Regionális Népdaléneklési versenyen

Kimagasló eredményeket értek el a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanulói.

Budai Dorina 5.b, Molnár Hanna 5.b és Kozsurek Anna 6.a osztályos tanulóink vettek részt a X. Barsi Ernő Regionális Népdaléneklési Versenyen, melyet A Művelődés Háza és Könyvtára Zenei-részlege szervezett. 
Mindhárom énekesünk lelkiismeretes felkészülését Kissné Murányi Andrea tanárnő és Csáki Enikő pedagógiai asszisztens segítették.

A zsűri döntése alapján Budai Dorina I. helyezést, Kozsurek Anna III. helyezést ért el.

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

Almásy László egyházmegyei földrajz versenyen

Iskolánk csapata eredményesen szerepelt az április végén megrendezett eseményen. A 2. forduló döntős 10 csapata közül az előkelő 7. helyezést érte el a 4 fős csapatunk. A csapat tagjai: Belicza Bianka Petra, Csatlós Zsófia, Török József és Brogli Szabolcs.

Felkészítőjük: Beliczáné László Petra.

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

A Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny Borsod- Abaúj- Zemplén megyei döntőjét

A versenyt 2019.április 26-án az Északerdő Zrt. erdei iskolájában bonyolították le.
A verseny témái a természetismereti, környezetismereti, biológiai, földrajzi, alapismeretek, vizsgálatok voltak, kibővítve a lakóhelyi környezet és a hazai erdők élővilágának bemutatásával.

Iskolánkat három tanuló képviselte a rangos versenyen.

A 21 döntős versenyző közül:

Rozgonyi Orsolya III. helyezést
Lukács Bálint IX. helyezést
Molnár Hanna XI. helyezést ért el.

Felkészítő tanáruk: Bódiszné Hajnal Aliz tanárnő

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

ZöldOkos Kupa országos fenntarthatósági versenye

A Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódó, többfordulós tudáspróbán az első három online forduló eredményei alapján iskolánk tanulói első helyen jutottak be a megyei elődöntőbe. A megyei döntőn pedig harminc csapat közül az ÖkoCsajok ötödik helyen, a Sárospataki Zöldek csapata a hetedik helyet szerezte meg.

ÖkoCsajok csapatának tagjai: Rozgonyi Orsolya, Gunyis Inez, Stumpf Boglárka 5.b osztály. Sárospataki Zöldek csapatának tagjai : Albók Luca, Molnár Hanna, Lukács Bálint 5.b osztály. Felkészítő tanáruk: Bódiszné Hajnal Aliz 
Eredményükhöz szívből gratulálunk!

„Tavaszi zsongás”

„Tavaszi zsongás” címmel szervezett foglalkozást az alsós gyermekek számára. A délutáni játékban húsvéti tojást kerestek az udvaron, majd „nyuszi futáson” vettek részt. A tornateremben ügyességi versengésben mérték össze az osztályok az erejüket. A mozgás után az aulai játszóházban kézműveskedtek, ismerkedhettek meg a népi hagyományokkal. Nagyon jó hangulatban töltöttük el ezt a délutánt, ahol a felnőttek és gyermekek együtt készülődtek a húsvétra.

Szavalóverseny

Költészet napi szavalóversenyt rendeztünk iskolánkban alsó és felső tagozatos tanulóink részvételével. Köszönjük a felkészítők és a zsűri munkáját. Hálásak vagyunk az AZARIA KÖNYVESBOLT tulajdonosának és SUB ROSA ALAPÍTVÁNYÁNAK önzetlen támogatásáért.
Helyezések:
1-2. évfolyam:
I. Gál Nóra Vivien 2.a
Tóth Eszter 1.b
Réthi Napsugár 1.a
III. Márki Péter 1.a
Márki Anett 1.a
Különdíj: Pálóczi Péter 1.b
3-4. évfolyam:
I. Gál Luca 3.b
II. Kenderesi Eszter 3.a
III. Budai Glória 4.b
Különdíj: Balogh Erika 4.a
Felső tagozat:
I. Gombos Gyula 8.b
II. Molnár Hanna 5.b
III. Kardos Bálint 5.a

Gratulálunk!

