Ifjúsági tábor- Sarud 2. nap

A tábor második napján, az ébresztőt követően rövid megbeszélést tartottunk a nap várható eseményeiről. Különösképen előkészítve a poroszlói Ökocentrum látnivalóit.

Délelőtt hosszabb sétát tettünk a faluban, ahol megtekintettük a Falumúzeumot, a római katolikus templomot, községházát, parkokat stb… Visszaérkezve a szállásra lebonyolítottuk a csocsó bajnokságot. Ezt követően szabadtéri játékok következdtek.

Délután 13 órakkor elindultunk Poroszlóra. Az út mind terjedelmében, mind hangulatában, látványában megfelet egy kerékpártúrának. A tanulók ügyes és kitartó teljesítményének köszönhetően 50 perc alatt vidám hangulatban értünk a látogatóközponthoz. A központban előre egyeztetett kötött programok vártak minket. Csoportunk a 3D-s programot választotta: A négy évszak a Tisza-tón c. film megtekintését, a kilátótorony meglátogatását, ahol elénktárult  a Tisza-tó és környékének gyönyörű látványa. Érdeklődve figyeltük a kormorán etetést, édes vízű akvárium rendszerben élő hazai halainkat. A park területén még megismerkedhettünk a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseivel, gazdag élővilágával. A szabadidőpark állatbemutatóival és játszótereivel valóban egyszerre vidámpark és állatkert, ahol tanulóinkkal együtt egy tartalmas délutánt töltöttünk. A hazafelé egy kis frissítő zápor tette izgalmasabbá utunkat. Kellemesen elfáradva érkeztünk meg a szállásunkra. A vacsorát követően folytatódtak a közösségi programok, játékok. Összefoglalásként csoportonként bemutatták a kiválasztott élőlényeket. A napot hálaadó imával zártuk.

KÉPEK

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.