Sakk diákolimpia megyei döntője

Impozáns helyszínen, a szerencsi Rákóczi-várban rendezték meg a sakk diákolimpia egyéni megyei döntőjét. A körzeti versenyek győztesei hat korcsoportban ültek asztalhoz, külön lányok és fiúk. Az I. korcsoportos lányok részére 5 fordulót rendeztek és nagy örömünkre Bánóczi Alíz 4 ponttal a 2. helyen végzett. Szintén I. korcsoportban, de a fiúk között Farkas Dominik 14. helyezést ért el. Számukra 7 fordulóból állt a verseny. Szintén 7 partit játszottak a II. korcsoportos lányok, ahol Rozgonyi Orsolya 4 pontot szerezve az 5. helyen végzett. A III. korcsoportos fiúk is 7 mérkőzést játszottak, Czető Áron 3,5 pontot gyűjtve a 8. helyen zárta a versenyt. Mind a négy sakkozónk eredményéhez gratulálunk! Felkészítőik Balogh János és Maczkó Attila.

KÉPEK

“Randevú egy életen át!”

Iskolánk pedagógusai havi rendszerességgel tartják osztályaikban a Család- órákat, a családi életre nevelő foglalkozásaikat. Hazánkban az idén 19. alkalommal rendezik meg a „Házasság hetét” a keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával. Ez alkalommal február hónapban intézményünk is csatlakozott a témához, amellyel célunk a házasságra, a család értékeire és fontosságára való figyelemfelhívás.

KÉPEK

III. Soós Dávid informatika verseny

2019. február 12-én került megrendezésre, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában a III. Soós Dávid Informatika verseny. A 7. évfolyamosok szövegszerkesztési és prezentációkészítési feladatokat, míg a 8. évfolyamosok szintén szövegszerkesztési és táblázatkezelési feladatokat oldottak meg. 
Iskolánkat 3-3 fő képviselte évfolyamonként: Butaki Gergely (7.b), Kocsis Bence (7.b), Török József Marcell (7.b), Bárány Bence (8.b), Koró Marcell (8.b) és Rendes Vivien (8.b).

Az eredmény hirdetésre 2019. február 18-án került sor, melyen kiderült, hogy Török József Marcell III. helyezést ért el a nagyon szoros versenyen! 
Felkészítő tanár: Kocsmárszki Ilona.

Gratulálunk!

KÉPEK

Szent Gellért ösztöndíj

A PRO PAEDAGOGIA CHRISTIANA ALAPÍTVÁNY által meghirdetett rangos díjat Kelemen Marcell 6.a osztályos tanulónk kapta meg. 


Osztályfőnöke Berencsy Istvánné tanárnő, aki javaslatot tett kitüntetésének felterjesztésére. 
A díjat ünnepélyes keretek között Kissné Murányi Andrea igazgatónő adta át az iskola közössége előtt. Büszkék vagyunk Marcell eddigi tanulmányi eredményeire! 
További sok sikert kívánunk neki!

Képek

A tavasz kezdetén

2 db gyönyörű virágtartóval gazdagodott, melyet a Sárospataki Kommunális Szervezet készített intézményünknek. A tavasz kezdetén, a virágok beültetése után a főépület bejáratát díszítik majd. Köszönjük szépen a munkájukat!

KÉPEK

Diákolimpia megyei döntő- Sakk

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanulói Diákolimpia megyei döntő sakk csapatversenyen vettek részt
Három héten belül a harmadik megmérettetésen estek át sakkozóink. Edelényben a sakk diákolimpia megyei csapatverseny döntőjét rendezték meg 2019. február 04-én. A körzeti versenyről az alsós lányok és a felsős fiúk csapata jutott be a döntőbe. A lányok versenyében 8 iskola diákjai ültek asztalhoz az 5 fordulós versenyen. A Rozgonyi Orsolya, Bánóczi Alíz, Boros Csenge és Géczi Laura alkotta csapat 8,5 pontot szerezve a 3. helyen zárt. Mindössze fél ponttal maradtak el a 2. helyezett tokaji csapattól.
A fiúk szintén 5 mérkőzést játszottak, és egy csapatot megelőzve a 8. helyen zártak. A 4. és 5. osztályos tanulókból álló csapatunk tőlük idősebb, jóval tapasztaltabb sakkozókból álló ellenfelekkel mérkőzött meg. A csapat tagjai: Borbíró Tamás, Boros Ádám, Brogli Szabolcs, Czető Áron. A sakkozókat Balogh János és Maczkó Attila pedagógusok készítették fel.