KÉPEK

Szavalóverseny

Ünnepre készültünk

Jézus Krisztus megváltó halálának és feltámadásának megünneplésére készülünk. A nagyböjti lelki készületünk során segítségünkre voltak a hétfő reggeli imádságok, a nagyböjti kalendárium gondolatai, a keresztúti imádság elvégzése, amelyek útmutatást adtak a mindennapjainkban.

Az ünnep közeledtével, Jézus szenvedéstörténetét, a Passiót a 6. évfolyam és a 2. a osztály tanulói adták elő.

Közreműködött az énekkar Fekete Csaba vezetésével. Gitáron kísért Zsuzsanna nővér.

A tanulók munkáját segítette Mackó Nagy Zsuzsanna, Éváné Tarr Györgyi tanárnők, és Kecskeméthy Károly osztályfőnök.

A műsort követően Kissné Murányi Andrea igazgató asszony áldott, kegyelmekben gazdag húsvéti ünnepet kívánt a jelenlévőknek.

KÉPEK

Ünnepre készültünk

Megyei Könyvtárhasználati Verseny

Iskolánk idén is képviseltette magát a Bod Péter Könyvtárhasználati Verseny megyei fordulóján.
A verseny helyszíne ezúttal a miskolci Berzeviczy Gergely Szakgimnázium volt. 
Lengyel Fanni Amarilla 8. a osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 7-8. osztályosok korcsoportjában.

Felkészítő pedagógus: Poncsák Ferencné 
Gratulálunk a szép eredményhez!

Kerékpáros Iskola Kupa B-A-Z megyei döntője

Intézményünk tanulói közül lány kategóriában Asztalos Gréta képviselte, a győztes a fiú kategóriában pedig Kazai Róbert Dávid bizonyult a legjobbnak! Ők ketten képviselik megyénket május 7-9 között az országos döntőben! Sohajda Szabolcs 3. helyezést ért el gratulálok az egész csapatnak! Köszönjük a támogatásokat!

A sárospataki csapat tagai: Asztalos Gréta, Hersman Panna, Kazai Róbert Dávid és Sohajda Szabolcs. Felkészítők Czabányi Attila és Palatinusz Attila.

V. Szent Erzsébet Kupa Tornaverseny 2019

Egyházmegyei angol nyelvi versenyen

Iskolánk 5. b osztályos tanulói BOOKWORMS címmel meghirdetett Egyházmegyei angol nyelvi versenyen vettek részt. Sátoraljaújhelyen, az Árpád-házi Szent Margit Általános Iskolában került megrendezésre a verseny április 3-án. Az iskolánkat képviselő Bacsó Bianka, Espák Hanna, Rozgonyi Orsolya által alkotott csapat, 5-6.osztályos kategóriában III. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Bacsóné Majancsik Anita. Eredményükhöz gratulálunk! A versenyen résztvevő másik csapatot alkotó Koleszár Teodóra, Molnár Hanna és Stumpf Boglárka bár helyezést nem értek el, de ők is ügyesen szerepeltek. Felkészítő tanáruk: Kecskeméty Károly
Gratulálunk a versenyen résztvevőknek az eredményes szereplésükhöz, és további sok sikert kívánunk!

Nagyböjti lelki nap

Húsvét szent ünnepére készülve iskolánk tanulói, tanárai és munkatársai szentmisén, majd keresztúti imádságon vettek részt.

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött fiát adta oda, hogy aki hisz benne el ne vesszen, hanem örökké éljen.” János 3,16

KÉPEK

Nagyböjti lelki nap

Egyházmegyei szavalóversenyen

Április 11-én iskolánk tanulói Encsen a Szent László szavalóversenyen vettek részt.A sikeres versválasztás és az alapos felkészülés szép eredményeket hozott.
Résztvevő tanulóink:Pálóczi Péter 1.b, Sasvári Kira 2.a, Gál Nóra Vivien 2.a, Gál Luca Noémi 3.b, Boros Csenge 3.b, Balogh Erika 4.a, Galkó Dominik 4.a, Ivancsó Máté 4.b,Oláh Virág 4.b, Molnár Hanna 5.b

Helyezést elért tanulóink:

1. helyezést értek el:
Boros Csenge 3.b osztályos tanuló
Felkészítő tanár: Szabóné Antreter Anikó
Galkó Dominik 4.a osztályos tanuló
Felkészítő tanár: Éváné Tarr Györgyi

3. helyezést értek el:
Sasvári Kira 2.a osztályos tanuló
Felkészítő tanár: Maczkó Attila
Ivancsó Máté 4.b osztályos tanuló
Felkészítő tanár: Hoffmann Tiborné
Molnár Hanna 5.b osztályos tanuló
Felkészítő tanár: Maczkó – Nagy Zsuzsanna

Gratulálunk a versenyen résztvevőknek az eredményes szerepléshez! További sok sikert kívánunk!

