fiúk csapata jutott tovább. A Bánóczi Alíz, Boros Csenge és Géczi Laura alkotta leány csapat a 2. helyen zárt, a fiúk a 6. helyen végeztek. A csapat tagjai: Boros Ádám, Brogli Szabolcs, Czető Áron, Szarka Noel. Mindnyájuk teljesítményéhez gratulálunk!
A sakkozókat Maczkó Attila, Gurály László és Balogh János készítették fel.

Írta: Balogh János

Sakk diákolimpia körzeti döntő

A sakk diákolimpia körzeti döntőjének iskolánk adott otthont. A versenyen 3 iskola (Hegyalja Ált. Isk. Olaszliszka, II. Rákóczi F. Ált. Isk., Szt. Erzsébet Kat. Ált. Isk.) 31 sakkozója ült asztalhoz. Az egyéni és csapatverseny győztesei képviselhetik Sárospatak város és körzetét a megyei döntőkben. Iskolánkat 17 tanuló képviselte, közülük Braun Kata, Egyed-Béres Zsombor, Bánóczi Alíz, Rozgonyi Orsolya és Boros Ádám szereztek egyéniben bajnoki címet. A csapatversenyek során az alsós lányok és a felsős fiúk értek el 1. helyezést. Minden versenyzőnknek gratulálunk és további eredményes szereplést kívánunk! A versenyzőket Balogh János, Gurály László és Maczkó Attila készítették fel.

Eredmények
I. kcs. lányok Braun Kata 1. hely
Bánóczi Luca 2. hely
fiúk Egyed-Béres Zsombor 1. hely
Pálóczi Péter 3. hely
Nagy-Varga Péter 4. hely
II. kcs. lányok Bánóczi Alíz 1. hely
Boros Csenge 3. hely
Géczi Laura 3. hely
fiúk Farkas Dominik 4. hely
Perge Zsombor 5. hely

III. kcs. lányok Rozgonyi Orsolya 1. hely
Béres Petra 2. hely
Molnár Hanna 2. hely

fiúk Boros Ádám 1. hely
Czető Áron 2. hely
Szarka Noel 5. hely


IV. kcs. fiúk Brogli Szabolcs 2. hely

Csapatverseny

Alsós lányok:
Bánóczi Alíz, Géczi Laura, Boros Csenge 1. hely

Alsós fiúk:
Egyed-Béres Zsombor, Pálóczi Péter, Farkas Dominik,
Perge Zsombor 2. hely

Felsős lányok: Béres Petra, Molnár Hanna, Rozgonyi Orsolya 2. hely

Felsős fiúk: Boros Ádám, Brogli Szabolcs, Czető Áron,
Szarka Noel 1. hely

Írta: Balogh János

Diákolimpia körzeti úszóverseny

2020. január 22-én rendezték meg a körzeti diákolimpia úszóversenyt, melynek a megyei döntőbe jutás volt a tétje. Iskolánk 20 tanulója állt rajtkőre a versenyen, közülük tizenegy egyéni indulónk és 2 váltónk szerzett aranyérmet és vívta ki ezzel a továbbjutást. A megyei döntőre február 07-én Miskolcon a Kemény Dénes uszodában kerül sor. Minden résztvevőnek gratulálunk a szerepléséhez, a továbbjutóknak pedig sikeres folytatást kívánunk! Az úszók felkészítője Balogh János.
Eredmények:
I. korcsoport
50 m gyors Bánóczi Luca 2. hely
Gecse Bendegúz 2. hely
Nagy-Varga Péter 3. hely (edző: Tuss Péter)

50 m mell Réthi Napsugár 1. hely
Gecse Bendegúz 1. hely

50 m hát Nagy-Varga Péter 1. hely

II. korcsoport
50 m gyors Timkó Jázmin 1. hely
Dezső Eszter 4. hely
Tóth Brigitta 4. hely
Ivancsó Máté 2. hely (edző: Máté Dávid)
Suba Olivér 4. hely
Dévánszki Dániel 5. hely

50 m mell Bánóczi Alíz 1. hely
Ivancsó Máté 1. hely

50 m hát Timkó Jázmin 1. hely
Dezső Eszter 2. hely

III. korcsoport
100 m gyors Espák Hanna 1. hely (edző: Farmos István)
Borbíró Tamás 1. hely (edző: Máté Dávid)
Óbermájer Áron 5. hely (edző: Farmos István)

100 m mell Rozgonyi Orsolya 2. hely
Gunyis Inez 3. hely
Borbíró Tamás 1. hely
Óbermájer Áron 2. hely

