A Magyar Népmese Napja

Hagyományainkhoz híven szeptember utolsó tanítási napján megemlékeztünk A Magyar Népmese Napjáról. Az órák kezdetét és végét “A Magyar népmesék” című sorozat főcím zenéje jelezte. Az alsó évfolyam tanulói magyar népmeséket hallgattak diáktársaik bemutatásában. A délután folyamán az első és második osztályokba újabb mesékkel érkeztek a 4. osztályos tanulók. Nagyon szép rajzok készültek erre az alkalomra, “Kedvenc népmese hősöm” címmel.

KÉPEK

A Magyar Népmese Napja

Szent Gyermekség Művének Országos Missziós találkozója

A Szent Gyermekség Művének Országos Missziós találkozóját 2018. szeptember 22-én Budapesten rendezték meg. Iskolánkat a missziós csoport 6 tanulója képviselte és két felnőtt kísérte le őket.
A találkozó jelmondata a következő volt: „Uram jó nekünk itt lenni!”
A rendezvény programja az előző évekhez hasonlóan nagyon gazdag volt. A Szentmisét zenés dicsőítés előzte meg, majd a nyíregyházi missziós csoport előadásában láthattunk egy kevésbé ismert történetet Szent Miklósról.
A színi előadást beszélgetés és rövid filmbejátszás követte, amely az Indiában történt árvízi katasztrófát mutatta be.
Kíváncsian várakoztunk ezután, hiszen eljött hozzánk a Szent Atya által kinevezett új pápai nagykövet, aki mesélt Afrikában töltött éveiről és szívesen válaszolt a gyerekek kérdéseire, majd megáldotta a jelenlévő missziósokat.
Feledhetetlen élmény adott az „élő’ rózsafüzér imádság, melyet a felnőtt kísérők segítségével a missziós gyermekek apraja, nagyja mondott el a templom közepén kezében a missziós rózsafüzért tartva.
Áldásos volt ez a nap! Hálás szívvel köszönjük, hogy részesei lehettünk! Uram, jó volt nekünk együtt lenni!
Szekeres Istvánné szervező tanár

KÉPEK

Határtalanul! 2018

Erdélyi tanulmányi kiránduláson vettek részt a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 7. évfolyamos tanulói

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő  Határtalanul! program keretében kiírt pályázatán intézményünk 3.000.000 Ft támogatást nyert. A tanulmányi kiránduláson 50 fő tanuló, a projektvezető és 3fő kísérő pedagógus vett részt. A tervezett útvonalat, programokat sikerült megvalósítanunk, amelyet a gyönyörű idő tett még csodálatosabbá.

Az 5 nap programja: Nagyvárad, Körösfő, Székelyudvarhely, Segesvár, Szováta, Madarasi Hargita, Zeteváralja, Gyergyói – medence, Szelykefürdő, Fehéregyháza, Gyilkos-tó, Békás-szoros, Csíksomlyó, Csíkszereda, Farkaslaka, Korond, Dés.

Feledhetetlen szép napokat éltek meg tanulóink a festői szépségű, magyarlakta vidéken.

KÉPEK

Földünk ennél jobbat érdemel

A világ belefullad az eldobható műanyagokba. Minden percben egy teherautónyi műanyag szemét kerül az óceánokba. Akár 400 évbe is telhet, mire egy egyszer használatos műanyag zacskó teljesen lebomlik.
“A legfrissebb kutatások szerint ráadásul a hazai folyók, a Duna és a Tisza is mikroműanyag részecskékkel szennyezettek. Sőt a műanyag darabok megtalálhatóak a csapvízben és a palackozott vizekben is. Itt az ideje, hogy fellépjünk a műanyagszennyezés ellen, a környezetünk, és ezen keresztül saját egészségünk a tét” (Tömöri Balázs)


Október 4-én iskolánk a Greenpeace csapatához csatlakozik, hogy felhívjuk a figyelmet az egyszer használatos műanyagok okozta környezetterhelésre!

LEGO gyárban jártunk

 2018 szeptember 18-án iskolánk 2.a és 3.a osztálya tanulmányi kiránduláson vett részt a Nyíregyházán található LEGO gyárban. Az üzemlátogatás során diákjaink testközelből láthatták hogyan készül a világszerte töretlen népszerűségnek örvendő játék. A nap végén rengeteg élménnyel és egy apró Legó-ajándékkal indultunk vissza Sárospatakra.

KÉPEK

Biztonság Hete

  Iskolánk is részt vett a Biztonság Hete rendezvénysorozaton belül a Sárospatakon megrendezett Biztonság Napja programjában. 10 diákunk – Kerülő Zoltán, Mudróczki Lilla, Szabó Dániel, Rabóczki Bence 8.a, Sohajda Szabolcs, Fehér Dániel 6.a, Budai Dávid, Sasi Krisztián 5.a, Borbíró Tamás, Molnár Hanna 5.b – képviselte az intézményt. Tanulóink nagy lelkesedéssel oldották meg a közlekedéssel kapcsolatos biztonsági, tájékozódási, általános műveltségi és egészségügyi feladatokat. Gratulálunk!

KÉPEK

TANÉVNYITÓ 2018/2019 tanévben

Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola. Tanévnyitó Veni Sancte szentmise.
Elindult a 2018/19 tanítási év a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában. Szeptember 3-án, diákok és tanárok közösen imádkoztak és kérték a Szentlélek irányítását az új tanévre.

KÉPEK