ÚJ OKTATÁSI MUNKAREND

Március 16 – án ÚJ OKTATÁSI MUNKAREND LÉP ÉLETBEHamarosan rendeletet hoznak arról, hogy március 16-a hétfőtől új oktatási munkarend lép életbe: a tantermen kívüli digitális munkarend.

Ezt azt jelenti, hogy a gyerekek nem mehetnek be az iskolába, az igazgatóknak viszont be kell menniük, a tanároknak pedig folytatniuk kell a tanítást.

Digitális eszközökről otthonról, ha nincs ilyenük, akkor az iskolából kell tanítani a gyerekeket. Így a szokott rendben az érettségi vizsgákat is jó eséllyel meg tudják majd tartani. Csak olyan tanítási módok lesznek, amiket otthonról tudnak biztosítani. Azt a kormányfő is elismerte, hogy az ehhez szükséges infrastruktúrát még nem építették ki teljesen, ezért most idő előtt kell megindítani, így lehet, hogy döcögni fog, de így még mindig jobb, mintha egyáltalán ne lenne tanítás.Orbán Viktor arra is megkért mindenkit, hogy a gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak. Ha a fiatalabbak vagy a középkorúak megkapják a koronavírust, az a legtöbb esetben egy átlagos influenzához hasonlít, az idősebbek számára viszont életveszélyes fenyegetést jelent a vírus.Vigyázzunk a szüleinkre, a nagyszüleinkre és vigyázzunk egymásra – fejezte be tájékoztatóját a miniszterelnök..

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.