100 m hát Espák Hanna 1. hely
Albók Luca 3. hely

IV. korcsoport 100 m gyors Butkai Gergely 3. hely

II. kcs. lány váltó:
Bánóczi Alíz, Dezső Eszter, Timkó Jázmin, Tóth Brigitta 1. hely

III. kcs. fiú váltó:
Borbíró Tamás, Boros Mátyás, Király Tamás, Óbermájer Áron 2. hely

III. kcs. lány váltó:
Albók Luca, Espák Hanna, Gunyis Inez, Rozgonyi Orsolya
1. hely

Írta: Balogh János

Kosárpalánta bajnokságon

A Magyar Kosárlabda Szövetség keretein belül a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club szervezésében 2019.12.14-én szombaton a Miskolci Egyetem Körcsarnokában rendezték meg a Kosárpalánta bajnokság első fordulóját. A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola két csapattal képviseltette magát a bajnokságon. A versenyen háromszáz gyermek vett részt. A negyedikes csapatok versenyében harmadik helyen, a kicsik korcsoportjában a hatodik helyen végeztek a sárospataki Kosárpalánták. Edzők: Bódiszné Hajnal Aliz, Csehiné Tomkó Krisztina. Eredményükhöz szívből gratulálunk!

KÉPEK

Kerékpáros Iskola Kupa B-A-Z megyei döntője

Intézményünk tanulói közül lány kategóriában Asztalos Gréta képviselte, a győztes a fiú kategóriában pedig Kazai Róbert Dávid bizonyult a legjobbnak! Ők ketten képviselik megyénket május 7-9 között az országos döntőben! Sohajda Szabolcs 3. helyezést ért el gratulálok az egész csapatnak! Köszönjük a támogatásokat!

A sárospataki csapat tagai: Asztalos Gréta, Hersman Panna, Kazai Róbert Dávid és Sohajda Szabolcs. Felkészítők Czabányi Attila és Palatinusz Attila.

26. KIDS-kupa országos úszóverseny voltunk

A kecskeméti Városi Uszodában került megrendezésre a Kids-kupa országos úszóverseny, a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége szervezésében. Az eseményre 20 katolikus általános iskola és gimnázium közel 400 versenyzője nevezett, köztük iskolánk 17 tanulója. Az elmúlt évekhez hasonlóan már péntek délután útra keltünk, hogy úszóink pihenten tudjanak versenyezni. Egy kis esti városnézés után a Piarista Iskola kollégiumában töltöttük az éjszakát. Másnap reggel a városi uszoda 50 m-es 10 pályás versenymedencéjében a Himnusz elhangzása és a megnyitó után kezdődött a verseny, melyen mindenki számára 50 m volt a táv. A kezdeti megilletődöttség után úszóik bátran versenyeztek, pedig közülük sokan most úsztak először 50 m-es medencében. A versenyen együtt versenyeztek profik és amatőrök, így minden helyezés különösen értékes.
A Bánóczi Alíz, Espák Hanna, Gunyis Inez, Rozgonyi Orsolya alkotta II. korcsoportos leány váltó szerepelt a legeredményesebben, a 3. helyet szerezték meg. A fiú váltó (Dévánszki Dániel, Király Tamás, Óbermájer Áron, Suba Olivér), valamint Borbíró Tamás (gyorson és mellen is) 4. helyen végzett. Bánóczi Alíz 5., Dezső Eszter 6., Suba Olivér és Espák Hanna 7. és Óbermájer Áron 8. helye szintén elismerésre méltó. A többi versenyző is jól úszott, de nehéz volt jó eredményt elérni a gyakran 20-25 főt számláló versenyszámokban. Minden úszónknak jár az elismerés! Felkészítőjük Balogh János. 
Köszönet az iskola vezetőségének, a DSE-nek és a szülőknek a támogatásért, hogy lehetővé tegyék a részvételünket a versenyen!

Eredmények
Gyorsúszás: Dezső Eszter 6. hely
Suba Olivér 7. hely 
Espák Hanna 8. hely
Tóth Brigitta 23. hely
Téglás József 10. hely
Király Tamás 15. hely
Dévánszki Dániel 17. hely 
Béres Petra 17. hely 
Timkó Lilien 20. hely 
Borbíró Tamás 4. hely
Butkai Gergely 21. hely

Mellúszás: Bánóczi Alíz 5. hely
Rozgonyi Orsolya 13. hely
Óbermájer Áron 8. hely
Téglás József 9. hely
Borbíró Tamás 4. hely

Hátúszás: Espák Hanna 7. hely
Timkó Jázmin 11. hely
Gunyis Inez 12. hely
Albók Luca 12. hely

