Ifjúsági tábor- Mátraszentimrén

Magyarország Kormánya, az Európai Unió és iskolánk fenntartója, az Egri Főegyházmegye jóvoltából a sikeresen beadott és elnyert, EFOP-1.3.5-16-2016-00731-es jelű pályázat által iskolánk tanulói Mátraszentimrén táborozhattak. 2017. július 21-24-ig 27 fő tanuló és 3 fő kísérő pedagógus vehetett részt a „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével” elnevezésű programban. Rengeteg program, élmény, kreatív projektelemek közül választhattak tanulóink, mint pl.: Sástói Oxigén Kalandpark, Ásványmúzeum, ásványkeresés a meddőhányónál, családórák, sportvetélkedők, reggeli tornák, bátorságpróba, közösségépítő játékok, rókavadászat, gyöngyösi strandfürdő, stb. A finom házias ételek gondoskodtak arról, hogy a játékok, túrák közben se éhezzenek meg a gyerekek. Minden este az üdülő oratóriumában hálát adtunk az Úrnak, hogy ott lehetünk és közösen imádkoztunk az eltelt szép, tartalmas napokért.

KÉPEK

Tanévzáró

Szent Erzsébet Gála

Szent Erzsébet Gála

Iskolánk gálaműsorán sokszínű, színvonalas produkciókkal léptek fel a páros évfolyamok tanulói.

Köszönet minden szereplőnek és a műsorszámokat betanítóknak a felejthetetlen délutánért!

KÉPEK

 

 

Hittantáborban vettek részt tanulóink

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 20 diákja, és két nevelője a fenntartónk által beadott és elnyert pályázat által, Egerben egy három napos hittantáborban vehetett részt.
A tábor célja az volt, hogy a gyermekek bibliai történeteken keresztül, játékos módon tapasztalják meg Isten jelenlétét, gondoskodását, szeretetét.
A gazdag programok során a tanulók ellátogattunk a felújított Érseki Palotába; a Bazilikában hálát adtak a Jó Istennek hazánkért, iskolánkért. A kirándulás alkalmával felfedezték Eger szép látnivalóit, izgalmas helyeit, megismerkedtek a város nevezetességeivel. Barangoltak az egri vár történelmet idéző falai között. Jártak a Varázstoronyban, a Kopcsik Marcipániában, a Tűzoltó és a Harangöntő Múzeumokban, ahol a gyerekek sok új és hasznos ismereteket szerezhettek.
A táborozás jó lehetőséget teremtett arra, hogy a közösség tagjai még jobban összekovácsolódjanak, és hogy mindannyian lelkiekben is feltöltődjenek.

KÉPEK

Ballagás

53 nyolcadikos tanuló búcsúzott a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolától.
Az igeliturgiát Főtisztelendő Bereczkei Miklós plébános atya vezette, aki a ballagókat és tarisznyájukat megáldva bocsájtotta útjukra az iskolától búcsúzó diákokat. Ünnepi gondolataiban a katolikus iskola által közvetített értékek fontosságát emelte ki, melyek a jóra, a szeretetre, egymás megbecsülésére nevelnek. A ballagó osztályok képviselői a köszönet virágait helyezték el a Szent Erzsébet ereklyénél.
Az igeliturgiát követően a ballagási ünnepség az iskolában folytatódott. A hagyományoknak megfelelően köszöntések, búcsúztató versek és gondolatok hangzottak el.
Jutalmat vehetett át kiemelkedő tanulmányi munkájáért Bálló Kinga, kimagasló sportteljesítményéért Sohajda András.

Kedves ballagó diákjaink! Kívánjuk, hogy váljanak valóra álmaitok! Szent Erzsébet adjon nektek erőt, véghezvinni terveiteket, megtalálni helyeteket a világban és boldog, értékes emberként élni!

“Járd mindig a szeretet útját,
és keresd, a lelked belső hangját.
Súgja neked, hogy merre indulj tovább,
és elvezet oda, hol boldogság vár rád.”
Isten áldjon Benneteket!

KÉPEK

Tanévzáró

Év végi közös hálaadásra gyűltek össze az intézmény tanulói, a szülők és az iskola dolgozói 2017. június 24-én a Sárospataki Bazilikában.
A szentmisét követően Kissné Murányi Andrea igazgatónő mondott ünnepi beszédet, amelyben méltatta az elmúlt tanév eredményeit, sikereit.
„Terveztünk, küzdöttünk, izgultunk, örültünk a sikereinknek és tanultunk felelősen élni, felelősnek lenni a gondolatainkért, a szavainkért, a tetteinkért. Mi pedagógusok azon munkálkodtunk, hogy a ránk bízott gyerekekből a bennük rejlő értékeket minél nagyobb sikerrel és eredménnyel hozzuk felszínre. Ismét színes programokban, változatos rendezvényekben, versenyekben gazdag tanévet zárunk. Komoly munkát végeztünk.”
Ezt követően igazgatónő felsorolta a 2016/2017-es tanév megyei és országos eredményeit, a kitűnő tanulmányi eredményt elért és könyvjutalomban részesülő tanulók nevét. Köszönetet mondott a fenntartónak az Egri Főegyházmegyének, az atyáknak, nővéreknek, hitoktatóknak és mindazoknak, akik szellemiségükkel, példájukkal segítették ezt a tanévet.
Itt került sor a vándordíjak átadására, amelyet a legjobb magatartás, szorgalom és tanulmányi eredményéért egy alsó és egy felső tagozatos osztály érdemelt ki. A 3.b osztály kapta a Szent Margit-díjat, az 5.b osztály a Szent Imre-díjban részesült.
„Uram, olyan boldogok vagyunk, hogy most vakáció van!
Sokat várunk tőle: sok örömet, sok pihenést!
Engedd, hogy észrevegyük, meglássuk a világ szépségeit!
Add, hogy meghalljuk hívásodat!
Tölts el a te örömöddel, engedj minél többet ízlelni világod csodálatos ragyogásából és gazdagságából családunkkal együtt!
Vigyázz reánk minden utunkon, hogy a szünet végén újult erővel térhessünk vissza szeretett iskolába!” Ámen

KÉPEK

Hittantáborban vettek részt tanulóink

Ballagás