Daloljunk együtt!

Iskolánk énekkara a 2017/2018-as tanévben a tervezetteknek megfelelően a 4-5. évfolyam tanulóival kezdte meg a működését. Az ötödikes tanulók menet közben lemorzsolódtak, de a 3. évfolyamról több érdeklődő is látogatta a kóruspróbákat. Így az állandó létszám 24 fő lett, ebből 3 fiú. A felsőbb évfolyamokról 7 fő kapcsolódott be a munkába, akik külön kiskórusban is tanultak dalokat.  A kórust már második éve az iskola egy tanítója vezeti, aki az alsó tagozaton tanítja az ének-zene tantárgyat.

A tanév során a kórus fellépései elsősorban az iskolai ünnepségeken voltak.

Ezeken a fellépéseken kívül a kórus képviselte az intézményt az Erdélyi János Általános Iskola és Kollégium Fogadj el! elnevezésű gáláján is, nagy sikerrel. Erre az alkalomra a Josh Groban által ismertté vált You raise me up című dal magyar átiratával készültünk, melyet iskolánk két tanulója zongorán és gitáron kís

ért. Ezt a dalt később előadtuk az Éneklő Ifjúság hangversenyen, az iskola gálaműsorán, az iskolai ballagáson, és hangszerkíséret nélkül, kisebb létszámú előadásban a zánkai Erzsébet tábor Ki-Mit-Tud-ján.

Az idei év egyik nagy programja volt, hogy május 30-án iskolánkba szerveztünk meg egy Éneklő Ifjúság hangversenyt. Ezen a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnázium énekkara is fellépett. A meghívott zsűri jónak ítélte meg a kórusban folyó munkát, bíztatott minket a folytatásra.

Az idei tanévben egy pályázat keretein belül alkalom nyílt olyan eszközök beszerzésére, melyek nem csak a próbák, daltanulások élményszerűbbé tételéhez, de az előadások színesítéséhez is hozzájárulnak majd a következőkben. Lehetőség volt egységes megjelenést biztosító póló és énekkari mappa beszerzésére és új kották vásárlására is. Reményeink szerint ezek az elemek is hozzájárulnak majd a kórus jövő évi munkájának színesítéséhez, a létszám növeléséhez.

A 2018/2019-es tanévben minden tanulót szeretettel várunk a kórusunkba: Daloljunk együtt!

Fekete Csaba-kórusvezető

KÉPEK

KÓRUSMŰ

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.