KÉPEK

Diákolimpia úszóverseny megyei döntőjén

A körzeti verseny győztesei képviselték Sárospatak várost és iskolánkat a 2019. február 01-én, Miskolcon a Kemény Dénes uszodában megrendezett diákolimpia úszóverseny megyei döntőjében. Sajnos több úszónk betegség miatt nem tudott részt venni a versenyen. 
Az I. korcsoportban 50 m gyorsúszásban induló Suba Olivér 6. helyezett lett.
A II. korcsoportosok között 50 m gyorsúszásban Espák Hanna 5., 50 m mellúszásban 8. helyezést ért el, a fiúk mezőnyében Óbermájer Áron 8. helyen zárt.
A II. korcsoportos fiú váltónk a 6. helyen ért célba. A váltó tagjai: Dévánszki Dániel, Ivancsó Máté, Király Tamás, Óbermájer Áron. 
III. korcsoportban Borbíró Tamás 100 m mellen 4. helyezett, illetve 100 m gyorsúszásban 6. helyezett lett..
Felkészítő tanáruk: Balogh János.
Eredményükhöz gratulálunk!

Képek

Versmondó a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

2019. január 29-én délután szavalóversenyt rendeztek a hercegkúti és sárospataki általános iskolák 26 alsó tagozatos tanulójának részvételével.
Iskolánkat a következő tanulók képviselték:
Márki Anett 1.a, Réthi Napsugár 1.a. Felkészítő tanáruk: Majdanics Lászlóné Pálóczi Péter 1.b.

Felkészítő tanár: Bacsóné Majancsik Anita
Sasvári Kíra 2.a. Felkészítő tanár: Maczkó Attila
Szanyi Bence 2.b. Felkészítő tanár: Stumpfné Kascsák Andrea
Boros Csenge 3.b. Felkészítő tanár: Szabóné Antreter Anikó
Oláh Virág 4.b. Felkészítő tanár: Hoffmann Tiborné
Elért eredményeink:
Pálóczi Péter 1. b osztályos tanuló 3. helyezés – felkészítő tanára: Bacsóné Majancsik Anita 
Oláh Virág 4. b osztályos tanuló megosztott 1. helyezés – felkészítő tanára: Hoffmann Tiborné
Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő pedagógusoknak köszönjük áldozatos munkájukat!

Sakk diákolimpia körzeti döntő

A Kids-kupa sakkverseny után újabb erőpróba várt sakkozóinkra, a sakk diákolimpia körzeti döntője, melynek iskolánk adott otthont. Idén 3 iskola (Olaszliszka, II.Rákóczi és Szent Erzsébet) 30 sakkozója ült asztalhoz. Az egyéni és csapatverseny győztesei képviselhetik Sárospatak és körzetét a megyei döntőkben. Iskolánkat 15 tanuló képviselte, közülük Bánóczi Alíz, Rozgonyi Orsolya és Czető Áron szereztek egyéniben bajnoki címet. A csapatversenyek során az alsós lányok és a felsős fiúk értek el 1. helyezést. Minden versenyzőnknek gratulálunk és további eredményes szereplést kívánunk! A versenyzőket Balogh János és Maczkó Attila készítették fel.

Eredmények
I. kcs. lányok Bánóczi Alíz 1. hely
Géczi laura 2. hely
fiúk Farkas Dominik 1. hely 
Egyed-Béres Zsombor 2. hely

II. kcs. lányok Rozgonyi Orsolya 1. hely
fiúk Szarka Noel 4. hely
Zsignár Ákos 5. hely
Petró Ferenc 6. hely
Poós-Váradi Márk 7. hely

III. kcs. fiúk Czető Áron 1. hely Brogli Szabolcs 2. hely
Borbíró Tamás 3. hely 
Boros Ádám 4. hely
Németh Róbert 5. hely
Novák Kristóf 7. hely

Csapatverseny
Alsós lányok: Bánóczi Alíz – Géczi Laura – Rozgonyi Orsolya 1. hely
Alsós fiúk: Petró Ferenc – Poós-Váradi Márk – Szarka Noel – Zsignár Ákos 2. hely
Felsős fiúk: Borbíró Tamás – Boros Ádám – Brogli Szabolcs – Czető Áron 1. hely.

KÉPEK