Eredményes helyesíróink

2022 márciusában zajlott a – Magyar Nyelvtudományi Társaság és a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara által szervezett – XXV.Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei Helyesírási verseny 1. fordulója; melyen összesen 1054 iskola 17.144, 5-8.évfolyamos diákja vett részt. A verseny célja az anyanyelv értékeinek megőrzése, az anyanyelv iránti szeretet erősítése, a tehetséggondozás; továbbá a továbbtanuláshoz, a mindennapi élethez szükséges helyesírási készség fejlesztése, a helyesírási ismeretek bővítése és a digitális írástudás fejlesztése. Iskolánkban 19 tanuló vállalta a megmérettetést, és oldotta meg az 1.forduló elgondolkodtató kérdéseit.

A fordulóban való eredményes szereplésért emléklapot kaptak: Fazekas Zsolt 5.b, Gaál Rozália 6.b,Balla Vanessza 7.b, Balogh Erika 7.a, Oláh Cintia 7.a, Bana Boglárka és Molnár Gréta 8.a osztályos tanulók.

Az 1. fordulóban elért pontszámok rangsorolása alapján a következő eredmények születtek:

5.évfolyam I.helyezett: Braun Kata 5.a

II. helyezett: Szabó Márk 5.b

III.helyezett: Csatári Benjámin 5.b

6. évfolyam I .helyezett: Bánóczi Alíz 6.b

II.helyezett: Braun Sára 6.a

III.helyezett: Pitlik Jázmin 6.b

7.évfolyam I.helyezett: Ivancsó Máté 7.b

II.helyezett: Zsignár Ákos 7.b

III. helyezett: Batta Diána Bíborka 7.b

8.évfolyam I.helyezett : Rozgonyi Orsolya 8.b

II.helyezett: Albók Luca 8.b

III.helyezett: Molnár Hanna 8.b

Négy versenyzőnk jutott be a megyei fordulóba, és az ott elért szép eredményéért emléklapot kapott: Bánóczi Alíz, Braun Sára, Pitlik Jázmin és Rozgonyi Orsolya.

Mindenkinek szívből gratulálunk! A versenyzők felkészítő tanárai: Éváné Tarr Györgyi, Horváthné Repka Rita, Kecskeméthy-Tóth Boglárka, Maczkó-Nagy Zsuzsanna; a verseny lebonyolításának segítője Poncsák Ferencné.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.