Ünnepi készület

Kosárpalánta bajnokságon

A Magyar Kosárlabda Szövetség keretein belül a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club szervezésében 2019.12.14-én szombaton a Miskolci Egyetem Körcsarnokában rendezték meg a Kosárpalánta bajnokság első fordulóját. A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola két csapattal képviseltette magát a bajnokságon. A versenyen háromszáz gyermek vett részt. A negyedikes csapatok versenyében harmadik helyen, a kicsik korcsoportjában a hatodik helyen végeztek a sárospataki Kosárpalánták. Edzők: Bódiszné Hajnal Aliz, Csehiné Tomkó Krisztina. Eredményükhöz szívből gratulálunk!

KÉPEK

Ünnepi készület

“S lám a csillag, amelyet napkeleten láttak, vezette őket, míg végre meg nem állt a hely fölött, ahol a gyermek volt. A csillagot megpillantva nagyon megörültek.” ( Mt 2,9-10)

Az advent Krisztus eljövetelére való várakozás időszaka, az imádság, az elcsendesedés, a bűnbánat ideje. A hittanórákon, a reggeli gyertyagyújtásokon, a lelki nap alkalmával, a Szentcsalád-járással -amikor naponta viszik tovább a képet az osztályok-, lélekben is felkészülünk karácsony szent ünnepére.
Az iskolai ünnepségünkön, Jézus Krisztus születésének a történetét az 5.évfolyam misztériumjátéka mutatta be. A műsort összeállították és a tanulók munkáját segítették: Kissné Murányi Andrea igazgató asszony, Bódiszné Hajnal Aliz és Csehiné Tomkó Krisztina osztályfőnökök. Az énekeket zongorán kísérte Fedorcsák Mária.
Az ünnepség végén Kissné Murányi Andrea igazgató asszony és Főtisztelendő Bereczkei Miklós plébános atya Istentől megáldott békés, szeretetteljes karácsonyt kívánt a tisztelt jelenlévők számára.

KÉPEK

ADVENTI – Lelki nap

A karácsonyt megelőző négy hét a várakozás és a felkészülés időszaka. Iskolánkban 2019. december 10-én lelki napot tartunk.
Ezen a napon arra törekedtünk, hogy a Bibliai történetek, beszélgetések által tanítványaink érezzék meg, hogy Jézus az Isten szeretete, minden jó cselekedetünkben benne van, és Ő születik meg bennünk karácsonykor.
A délelőtt folyamán, szentmisén vettünk részt, ahol Főtisztelendő Bereczkei Miklós plébános atya beszédében a szeretet, a figyelem és az öröm fontosságára hívta fel a figyelmünket.
A nap mottója: „Minden forrásom belőled fakad” zsoltáridézet volt.
A lelki nap az osztályfőnökök és a hitoktatók interaktív előadásokat tartottak a tanulóknak a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus fontosságáról, a mottó és a logó jelentéséről.
Délután iskolánk aulájában köszöntöttük Csiszér Lászlót és zenekarát, akik evangelizációs műsorukkal segítették lelki készületünket.

KÉPEK

ADVENTI-Lelki nap

“Légy zöld!”

Ötödik éve az ország élvonalában! A 2019.évi “Mozdulj a klímáért!” Országos Környezetvédelmi Témahéthez kapcsolódó közösségi akcióban a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 77 intézmény közül újból az országos második helyezést érte el!! Mindent a bolygóért! 🌏 Légy Zöld!!! 🌏🌏

Versmondó versenyen

„Jó tanuló, jó sportoló” díj

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanulói 2019. 12.13-án, a Sárospataki Képviselő-testületi ülésen „Jó tanuló, jó sportoló” díjat vettek át! A „Karácsonyi képeslap” pályázatának I. helyezettje, a felsős tanulók kategóriájában is, iskolánk diákjaiból került ki.
Jó tanuló, jó sportoló díjat kapott:
Gál Csaba Patrik 7.a osztályos tanuló – edzője: Velmovszki József és Maczkó Attila.
Lukács Dorka 8.b osztályos tanuló – edzője: Csehiné Tomkó Krisztina
A „Karácsonyi képeslap” pályázat győztese:
Rozgonyi Orsolya 6.b osztályos tanuló
Köszönjük a testületnek az elismeréseket! Tanulóinknak további sok sikert kívánunk!

