KAPOCS- Hírek

Intézményünkben a 2018/2019-as tanévben került bevezetésre az un. Komplex Alapprogram, amely sok más kitűzött cél mellett, elsősorban a régen várt módszertani megújulást hivatott elhozni. A korábbi tanévekhez hasonlóan a jól előkészített módszertani csomag egy Európai Uniós pályázat szerves része. Teljes és pontos neve:

EFOP-3.1.2-16-2016-00001 A köznevelés módszertani megújítása a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése céljából

A fent említett programot, illetve a pályázat alapvető céljait kiemelt projektként kezeli Magyarország Kormánya is az oktatás teljes körű és átfogó megújítása céljából.

A bevezetési szakaszban megfogalmaztuk a közös céljainkat miszerint a munkánkat az új módszerek és irányelvek alapján folytatjuk tovább. Az iskolánkban kiválóan működő belső információáramlás köszönhetően az új ismeretek, módszertani fogalmak és feladatok mindenkihez eljutnak, az Alapprogram nyújtotta új pedagógiai arculatot közösen formáljuk. A tudásmegosztás hatékony működése érdekében a tanév során óralátogatásokat szerveztünk az alsó és felső tagozatban egyaránt. Pedagógusaink óravázlatokat töltöttek fel a szakmai támogató rendszer elektronikus felületére, ezzel is jelezvén motiváltságukat. Tantestületünk sikeres elméleti és gyakorlati munkájának és elhivatottságának köszönhetően intézményünk elnyerte a megtisztelő „KAPOCS-iskolahálózat partnerintézménye” címet. Célunk az új irányelvek megtartása, alkalmazása a jövőben, továbbá az „Élménysuli” státusz megszerzése.

Számunkra nagyon fontos pedagógusaink naprakész támogatása, ezért az új kollégáink képzéseinek megszervezése és lebonyolítása folyamatos.

Az 2019 / 2020 –as tanév mindenki számára rendkívüli helyzetet teremtett. A Komplex Alapprogram módszertani elemeit, a pandémia ideje alatt bevezetésre került digitális munkarendben is alkalmaztuk.

Tantestületünk egybehangzó véleménye szerint, tanulóink szeretik, elfogadják az új módszereket, erősségünk a közösen gondolkodás és együttműködés.

Bízunk abban, hogy a Komplex Alapprogram biztosította szakmai szemléletrendszer sikeres alkalmazását, a feladatok magabiztos és motivált elvégzését az elkövetkezendő tanévekben továbbra is a megszokott iskolai körülmények között végezhetjük.

Kecskeméthy Károly

              s.k.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.