Adventi lelki nap

Isten elküldte a világba egyszülött fiát, hogy általa éljünk.”
(1 Jn 4,9)

Iskolánkban az adventi lelki nap indításaként az osztályfőnökök tanulságos történetek felolvasása és megbeszélése által próbálták a gyerekek szívét-lelkét felkészíteni a közelgő ünnepre.
Jézus Krisztus születésének a történetét az 5. a osztály misztériumjátéka mutatta be.
A délelőtt folyamán, szentmisén vettünk részt, ahol Főtisztelendő Bereczkei Miklós atya beszédében a szeretet, a figyelem és öröm fontosságra hívta fel a figyelmünket. Tudjuk egymással megosztani az örömöt!
Délután iskolánk aulájában köszöntöttük Pintér Béla énekest, aki evengelizációs műsort adott. A jól ismert énekeket a gyerekek közösen énekelték az előadóval.
Az ünnepség végén Kissné Murányi Andrea igazgató asszony és Főtisztelendő Bereczkei Miklós plébános atya Istentől megáldott békés, szeretetteljes karácsonyt kívánt a tisztelt jelenlévők számára.

KÉPEK

Parlamenti Gyermekkarácsony

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közösen szervezte meg a „Parlamenti Gyermekkarácsonyt”, melyre több mint 800 hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket hívtak meg Magyarországról és a határon túlról. Iskolánk 43 tanulója szintén a meghívottak között volt Dr. Hörcsik Richárd képviselő úr segítségének is köszönhetően.

Az ünnepség házigazdája Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt, aki az Országház kulcsát átadva, egy napra átengedte a gyermekeknek a Ház termeit.

A gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatta. Fellépett az Oscar-díjas magyar rövidfilmben, a Mindenkiben szereplő Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusa, aki többek között elénekelte a Bodzavirág című dalt is, a Budapesti Operettszínház előadói – Gubik Petra és Kocsis Dénes -, akik népszerű musicalekből énekeltek részleteket. Mellettük a Sirtos együttes, az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület és a Margaret Island zenekar szórakoztatták a gyerekeket. Az előadás végén a fellépők a „Kiskarácsony nagykarácsony” című dalt a közönséggel együtt elénekelték.

A műsor után lehetőségnyílt fotózkodásra a kitelepült fotókabinokban, fújhattak óriásbuborékot, hajtogathattak vicces lufi-figurákat, kézműveskedhettek és az arcfestők szebbnél-szebb maszkokat varázsoltak rájuk, közös fényképeket is készíthettek Süsüvel.

A gyerekek utaztatásáról és ellátásáról a szervezők gondoskodhattak, így tanulóink a Parlament ebédlőjében fogyaszthattak egy finom ebédet.

A program zárásaként Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke, valamint a rendezvény támogatói a moldvai csángó gyerekek énekei kíséretében ajándékokat osztottak ki a gyerekek részére.

A jó hangulatban eltelt nap feledhetetlen élményt jelentett tanulóink és kísérőik számára egyaránt, amiért mindnyájan hálásak vagyunk a szervezőknek.

 

KÉPEK

Átadták a Jó tanuló- jó sportoló díjakat

A Jó tanuló- jó sportoló díjakat hagyományosan az év utolsó képviselő-testületi ülésén adják át Sárospatakon. Az Önkormányzat kitüntető díjrendelete értelmében Jó tanuló- jó sportoló díj adományozható az alap- és középfokú oktatási intézmények azon tanulói részére, akik a díj átadását megelőző tanévben kiemelkedő sporteredményeik mellett jó tanulmányi átlagot értek el.

A felterjesztett tanulók két kategóriában részesülhetnek elismerésben:

I. kategóriában a köznevelési intézményekben tanuló 1-8 évfolyamos diákok, akik 4,7 vagy annál magasabb tanulmányi átlagot értek el az adott tanévben.

II. kategóriában a köznevelési intézményekben tanuló 9-13 évfolyamos diákok, akiknek tanulmányi eredménye 4,3 vagy annál magasabb.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselő- testületének döntése értelmében Jó tanuló- jó sportoló díjat vehetett át I. kategóriában Fekete Gyöngy, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola hetedik évfolyamos tanulója.

Fekete Gyöngy tanulmányi eredménye, szorgalma példamutató. Sokoldalú érdeklődését bizonyítják a különböző tanulmányi – és sportversenyeken elért kiemelkedő eredményei. Az elmúlt tanév végén megkapta a Szent Erzsébet Oklevelet és kitűnő tanulmányi eredményéért nevelőtestületi dicséretben részesült. A sport mellett ének és táncversenyeken is megmutatja tehetségét. Számtalan tanulmányi versenyen szerepelt sikeresen, öregbítve iskolája és városunk hírnevét.

Sportban elért versenyeredményei: floorball kispályás Diákolimpia megyei döntő 2. hely, floorball nagypályás országos döntő 5. hely.

Testnevelő tanára: Balogh János
Edzője: Fekete Csaba

Forrás:sarospatak.hu

Informatikai siker- prezentációkészítő verseny

2017. december 14-én került sor az V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnáziumban, Árpád -házi Szent Margit Katolikus Általános Iskola által szervezett Informatikai szaknap keretein belül, Térségünk turisztikai látványosságai címmel meghirdetett prezentációkészítő verseny eredményhirdetésére. A rendezvényre 8. osztályos diákok munkáit várták a szervezők. Iskolánk tanulói közül Karászi Lili (8.a) I. helyezést és Margittay Noémi (8.a) III. helyezést ért el.

Gratulálunk!

KÉPEK

Adventi vásár

December 12-én és 13-án  délután karácsonyi díszekkel, finomságokkal telt meg iskolánk aulája. Ezeken a napokon tartottuk hagyományos adventi vásárunkat.

A felsős osztályok tanulói maguk is árulták portékáikat, míg az alsósok asztalai mögött anyukák, apukák álltak, s szolgálták ki a vásárlókat. Nagy sikert arattak a saját készítésű díszek, figurák is a vásároltak mellett, a sütemények is hamar gazdára találtak.

KÉPEK

 

Adventi készület

Az advent egyik kedvelt szokása a közös Szent Család-járás.
Iskolánk tanulói napról napra összegyűlnek az osztálytermekben, hogy a Szűz Máriát, Szent Józsefet és a gyermek Jézust ábrázoló kép előtt együtt imádkozzanak.
Istenünk, te ragyogó példaképnek állítod elénk a Szent Családot. Segíts, hogy nyomukban járjunk, gyakoroljuk a családi élet erényeit, és mindig egyek maradjunk a szeretetben.

KÉPEK