KÉPEK

„Jó tanuló, jó sportoló” díj

Versmondó versenyen

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanulói versmondó versenyen vettek részt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.
2019. december 10-én, a Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola városi versmondó versenyt rendezett alsó tagozatos tanulók számára.

Iskolánkat a következő tanulók képviselték:
Márki Anett 2.a, Márki Péter 2.a Felkészítő tanáruk: Majdanics Lászlóné
Pálóczi Péter 2.b, Tóth Eszter 2.b Felkészítő tanár: Bacsóné Majancsik Anita
Gál Nóra Vivien 3.a Felkészítő tanár: Maczkó Attila
Szanyi Bence 3.b. Felkészítő tanár: Stumpfné Kascsák Andrea
Dezső Eszter Tereza 4.b Felkészítő tanár: Szabóné Antreter Anikó

Elért eredményeink:
Pálóczi Péter 2. b osztályos tanuló 1. helyezés
Dezső Eszter Tereza 4. b osztályos tanuló különdíj
Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő pedagógusoknak!

KÉPEK

Prezentáció készítő verseny

2019. december 6-án került sor az V. István Katolikus Szakgimnázium és Gimnáziumban, Árpád -házi Szent Margit Katolikus Általános Iskola, Óvoda által szervezett Informatikai szaknap keretein belül, Kék túra útvonal címmel meghirdetett prezentációkészítő verseny eredményhirdetésére. A rendezvényre 8. osztályos diákok munkáit várták a szervezők. Iskolánk tanulói közül nagyon sokan benyújtották pályázati munkájukat. Közülük Török József Marcell 8.b osztályos tanuló I. helyezést ért el!

Eredményes munkájához gratulálunk!

Analitikai versenyen

Iskolánk tanulói a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma által hirdetett Analitikai versenyen vettek részt 2019. december 6-án. A vetélkedő célja volt, hogy a tizenéves korosztály legyen tisztában a különböző környezeti problémák egészségügyi hatásaival és ismerje meg a lehetséges megelőzési módokat.


A verseny három részből állt: teszt kitöltése, gyakorlati feladat elvégzése, rövid beszélgetés-vita egy, a helyszínen kiadott környezetvédelmi cikk alapján. Hat csapat közül iskolánk csapata a második helyezést szerezte meg. A csapat tagjai: Brogli Szabolcs 8.b, Török József 8.b és Kelemen Marcell 7.o. Felkészítő pedagógus: Csehiné Tomkó Krisztina. Gratulálunk az eredményükhöz!

Szent Miklós ünnepe

Iskolánk valamennyi tanulója és tanára együtt várta a Mikulást, akit verssel és énekkel köszöntöttek.
Az 5.a-b osztályos tanulóink verses, énekes műsorukkal mutatták be Myra püspökének jó cselekedeteit.
Ezt követően a várva várt ajándékok átadása következett, amelynek mindannyian nagyon örültek a diákok.

Miklós püspök egykor régen
Segített a szegény népen
Őt dicsérje koldus árva
Emlékezzünk jóságára.
Ajándékos, kedves szentünk,
Példaképpen jár előttünk.
Emlékére adnak nékem,
Sok jót, amit kíván szívem.

KÉPEK

Szent Miklós ünnepe

Körzeti német verseny

Iskolánk tanulói körzeti német versenyen vettek részt 2019. december 3-án az Árpád Vezér Gimnáziumban. A gyerekek 3 fős csapatokban mérték össze tudásukat. Az 5. évfolyamon az 5 csapatból 3. és 2.helyezést értek el tanulóink. A 3.helyezett csapat tagjai:Batta Réka, Óbermájer Áron,Fekete Balázs. A 2.helyezett csapat tagjai:Rák Hanna, Galkó Dominik és Zsignár Ákos. A 8. évfolyamon 3 csapatból 2. helyet szerezték meg a diákok. Butkai Gergő, Lakatos Marcell és Lakatos Martin.
Felkészítő pedagógus: Farkané Gyüre Zsuzsanna tanárnő.
A gyerekek értékes ajándékokat kaptak, köszönjük a Német Munkaközösség színvonalas szervezését.

