Főegyházmegyei tanévzáró

Főegyházmegyei tanévzáró

A sárospataki Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola röplabda csapata június 13-án, Egerben a Bazilikában, egy kitüntetést vehetett át dr. Ternyák Csaba egri érsektől az egész éves szép eredményeikért.

A csapat tagjai: Kurucz Aliz, Petró Panna, Bálló Kinga, Margittay Noémi, Endrődi Laura, Karászi Lili, Kálmán Vivien , Váradi Vivien, Dandás Leila , Tompa Csilla és Kántor Vivien .

Gratulálunk a lányoknak és felkészítőjüknek!

KÉPEK

DÖK- gyermeknap

DÖK- gyermeknap

Az idén is megrendeztük a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola hagyományos DÖK-gyermeknapját. Itt került átadásra az intézmény által alapított díjak, a Szent Erzsébet Emléklapok és a Szent Erzsébet könyvek átadására. Az iskolai elismerést azok a tanulók kapták, akik a tanév folyamán jeles eredményeket értek el több tanulmányi- és sportversenyen. Ezen a szép napon, a több helyszínen bonyolított rendezvények biztosították a gyermekek aktív kikapcsolódását, közösségformálását. Ezúton is köszönjük a szülők és a támogatók segítségét!

KÉPEK

Katolikus találkozó

Bíborosi szentmise Szent Erzsébet tiszteletére

Katolikus találkozó- Pünkösdhétfő Sárospatakon 2017.06.05.
Szent Erzsébet szentté avatásának évfordulóján egésznapos programmal vártuk a zarándokokat, a katolikus iskolák küldötteit és az érdeklődőket a Bodrog parti szabadtéri rendezvénytérre. A katolikus találkozó programját rózsafüzér imádság nyitotta, melyet iskolánk pedagógusai, tanulói vezettek.
A köszöntőket követően a fatimai jelenésekről és Szent Erzsébet a gyermekekhez való odafordulásáról hallgattunk egy- egy előadást.
Az ünnepi szentmisét Exelenciás Domink Duka prágai bíboros mutatta be. A szentmisét követően énekkel és imádsággal kísértük a Szent Erzsébet ereklyét a szentnegyedben.
A délutáni program szentségimádással folytatódott, melyet a Szent Erzsébet nővére vezettek.
A pünkösdhétfői ünnep a miskolci Fráter Kórus koncertjével ért véget.
A katolikus találkozó jó alkalmat biztosított arra, hogy az Egri Főegyházmegye területén működő katolikus iskolák tanulói és tanárai megismerkedjenek, megosszák tapasztalataikat.

 

Bíborosi szentmise Szent Erzsébet tiszteletére

Több mint hetven településről és határon túlról is érkeztek zarándokok Sárospatakra, hogy részt vegyenek a Vízikapunál megtartott ünnepi szentmisén. A regisztráció alapján ezerötszáznál is többen érkeztek Pünkösd hétfőn Sárospatakra.

Szent Erzsébet előtt tisztelegve érkezett Sárospatakra Dominik Duka bíboros, prágai érsek, aki a szentmisét celebrálta. Latin nyelven tartották a misét, melynek keretében Dominik Duka homíliájában arról is beszélt, hogy mekkora tisztelet övezi Szent Erzsébetet szerte a világon. Azt az asszonyt, aki példát mutatott a maga korában, cselekedetei a ma emberének is irányt mutatnak. A bíboros arról is szólt, hogy a magyarság nagysága mindenkor elismerésre méltó volt és meghatározó gondolkozókat adott hazánk Európának.

A szentmisét körmenet követte, melyet követően a Szent Erzsébet zarándoklatra indulókat Dr. Ternyák Csaba, egri érsek búcsúztatta. Megköszönve Dominik Duka részvételét azt tanácsolta a zarándokoknak, hogy legyen tiszta és nemes az útjuk, járjanak büszkén Szent Erzsébet nyomában.

Forrás: http://sarospatak.hu/2017/06/05/biborosi-szentmise-szent-erzsebet-tiszteletere/

Képek

Nemzeti Összetartozás Napja

Az Országgyűlés 2010. május 31-én nyilvánította június 4-ét, a trianoni szerződés aláírásának napját a nemzeti összetartozás napjává.
Az erről szóló törvény kimondta: “a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme”.
Iskolánkban a 8. osztályos tanulók diavetítéssel egybekötött ünnepi műsora erősítette bennünk az összetartozás érzését.

A gyerekek felkészülését segítette Farkasné Gyüre Zsuzsanna és Maczkó-Nagy Zsuzsanna tanárnő.