Magyar Kultúra Napja – szavalóverseny

A Magyar Kultúra Napja alkalmából versmondó versenyt rendeztek január 24-én a hercegkúti Gyöngyszem Német Nemzetiségi Általános Iskolában. A környék hét általános iskolájának 56 alsó tagozatos tanulója vett részt. Intézményünket hat tanuló képviselte. Galkó Dominik 2.a osztályos tanuló 3. helyezést ért el, felkészítő tanára: Székelyné Nagy Judit.

Gratulálunk … tovább

Magyar Kultúra Napja

A Művelődés Háza és Könyvtára a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett szavalóversenyén iskolánk két tanulója indult.

Juszku Réka 5. b osztályos tanuló I. helyezést, Gulyás Amanda 7.b osztályos tanuló pedig III. helyezést ért el. Felkészítő pedagógusok: Kecskeméthy-Tóth Boglárka és Maczkó-Nagy Zsuzsanna tanárnők. Gratulálunk!

Diákolimpia úszóverseny

A megyei döntőbe jutás volt a tétje a 2017. január 18-án megrendezett Diákolimpia úszóversenynek. Sajnos betegségek és egyéb okok miatt csak 14 tanulónk tudott részt venni a megmérettetésen, közülük viszont 6 úszónknak is sikerült kivívnia a továbbjutást. Óbermájer Áron, Béres Petra, Espák Hanna, Réthi Jázmin és … tovább

Szent Margit ünnepe

Iskolánkban hagyomány, hogy a legjobb tanulmányi eredményt elért alsó tagozatos osztály kapja a Szent Margit osztály címet.

Idén a 3. b osztály Szent Margit életét elevenítette fel az iskola közössége előtt.

Szent Margit életét a krónikákból ismerjük. Ezek alapján, ha rá gondolunk, egy kolostorban élő királylány … tovább

Vízkereszt ünnepe

Január 6-án, vízkereszt ünnepén Urunk megjelenését ünnepeljük.

Ezen a szent ünnepen, tegyük oda lélekben mi is az aranyat, a tömjént és a mirhát. Az aranyat, mely a királyoknak jár ki, s ezzel elismerjük Jézust lelkünk királyának, akinek parancsaira hallgatunk. Tömjént, ami az Istennek jár ki, s … tovább