Nyílt tanítási nap

2017.03.30-án nyílt tanítási órákat szerveztünk iskolánkban a leendő első osztályos gyermekek számára. Az eddigi ismerkedési, majd mozgásos foglalkozások után most lehetőségük adódott betekinteni és bekapcsolódni a játékos tanítási órákba.
Szeretettel várjuk az iskolába készülő óvodás gyermekeket a beiratkozás napjain, amelyek 2017. 04.20-án (csütörtök) 8-19 –ig, illetve 2017.04.21-én (péntek) 8-18-ig tartanak.

Képek

NYÍLT TANÍTÁSI DÉLELŐTT

Nyílt tanítási délelőtt a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában

2017. március 30. 8.00 – 12.00 óra.

Hívjuk és várjuk a 2017/2018-as tanévben első osztályt kezdő gyermekeket és szüleiket, hogy találkozhassanak a leendő elsős tanítókkal.

A délelőtt folyamán lehetőséget biztosítunk arra, hogy betekintést nyerhessenek az iskola életébe.

–         A bemutató foglalkozásokat a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve és a szülők igényeihez alkalmazkodva szerveztük.

A délelőtt programja:

7.30 – 7.45 óra             Gyülekező a Művészeti tanteremben I. emelet

7.45 – 7.55 óra             Tájékoztató a délelőtt programjáról

8.00 – 12.00 óra          Nyílt tanítási délelőtt (közben tízórai az ebédlőben)

 

Sok szeretettel várják az érdeklődőket az iskola pedagógusai!

Beiratkozás

Kedves Szülők!
A 2017/18-as tanévre az első osztályos gyermekek beíratásának időpontja:

  • 2017. április 20.(csütörtök) 8-19 óráig
  • 2017. április 21.(péntek) 8-19 óráig

 

Helye: igazgatói iroda

A beiratkozáshoz az alábbi dokumentumok szükségesek:

Ø  a gyermek személyi azonosítója;

Ø  a gyermek lakcímkártyája;

Ø  TAJ kártya;

Ø  Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás eredeti példányát, mely lehet:

– óvodai szakvélemény,

– a nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakvélemény,

– sajátos nevelési igényű gyermek esetében szakértői bizottság szakértői véleménye.

Ø  Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlásáról (2014. március 15-től hatályos, a Polgári Törvénykönyv 2013. évi V. törvény XVIII. fejezet – A szülői felügyelet gyakorlása – előírásai az irányadók) – honlapunkról letölthető vagy a beiratkozáskor kitölthető

Ø  Diákigazolvány igényléséhez NEK-adatlap, amit az Okmányirodában készítenek.

Ø  KEDVEZMÉNYRE JOGOSÍTÓ OKIRATOK /Gyermekvédelmi támogatás határozata; MÁK-tól igazolás, ha nagycsaládos; orvosi igazolás a tartós betegségről/.

Ø  Nyakkendő/sál 1300 Ft.

Teremtésvédelmi Nap 2017

Dr. Ternyák Csaba egri érsek atya Főegyházmegyei Teremtésvédelmi Napnak nyilvánította március 25-ét. Ezen a napon, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén az egyházi fenntartású intézmények takarítási, szemétszedési és teremtésvédelmi akciókat szerveztek.
Iskolánkban osztályfőnöki, biológia és hittanórákon beszélgettünk az Isten által teremtett világ védelméről; valamint arról, hogy Isten eszközeként mindnyájunknak együtt kell működnünk a teremtés gondozásában. A teremtésvédelmi napot közös imádsággal és előadásokkal indítottuk, majd az intézményünk udvarán található fákat körbeállva imádkoztunk Isten teremtményiért, és elénekeltük Assisi Szent Ferenc Naphimnuszát. A délután folyamán a Római Katolikus temetőben környezetrendező munkát végeztünk.

„Mindenható Isten,
te az egész világmindenségben,
de legkisebb teremtményedben is jelen vagy,
és gyengéd szeretettel veszed körül
mindazt, mi létezik.
Öntsd belénk szereteted erejét,
hogy óvjuk az életet és a szépséget,
tölts el minket békével,
hogy fivérként és nôvérként éljünk,
és ne ártsunk senkinek!”
(Ferenc pápa LAUDATO SI’ „Áldott légy, Uram” enciklika)

 Képek

Tanórai képek

Pénz7 – Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában

Iskolánk is részt vett a Pénz7 céljának megvalósításában. Az alsó és felső tagozaton matematika órán valósították meg a feladatokat. Célunk a pénzügyi kultúra és a gyakorlat elmélyítése volt. Hangsúlyt kapott a családi költségvetés, annak fő elemei, az állandó és a változó költségek, preferencia és szerepjáték. A felmerülő ismeretlen fogalmakat tisztázták a pedagógusok. Az órákon kiderült, a gyerekek ismeretei milyen széles skálán mozognak az adott témakörben. Mennyire ismerik a korszerű, készpénzkímélő fizetési módokat, azok előnyeit, hátrányait. A feladatokban, a csoportos munkák alatt egymás ismereteit kiegészítve, az esetleges hibás információkat javítva sikerült a témával kapcsolatos, a tanulókat érintő, érdeklő kérdések nagy részére választ találni, az új ismereteket átadni. A korszerű pénzkezelés témáján kívül felmerültek ismét a bankokkal, pénzügyi ismeretekkel kapcsolatos alapfogalmak is, melyek felnőttként, majd a mindennapi élet részévé válva kerülnek a mai gyerekek elé.

