Jótékonysági bál – Családi Est

A Szent Erzsébet Hét zárásaként 2017. november 24-én iskolánkban jótékonysági bált rendeztünk.
A Családi Esten idén is több mint, kétszázan vettünk részt. A rendezvény különlegessége volt, hogy – már hagyományosan – a gyerekek együtt szórakozhattak a szüleikkel és tanáraikkal a nyáron felújított, az alkalomra csodálatosan feldíszített aulánkban.(Álom és Harmónia)
Iskolánk tanulóinak, színes műsora után a táncé és a szórakozásé lett a főszerep. A tombolasorsoláson sok értékes nyeremény talált gazdára.
Ezúton is köszönjük a felajánlásokat, támogatásokat és bál megvalósításához nyújtott önzetlen segítséget. A bevételt az iskolai nevelő-oktató munkához szükséges eszközök megvásárlására fordítjuk.

KÉPEK

VII. Barsi Ernő Regionális Népdaléneklési verseny

November 23-án került megrendezésre Sárospatakon A Művelődés Házában a VII. Barsi Ernő Regionális Népdaléneklési verseny. Ezen a versenyen iskolánk mindig a lehető legnagyobb számban képviselteti magát, ami évfolyamonként 2-2 fő. Az idén Braun Kata, Sasvári Kira (1.a osztály) Koleszár Viktória, Nagy Zoé (2. a osztály) Galkó Dominik, Budai Boglárka (3.a osztály) Nagy Vanda (4.a osztály) és Budai Dorina (4.b osztály) mutathatta be a tudását a kéttagú zsűri előtt.
Szereplésüket nagy siker koronázta, hiszen az évfolyamonkénti értékelésben Galkó Dominik 2. helyezést, Sasvári Kira, Nagy Zoé és Budai Dorina 3. helyezést ért el, míg Braun Kata és Budai Boglárka különdíjban részesült.
Minden részvevőnek gratulálunk a szerepléshez, a további énekléshez jó kedvet és kitartást, a versenyekhez sok sikert kívánunk!
A versenyzőket Kissné Murányi Andrea és Fekete Csaba készítették fel.

KÉPEK

Suliváró

2017. november 21-én 17 órától vártuk iskolánkban a leendő elsősöket és szüleiket. Vackor mesélt az óvodáról, iskoláról, majd játszani hívta a gyerekeket. Amíg ők játszottak, a szülők is megismerkedtek a leendő elsős pedagógusokkal (Kocsis Zoltánné (Csilla néni) – Fekete Csaba; Bacsóné Majancsik Anita- Balogh János). A foglalkozás végén mindenki jókedvűen indult haza a maga által készített macis ajándékokkal.

KÉPEK

FELOLVASÓVERSENY A SZENT ERZSÉBET HÁZBAN

Iskolánk 2017. november 21-én délután rendezte meg immár hetedik alkalommal az encsi, sátoraljaújhelyi, sárospataki és szerencsi katolikus iskolák részvételével a felolvasóversenyét.
A rendezvényt Kissné Murányi Andrea igazgató nyitotta meg, melyet a 6.b osztályosok Szent Imréről szóló jelenete követett.
A szabadon választott szöveg témája Szent László élete és csodatételei voltak. Sok szép legendát, történetet olvastak fel a tanulók. Ezt követte a kötelező szöveg helyszínen történő megismerése és felolvasása.
VERSENYEREDMÉNYEK:
3-4. ÉVFOLYAM
I. hely – Rozgonyi Orsolya – Sárospatak
Butykai Jenei Áron – Encs
II. hely – Kertész Janka – Encs
III. hely – Haskó Vivien – Sárospatak
A zsűri tagjai: Eiben Györgyné, Kecskméthy Károlyné, Timkó Mónika
5-6. ÉVFOLYAM
I. hely – Kiss Gréta – Encs
II. hely – Lukács Dorka – Sárospatak
III. hely – Végső Tamara – Szerencs
Különdíj: Hajdú Gabriella – Szerencs
A zsűri tagjai: Nagy Józsefné, Majorosné Jakab Renáta, Timkó Brigitta
7-8. ÉVFOLYAM
I. hely – Gombos Angelika – Sátoraljaújhely
Naár Boglárka Vera – Sátoraljaújhely
II. hely – Pap László- Szerencs
Korán Flóra – Szerencs
III. hely – Kiss Henrietta – Encs
Különdíj – Gombos Vanda – Sárospatak
A zsűri tagjai: Kovács Attiláné, Zsuzsa nővér, Kőszeginé Tóth Judit
Köszönjük a zsűri tagjainak, valamint a kísérő- és felkészítő pedagógusok munkáját és azokét is, akik a színvonalas verseny szervezéséért, lebonyolításáért sokat tettek.

Gratulálunk a díjazottaknak!

KÉPEK

Szent Erzsébet az óvodákban