26. KIDS-kupa országos úszóverseny voltunk

A kecskeméti Városi Uszodában került megrendezésre a Kids-kupa országos úszóverseny, a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége szervezésében. Az eseményre 20 katolikus általános iskola és gimnázium közel 400 versenyzője nevezett, köztük iskolánk 17 tanulója. Az elmúlt évekhez hasonlóan már péntek délután útra keltünk, hogy úszóink pihenten tudjanak versenyezni. Egy kis esti városnézés után a Piarista Iskola kollégiumában töltöttük az éjszakát. Másnap reggel a városi uszoda 50 m-es 10 pályás versenymedencéjében a Himnusz elhangzása és a megnyitó után kezdődött a verseny, melyen mindenki számára 50 m volt a táv. A kezdeti megilletődöttség után úszóik bátran versenyeztek, pedig közülük sokan most úsztak először 50 m-es medencében. A versenyen együtt versenyeztek profik és amatőrök, így minden helyezés különösen értékes.
A Bánóczi Alíz, Espák Hanna, Gunyis Inez, Rozgonyi Orsolya alkotta II. korcsoportos leány váltó szerepelt a legeredményesebben, a 3. helyet szerezték meg. A fiú váltó (Dévánszki Dániel, Király Tamás, Óbermájer Áron, Suba Olivér), valamint Borbíró Tamás (gyorson és mellen is) 4. helyen végzett. Bánóczi Alíz 5., Dezső Eszter 6., Suba Olivér és Espák Hanna 7. és Óbermájer Áron 8. helye szintén elismerésre méltó. A többi versenyző is jól úszott, de nehéz volt jó eredményt elérni a gyakran 20-25 főt számláló versenyszámokban. Minden úszónknak jár az elismerés! Felkészítőjük Balogh János. 
Köszönet az iskola vezetőségének, a DSE-nek és a szülőknek a támogatásért, hogy lehetővé tegyék a részvételünket a versenyen!

Eredmények
Gyorsúszás: Dezső Eszter 6. hely
Suba Olivér 7. hely 
Espák Hanna 8. hely
Tóth Brigitta 23. hely
Téglás József 10. hely
Király Tamás 15. hely
Dévánszki Dániel 17. hely 
Béres Petra 17. hely 
Timkó Lilien 20. hely 
Borbíró Tamás 4. hely
Butkai Gergely 21. hely

Mellúszás: Bánóczi Alíz 5. hely
Rozgonyi Orsolya 13. hely
Óbermájer Áron 8. hely
Téglás József 9. hely
Borbíró Tamás 4. hely

Hátúszás: Espák Hanna 7. hely
Timkó Jázmin 11. hely
Gunyis Inez 12. hely
Albók Luca 12. hely

4×50 m-es váltó: Bánóczi Alíz – Espák Hanna – Gunyis Inez – Rozgonyi Orsolya 3. hely
4×50 m-es váltó: Dévánszki Dániel – Király Tamás – Óbermájer Áron – Suba Olivér 4. hely

KÉPEK

26. KIDS-kupa országos úszóverseny voltunk

Legbiztonságosabban közlekedő tanulóink

A B-A-Z megyei Bűnmegelőzési Bizottság és a Sárospataki Rendőrkapitányság közös szervezésében 2019.04.06-án került megrendezésre a területi „Kerékpáros Iskolai Kupa” közlekedési verseny. Fiú kategóriában két tanulónk is jeleskedett, akik a megyei versenyen képviselik térségünket: Kazai Dávid 7.b osztályos tanuló és Sohajda Szabolcs 6.a osztályos tanulók. Felkészítőjük: Palatinusz Attila c.r.zls. és Czabányi Attila. Gratulálunk az eredményeikhez, további sok sikert kívánunk!