Mikulás-kupa úszóverseny

Iskolánk az idén is képviseltette magát 2019. december 04-én, a városi Mikulás-kupa úszóversenyen, a Végardói uszodában. Iskolánkból 21 tanuló állt rajthoz a versenyen, közülük ketten a Zempléni Vízilabda Klub képviseletében. Versenyzőink szép sikereket értek el, szinte minden tanulónk dobogóra állhatott. Felkészítő tanáruk: Balogh János. Gratulálunk a szép eredményekhez!
Eredmények
I. kcs. fiú gyorsúszás
1. Gecse Bendegúz

I. kcs. fiú hátúszás
1. Gecse Bendegúz

I.kcs. leány mellúszás
1. Réthi Napsugár

II. kcs. leány gyorsúszás
1. Timkó Jázmin
3. Dezső Eszter
4. Tóth Brigitta

II. kcs. fiú gyorsúszás
1. Ivancsó Máté ZVK– Szent Erzsébet
4. Körmöndi Benedek
5. Dévánszki Dániel
7. Suba Olivér
8. Tóth Dániel

II. kcs. leány mellúszás
2. Dezső Eszter

II. kcs. leány hátúszás
1. Timkó Jázmin
2. Dezső Eszter

III. kcs. leány gyorsúszás
1. Espák Hanna
2. Béres Petra
4. Gunyis Inez

III. kcs. fiú gyorsúszás
1. Borbíró Tamás ZVK– Szent Erzsébet
4. Óbermájer Áron
5. Téglás József
8. Király Tamás
9. Szarka Noel

III. kcs. leány mellúszás
1. Espák Hanna
2. Béres Petra

III. kcs. fiú mellúszás
1. Borbíró Tamás ZVK– Szent Erzsébet
4. Óbermájer Áron
5. Téglás József

III. kcs. leány hátúszás
1. Espák Hanna
2. Béres Petra

III. kcs. fiú hátúszás
3. Óbermájer Áron

IV. kcs. lány gyorsúszás
2. Hardon Rita

IV. kcs. fiú gyorsúszás
1. Butkai Gergely

II. kcs. fiú váltó
2. Dévánszki Dániel, Körmöndi Benedek, Suba Olivér, Tóth Dániel

III. kcs. fiú váltó
2. Király Tamás, Óbermájer Áron, Szarka Noel, Téglás József,

III. kcs. leány váltó
1. Asztalos Gréta, Béres Petra, Espák Hanna, Gunyis Inez

Szent Cecília Énekverseny

Sátoraljaújhelyben a Szent Margit Általános Iskolában idén is megrendezték november 21-én a már hagyományosnak számító Szent Cecília Egyházmegyei Énekversenyt. Ezen a rendezvényen iskolánk tanulói hagyományosan jól szerepelnek. Idén is így történt, hiszen a négy kategóriából az elsőben Pálóczi Péter 2.b, a másodikban Braun Kata 3.a osztályos tanulónk végzett az első helyen. A harmadik kategóriában Budai Dorina 6.b-s tanuló a második helyet szerezte meg. A versenyen iskolánkat képviselték még: Sasvári Kira 3.a, Gál Luca Noémi 4.b, Dévánszki Dániel 5.a, Sasi Krisztián 6.a, Ivancsó Máté 6.b. Mindannyiuk szerepléséhez gratulálunk!
Felkészítőik voltak: Kissné Murányi Andrea, Szabó Andrásné, Szabóné Antreter Anikó.

Floorball Diákolimpia Megyei Selejtező

November 12-én Kazincbarcikán rendezték a Diákolimpia Floorball Megyei Selejtezőjét, melyen iskolánkat a 2. korcsoportos fiú csapat képviselte. Verseny mezőnyéből kiemelkedett a két, miskolci jégkorongozó palántákból álló csapat, mögöttük a harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki. A szabályok szerint végül csapatunk 1 góllal lemaradva a negyedik helyre került, mely szép eredmény ebben az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportágban.
A csapat tagjai: Szűcs Kristóf, Galkó Dominik, Papp Zsombor, Buchalter Zsolt 5.a, valamint Fekete Balázs és Pásztor Áron 5. b osztályos tanulók voltak. A csapat felkészítője Fekete Csaba.
Gratulálunk!