Tankönyvosztás a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában

Az idei tanévben iskolánk valamennyi tanulója ingyen jut a tankönyvekhez.
A tankönyvosztás rendje:
– 2017. szeptember 1-én az osztályfőnökök osztják ki a tanulóknak.
– Az 1-2. évfolyam tanulói a tankönyveket megtarthatják a tanév végén.
– 3-8. évfolyam tanulóinak tankönyvei könyvtári tulajdonba kerülnek, ezért ők átvételi elismervényt írnak alá, amely alapján év végén könyvtári tulajdonba kerülnek vissza.
– Tanév végén a munkafüzetek a tanulóknál maradnak.

Mátraszentimrén táboroztak iskolánk tanulói

Magyarország Kormánya, az Európai Unió és iskolánk fenntartója, az Egri Főegyházmegye jóvoltából a sikeresen beadott és elnyert, EFOP-1.3.5-16-2016-00731-es jelű pályázat által iskolánk tanulói Mátraszentimrén táborozhattak. 2017. július 21-24-ig 27 fő tanuló és 3 fő kísérő pedagógus vehetett részt a „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével” elnevezésű programban. Rengeteg program, élmény, kreatív projektelemek közül választhattak tanulóink, mint pl.: Sástói Oxigén Kalandpark, Ásványmúzeum, ásványkeresés a meddőhányónál, családórák, sportvetélkedők, reggeli tornák, bátorságpróba, közösségépítő játékok, rókavadászat, gyöngyösi strandfürdő, stb. A finom házias ételek gondoskodtak arról, hogy a játékok, túrák közben se éhezzenek meg a gyerekek. Minden este az üdülő oratóriumában hálát adtunk az Úrnak, hogy ott lehetünk és közösen imádkoztunk az eltelt szép, tartalmas napokért.

KÉPEK

 

Erzsébet-táborban üdültek a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanulói

Az Egri Főegyházmegyei Karitász Központ jóvoltából 2017. július 23 – 28. között iskolánk 49 tanulója 6 kísérővel egy felejthetetlen hetet tölthetett a fonyódligeti Erzsébet-táborban.
„A véget nem érő Balaton-part”-on sport, életmód, kultúra, művészet, tudomány, ismeretterjesztő, valamint hagyományőrző foglalkozások – széles programkínálat, felfedezni való élmények várták a táborozókat. Az időjárás változékonysága ellenére kiemelt program volt a strandolás, sőt egy délelőttöt a vízividámparkban is tölthettünk, ahol az evezés kipróbálására is lehetőség volt. Hogy a szárazföldi mozgás se hiányozzon, több csapattal is indultunk röplabda- illetve focibajnokságon; és trambulinozni is lehetett. Részt vettünk egy izgalmas,csapatépítő éjszakai túrán; és volt hajnali horgászat is . A táborból kimozdulva megtekintettük a fonyódi mólót; Balatonboglár kikötőjéből indulva pedig hajókiránduláson vehettünk részt. Egy borús délelőttön a csapat egyik fele kézműves foglalkozáson tevékenykedett, míg a többiek a Mobidik(Mobil Digitális iskola) konténerében élhették meg a jövő oktatási módszereit, eszközeit. Negyedikeseink indultak a tábori Ki mit tud-on, ahol a Tízperc című fergeteges előadásukkal 1.helyezést értek el.
Az utolsó estén egy jó hangulatú táborzáróval búcsúztunk a „tesóktól” és a megismert új barátoktól, majd sok élménnyel gazdagabban indultunk haza.
A táborozók részvételi hozzájárulását a Katolikus Karitász, az utazás költségeit az Egri Karitász Központ fizette. Köszönjük, hogy lehetővé tették számunkra ezt az egy hetes nyaralást!

KÉPEK