FOTÓK a facebookon.

A SPORT PRÉDIKÁTORAI SÁROSPATAKON A SZENT ERZSÉBET KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete, az Egészséges és Sportos Zemplénért Egyesület valamint a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola szervezésében, 2017. március 21-22-én, előadás-sorozat indult. Ennek egyik állomása iskolánk volt, ahol Dr. Hegedüs Csaba birkózó – a 100. magyar olimpiai bajnoki cím tulajdonosa, világbajnok és Európa – bajnok, valamint Dr. Faragó Tamás – olimpiai bajnok, világbajnok és Európa – bajnok vízilabdázó tartott felejthetetlen előadást. Legnagyobb élményt a bemutatásra került ” montreáli medália” jelentette, amelyet az előadás végén tekinthettek meg a gyerekek! KÖSZÖNJÜK!

KÉPEK

Dr.Jakó János Biológiaversenyen

Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola: Dr.Jakó János Biológiaversenyen vettek részt tanulóink 2017. március 8-án a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának REFI -laborjában. A negyvenperces elméleti teszt után, másfél órás gyakorlati feladatokat kellett diákjainknak végrehajtaniuk. Tizennégy csapatból az ötödik és hetedik helyezést érték el tanulóink.
Ötödik helyezett: Bálló Kinga- Hallók Eszter 8.a.
Hetedik helyezettek: Ivancsó Réka- Petró Panna 8.a.
Felkészítő tanáruk: Bódiszné Hajnal Aliz tanárnő.
Eredményükhöz gratulálunk!

TOVÁBBI KÉPEK

PÉNZ 7

Országos versenyen vettek részt a Szent Erzsébet Katolikus Általános tanulói.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a tanév rendjében három témahetet hirdetett meg az ország iskolái számára. Ezek közül a Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete (Pénz7) március 6-tól 10-ig tartott.
A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő témahét egyik programja a BankVelem PénzOkos Kupa nevű pénzügyi tudásverseny volt. Erre a versenyre több, mint 400 csapat jelentkezett az ország szinte minden pontjáról. A két fordulóban lezajlott internetes selejtezőn végül 366 csapat szerzett pontot. A versenyen a magyarországi autógyártásról, energiatermelésről, árszínvonalról szóló kérdések és számítások helyes megválaszolásán kívül a gyorsaság is számított, hiszen az egyforma pontszámú csapatok közt a válaszadás ideje döntötte el a sorrendet.
Iskolánkat a versenyen a Fekete Gyöngy 6.a, Baranyi Sándor 7.a és Fekete Boglárka 7.b osztályos tanulók által alkotott FE-BA-FE csapat képviselte. Szereplésüket nagyon nagy siker koronázta, hiszen a csapat a második helyen került be a 7 csapatos döntőbe.
A Fazekas Mihály Gimnáziumban március 8-án megrendezett döntő (melyen a zsűri fővédnöke Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Miniszteri Biztosa volt) izgalmasan alakult a csapat számára. A szervezők a verseny félidejénél közöltek részeredményt, ekkor a harmadik helyen álltak diákjaink. Sajnos végeredményben néhány pont hiányzott a dobogóhoz, így az országos döntőt az előkelő negyedik helyen sikerült befejezni. Így diákjaink a játékkonzol és a mobiltelefon helyett az Értem a pénzem nevű társasjátékokkal térhettek haza, melyből egyet az iskolai könyvtár számára ajánlottak fel, hogy társaik is gyarapíthassák pénzügyi ismereteiket.
Az elért eredményhez gratulálunk, reméljük a jövő évi versenyben is legalább ilyen jól szerepelnek majd tanulóink.
(A versenyről bővebb információ, és képek a www.penzokoskupa.hu oldalon találhatók)
A csapat felkészülését Fekete Csaba irányította.

Március 15-i megemlékezés

„Vannak napok, melyek nem szállnak el,
De az idők végéig megmaradnak,
Mint csillagok ragyognak boldogan
S fényt szórnak minden születő tavasznak.
Valamikor szép tüzes napok voltak,
Most enyhe és derűs fénnyel ragyognak.
Ilyen nap volt az, melynek fordulója
Ibolyáit ma a szívünkbe szórja.”

Így írta Juhász Gyula március idusára, azaz március 15-re, annak a napnak a tiszteletére, amelyre mi is emlékezünk: az 1848. március 15-i forradalom és az 1848/49-es szabadságharc eseményeire, hőseire, eszméjére. Az 5. évfolyam tanulói versekkel, énekekkel jelenítették meg az eseményeket. A forgatókönyvet összeállította Kecskeméthy-Tóth Boglárka. A felkészítésben közreműködött Kissné Murányi Andrea és Réthyné Muha Krisztina.

További fényképek