4×50 m-es váltó: Bánóczi Alíz – Espák Hanna – Gunyis Inez – Rozgonyi Orsolya 3. hely
4×50 m-es váltó: Dévánszki Dániel – Király Tamás – Óbermájer Áron – Suba Olivér 4. hely

KÉPEK

Comenius-kupa – Szekeres István emléktorna

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában került megrendezésre a „Comenius-kupa sakkverseny” tavaszi fordulója, mely egyúttal a sorozat megálmodójának, Szekeres Istvánnak is emléket állított. A verseny megnyitóján Kissné Murányi Andrea igazgató asszony, Sikora Attila alpolgármester és Rák Zsolt a SESE elnöke egyaránt meleg szavakkal emlékezett meg Pista bácsiról, akinek szívügye volt a sárospataki sakk és ezen belül is az utánpótlás nevelés. Felesége, Szekeres Istvánné, Zsuzsa néni a család nevében köszönte meg a kedves megemlékezést. 
A versenyre 13 településről (Bodrogkisfalud, Bodrogkeresztúr, Edelény, Hajdúböszörmény, Kazincbarcika, Kisvárda. Miskolc, Olaszliszka, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Tiszaújváros, Tokaj) 94 tanuló nevezett, akik 4 korcsoportban ültek asztalhoz. Kovács Tamás, a verseny szervezője és bírája értékes ajándékokkal, oklevéllel, éremmel és serleggel jutalmazta a korcsoportok dobogósait, valamint számos különdíj is kiosztásra került.
Iskolánkat Bánóczi Alíz, Boros Csenge, Boros Ádám, Brogli Szabolcs, Czető Áron, Egyed-Béres Zsombor, Géczi Laura, Rozgonyi Orsolya és Szarka Noel képviselte. Közülük Szabolcs szerepelt a legjobban, 6. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Balogh János és Maczkó Attila. Mindnyájuknak gratulálunk!

KÉPEK

KIDS KUPA ORSZÁGOS TORNA BAJNOKSÁGÁN

Iskolánk tanulója KIDS KUPA ORSZÁGOS TORNA BAJNOKSÁGÁN vett részt, 2019. február 22-én Budapesten. Iskolánkat Lukács Dorka 7.b osztályos tanuló képviselte. A bajnokságon a III-IV. korcsoportban 11 csapat, 58 leány versenyzője mérte össze tudását. A gyakorlatokat három szeren (talaj, gerenda és ugrás) kellett bemutatni. A verseny eredménye nagyon szoros volt, az első 6 helyezett között tizedek, századok döntöttek. Dorkának az előkelő 6. helyezést sikerült megszereznie, 0,15-dal maradt el a harmadik helytől. Gerendagyakorlatára pedig a 2. legmagasabb pontot kapta. Ehhez az eredményhez hozzájárult a kitartó munkája mellett az is, hogy az iskolai szakkörön kívül a SUSI is lehetőséget biztosít a tehetségének kibontakoztatására. Felkészítő tanára: Csehiné Tomkó Krisztina tanárnő. Büszkék vagyunk Dorkára! Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

KÉPEK

Sakk diákolimpia megyei döntője

Impozáns helyszínen, a szerencsi Rákóczi-várban rendezték meg a sakk diákolimpia egyéni megyei döntőjét. A körzeti versenyek győztesei hat korcsoportban ültek asztalhoz, külön lányok és fiúk. Az I. korcsoportos lányok részére 5 fordulót rendeztek és nagy örömünkre Bánóczi Alíz 4 ponttal a 2. helyen végzett. Szintén I. korcsoportban, de a fiúk között Farkas Dominik 14. helyezést ért el. Számukra 7 fordulóból állt a verseny. Szintén 7 partit játszottak a II. korcsoportos lányok, ahol Rozgonyi Orsolya 4 pontot szerezve az 5. helyen végzett. A III. korcsoportos fiúk is 7 mérkőzést játszottak, Czető Áron 3,5 pontot gyűjtve a 8. helyen zárta a versenyt. Mind a négy sakkozónk eredményéhez gratulálunk! Felkészítőik Balogh János és Maczkó Attila.

