26. KIDS-kupa országos úszóverseny voltunk

A kecskeméti Városi Uszodában került megrendezésre a Kids-kupa országos úszóverseny, a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége szervezésében. Az eseményre 20 katolikus általános iskola és gimnázium közel 400 versenyzője nevezett, köztük iskolánk 17 tanulója. Az elmúlt évekhez hasonlóan már péntek délután útra keltünk, hogy úszóink pihenten tudjanak versenyezni. Egy kis esti városnézés után a Piarista Iskola kollégiumában töltöttük az éjszakát. Másnap reggel a városi uszoda 50 m-es 10 pályás versenymedencéjében a Himnusz elhangzása és a megnyitó után kezdődött a verseny, melyen mindenki számára 50 m volt a táv. A kezdeti megilletődöttség után úszóik bátran versenyeztek, pedig közülük sokan most úsztak először 50 m-es medencében. A versenyen együtt versenyeztek profik és amatőrök, így minden helyezés különösen értékes.
A Bánóczi Alíz, Espák Hanna, Gunyis Inez, Rozgonyi Orsolya alkotta II. korcsoportos leány váltó szerepelt a legeredményesebben, a 3. helyet szerezték meg. A fiú váltó (Dévánszki Dániel, Király Tamás, Óbermájer Áron, Suba Olivér), valamint Borbíró Tamás (gyorson és mellen is) 4. helyen végzett. Bánóczi Alíz 5., Dezső Eszter 6., Suba Olivér és Espák Hanna 7. és Óbermájer Áron 8. helye szintén elismerésre méltó. A többi versenyző is jól úszott, de nehéz volt jó eredményt elérni a gyakran 20-25 főt számláló versenyszámokban. Minden úszónknak jár az elismerés! Felkészítőjük Balogh János. 
Köszönet az iskola vezetőségének, a DSE-nek és a szülőknek a támogatásért, hogy lehetővé tegyék a részvételünket a versenyen!

Eredmények
Gyorsúszás: Dezső Eszter 6. hely
Suba Olivér 7. hely 
Espák Hanna 8. hely
Tóth Brigitta 23. hely
Téglás József 10. hely
Király Tamás 15. hely
Dévánszki Dániel 17. hely 
Béres Petra 17. hely 
Timkó Lilien 20. hely 
Borbíró Tamás 4. hely
Butkai Gergely 21. hely

Mellúszás: Bánóczi Alíz 5. hely
Rozgonyi Orsolya 13. hely
Óbermájer Áron 8. hely
Téglás József 9. hely
Borbíró Tamás 4. hely

Hátúszás: Espák Hanna 7. hely
Timkó Jázmin 11. hely
Gunyis Inez 12. hely
Albók Luca 12. hely

4×50 m-es váltó: Bánóczi Alíz – Espák Hanna – Gunyis Inez – Rozgonyi Orsolya 3. hely
4×50 m-es váltó: Dévánszki Dániel – Király Tamás – Óbermájer Áron – Suba Olivér 4. hely

KÉPEK

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.