KÉPEK

Diákolimpia megyei döntő- Sakk

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanulói Diákolimpia megyei döntő sakk csapatversenyen vettek részt
Három héten belül a harmadik megmérettetésen estek át sakkozóink. Edelényben a sakk diákolimpia megyei csapatverseny döntőjét rendezték meg 2019. február 04-én. A körzeti versenyről az alsós lányok és a felsős fiúk csapata jutott be a döntőbe. A lányok versenyében 8 iskola diákjai ültek asztalhoz az 5 fordulós versenyen. A Rozgonyi Orsolya, Bánóczi Alíz, Boros Csenge és Géczi Laura alkotta csapat 8,5 pontot szerezve a 3. helyen zárt. Mindössze fél ponttal maradtak el a 2. helyezett tokaji csapattól.
A fiúk szintén 5 mérkőzést játszottak, és egy csapatot megelőzve a 8. helyen zártak. A 4. és 5. osztályos tanulókból álló csapatunk tőlük idősebb, jóval tapasztaltabb sakkozókból álló ellenfelekkel mérkőzött meg. A csapat tagjai: Borbíró Tamás, Boros Ádám, Brogli Szabolcs, Czető Áron. A sakkozókat Balogh János és Maczkó Attila pedagógusok készítették fel.

KÉPEK

Diákolimpia úszóverseny megyei döntőjén

A körzeti verseny győztesei képviselték Sárospatak várost és iskolánkat a 2019. február 01-én, Miskolcon a Kemény Dénes uszodában megrendezett diákolimpia úszóverseny megyei döntőjében. Sajnos több úszónk betegség miatt nem tudott részt venni a versenyen. 
Az I. korcsoportban 50 m gyorsúszásban induló Suba Olivér 6. helyezett lett.
A II. korcsoportosok között 50 m gyorsúszásban Espák Hanna 5., 50 m mellúszásban 8. helyezést ért el, a fiúk mezőnyében Óbermájer Áron 8. helyen zárt.
A II. korcsoportos fiú váltónk a 6. helyen ért célba. A váltó tagjai: Dévánszki Dániel, Ivancsó Máté, Király Tamás, Óbermájer Áron. 
III. korcsoportban Borbíró Tamás 100 m mellen 4. helyezett, illetve 100 m gyorsúszásban 6. helyezett lett..
Felkészítő tanáruk: Balogh János.
Eredményükhöz gratulálunk!

Képek

Sakk diákolimpia körzeti döntő

A Kids-kupa sakkverseny után újabb erőpróba várt sakkozóinkra, a sakk diákolimpia körzeti döntője, melynek iskolánk adott otthont. Idén 3 iskola (Olaszliszka, II.Rákóczi és Szent Erzsébet) 30 sakkozója ült asztalhoz. Az egyéni és csapatverseny győztesei képviselhetik Sárospatak és körzetét a megyei döntőkben. Iskolánkat 15 tanuló képviselte, közülük Bánóczi Alíz, Rozgonyi Orsolya és Czető Áron szereztek egyéniben bajnoki címet. A csapatversenyek során az alsós lányok és a felsős fiúk értek el 1. helyezést. Minden versenyzőnknek gratulálunk és további eredményes szereplést kívánunk! A versenyzőket Balogh János és Maczkó Attila készítették fel.

Eredmények
I. kcs. lányok Bánóczi Alíz 1. hely
Géczi laura 2. hely
fiúk Farkas Dominik 1. hely 
Egyed-Béres Zsombor 2. hely

II. kcs. lányok Rozgonyi Orsolya 1. hely
fiúk Szarka Noel 4. hely
Zsignár Ákos 5. hely
Petró Ferenc 6. hely
Poós-Váradi Márk 7. hely

III. kcs. fiúk Czető Áron 1. hely Brogli Szabolcs 2. hely
Borbíró Tamás 3. hely 
Boros Ádám 4. hely
Németh Róbert 5. hely
Novák Kristóf 7. hely

Csapatverseny
Alsós lányok: Bánóczi Alíz – Géczi Laura – Rozgonyi Orsolya 1. hely
Alsós fiúk: Petró Ferenc – Poós-Váradi Márk – Szarka Noel – Zsignár Ákos 2. hely
Felsős fiúk: Borbíró Tamás – Boros Ádám – Brogli Szabolcs – Czető Áron 1. hely.

KÉPEK

A mozgás öröme

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 1 évfolyamos tanulói a testnevelés órák keretén belül a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola mozgásfejlesztő óráin vesznek részt. Ma az 1.b osztályos tanulók mutatták meg szüleiknek, hogy mit tanultak az elmúlt félév folyamán. 
A szülők büszkék lehettek gyermekeikre, akik a játékos, varázslatos mesevilágban élvezték az együtt mozgás örömeit Réthiné Muha Krisztina vezetésével. Gratulálunk az első évfolyam minden tanulójának, nagyon ügyesek voltak! Köszönjük Kriszti néninek az élményt és a szülőknek, hogy osztoztak örömünkben!

KÉPEK

Az önkifejezés élménye

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 1 évfolyamos tanulói a testnevelés órák keretén belül a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola mozgásfejlesztő óráin vesznek részt. Ma az 1.a osztályos tanulók mutatták meg szüleiknek, hogy mit tanultak az elmúlt félév folyamán. 
A szülők büszkék lehettek gyermekeikre, akik a játékos, varázslatos mesevilágban élvezték az együtt mozgás örömeit Réthiné Muha Krisztina vezetésével. Minden kisiskolás gyermeknek kívánjuk, hogy próbálja ki ezt az önkifejezés élményét.

KÉPEK

26. Kids-kupa országos sakkverseny

Idén újra iskolánk adott otthont a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége országossakkversenyének. Az eseményt Kissné Murányi Andrea igazgató asszony és Magó Kinga, a KIDS szakmai alelnöke nyitotta meg a Himnusz elhangzása után. Az eseményre 7 iskola 45 diákja nevezett. Az általános és középiskolák számára meghirdetett verseny 5 illetve 7 fordulóból állt. A szövetség jóvoltából érem és oklevél díjazás mellett minden részvevő kapott ajándékot a gyerekek legnagyobb örömére. Iskolánk 13 tanulója is asztalhoz ült, néhányuknak ez volt az első versenye. Sakkozóink 2 arany, 1 ezüst és 3 bronzérmet szereztek. Minden tanulónknak gratulálunk az eredményéhez!
I. korcsoport: Bánóczi Alíz 1. hely
Géczi Laura 3. hely

Farkas Dominik 2. hely
Egyed-Béres Zsombor 3. hely
Perge Zsombor 3. hely

II. korcsoport: Rozgonyi Orsolya 1. hely
Boros Csenge 5. hely
Szarka Noel 5. hely 
III. korcsoport: Czető Lajos Áron 5. hely
Brogli Szabolcs 6. hely 
Németh Róbert 8. hely 
Novák Kristóf 10. hely
Borbíró Tamás 11. hely

KÉPEK

Diákolimpia úszóverseny

2019. január 17-én rendezték meg a körzeti diákolimpia úszóversenyt, melynek a megyei döntőbe jutás volt a tétje. Iskolánkat 15 tanuló képviselte eredményesen. Nyolc egyéni indulónk és 2 váltónk szerzett aranyérmet és vívta ki ezzel a továbbjutást, de a többiek is dobogóra állhattak. Bánóczi Alíz, Dezső Eszter, Suba Olivér, Espák Hanna, Timkó Jázmin, Óbermájer Áron, Béres Petra, Borbíró Tamás állhat rajtkőre a megyei döntőben február 01-én Miskolcon a Kemény Dénes uszodában. Minden résztvevőnek gratulálunk! Köszönet Balogh János tanár úrnak a felkészítő munkájáért! A továbbjutóknak sikeres folytatást kívánunk!
Eredmények:
I. korcsoport 50 m gyors Bánóczi Alíz I. hely
Suba Olivér I. hely 
50 m mell Bánóczi Alíz I. hely
50 m hát Dezső Eszter I. hely 
II. korcsoport 50 m gyors Espák Hanna I. hely Gunyis Inez III. hely
Tóth Brigitta 5. hely

Ivancsó Máté III. hely
Óbermájer Áron 4. hely
Téglás József 5. hely
Dévánszki Dániel 6. hely

50 m mell Espák Hanna I. hely 
Rozgonyi Orsolya III. hely
Gunyis Inez 5. hely

Óbermájer Áron I. hely 
Téglás József II. hely

50 m hát Timkó Jázmin I. hely
III. korcsoport 100 m gyors Béres Petra I. hely
Timkó Lilien III. hely

Borbíró Tamás II. hely
100 m mell Borbíró Tamás I. hely
II. kcs. lány váltó: Espák Hanna-Gunyis Inez-Rozgonyi Orsolya-Timkó Jázmin I. hely 
II. kcs. fiú váltó Óbermájer Áron-Ivancsó Máté-Dévánszki Dániel-Téglás József I. hely

Futsal elődöntő

Megyei futsal döntőbe jutotott iskolánk csapata!

Csapattagok: Kelemen Marcell 6.a; Hunyadi Gergely 7.a, Csikó Roland 7.a; Tóth Attila Szabolcs 7.a; Rák Dániel 7.b; Boldog Bence 8.b; Gomos Gyula Gábor 8.b; Koró Marcell József 8.b; Petró József Adrián 8.b osztályos tanulók.

Szent Erzsébet – Bolyai (Szerencs). 4:1 Szent Erzsébet – Kazinczy (Saújhely) 5:2

KÉPEK