Szent Erzsébet nővérek tanzániai közössége

Különleges vendégek jártak iskolánkban! A Szent Erzsébet Nővérek tanzániai közössége látogatott el Sárospatakra. Kanizja nővér vezetésével intézményünkbe is ellátogattak, ízelítőt adva az afrikai kultúrából, bemutatva mindennapjaikat!

Isten segítse őket küldetésük megélésében!

Id. Szántay Csaba Országos Általános Iskolai Kémiaverseny

Sikeresen szerepeltek a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanulói az Id. Szántay Csaba Országos Kémiaversenyen.

A BME Szent-Györgyi Albert Szakkollégium szervezésében indult útjára az Id. Szántay Csaba Országos Általános Iskolai Kémiaverseny. A verseny célkitűzése és egyben küldetése az, hogy színes, érdekes feladatokkal népszerűsítse a kémiát és a természettudományokat az általános iskolások körében.

Az első két forduló online formában valósult meg. A két online fordulót egy helyszíni döntő követte. A döntőre az első két forduló összesített pontjai alapján a legtöbb pontot elérő 10 csapat kapott meghívást, ahová iskolánk csapata is bekerült.

A 2022.06. 02-án megrendezett döntőbe jutott diákoknak 12 állomásos vetélkedőn kellett részt venniük a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az állomások során kísérleteket kell bemutatni, játékos feladatokat megoldani, illetve egy előre kiadott témából elkészített posztert előadni egy szakmai zsűri előtt.

Az iskolánk csapata kitűnő szerepléssel 1. helyezést ért el a versenyen!

A csapat tagjai: Bacsó Bianka, Espák Hanna, Gunyis Inez és Rozgonyi Orsolya 8.b osztályos tanulók

Gratulálunk a kiemelkedő eredményhez!

KÉPEK

10. jubileumi gálaműsor

Teltházas 10. jubileumi gálaműsor a Művelődés Háza és Könyvtára színháztermében.

Együtt ünnepeltek jelenlegi és volt diákok, aktív és nyugalmazott pedagógusok.

A műsort közös finálé zárta, amely után kötetlen beszélgetésre nyílt lehetőség, egy-egy régi emlék felidézésével.

KÉPEK

A közös dal (részlet):

Szépirodalmi siker

Iskolánk második helyezést ért el az Egri Egyházmegye Gárdonyi Géza halálának 100. évfordulójára kiírt szépirodalmi pályázatán.

A pályamű az alábbi linken megtekinthető:

Siker a Népek tavasza országos történelmi projektversenyen

A HEBE Szolgáltató és Kiadó Kft. minden tanévben számos levelezőversenyt hirdet meg, melyeken iskolánk tanulói évek óta szívesen vesznek részt. 2022 februárjában Népek tavasza címmel országos történelmi projektverseny indult általános – és középiskolás diákok részére, amelyen az 5-6.osztályos korcsoportban összesen 54 csapat vett részt. A megmérettetésen egy feladatsort kellett megoldania a tanulóknak, majd különböző projektmunkákat (fogalmazások, diagramkészítés, tablókészítés) kellett elkészteni. Iskolánk 5.a osztályából 7 tanuló két csapatban indult el a versenyen. A diákok kimagaslóan teljesítettek, hiszen a Braun Kata, Gál Nóra Vivien, Sasvári Kíra alkotta csapat 3. helyezést ért el; a Budai Ramóna Marianna, Gál Renáta, Hochvárt Bálint , Matisz Katica tanulókból álló csapat pedig a 7. helyen végzett.

Felkészítő tanáruk: Kecskeméthy-Tóth Boglárka

A szép eredményekhez szeretettel gratulálunk!

„Család : ahol az élet kezdődik és a szeretet soha nem ér véget.”

Iskolánkban immár kilenc éve folyik családi életre nevelés, az ún. család-órák keretein belül. Ennek fontosságát hangsúlyozva több hónapot átölelő programsorozatot valósítottunk meg.Először a Házasság hetéhez kapcsolódva rendeztünk egy figyelemfelhívó mini kiállítást. A családórák témáit is a Házasság hetéhez igazítottuk, így a kiállítás ráhangolódás volt ezekre az alkalmakra.Az áprilisban megnyílt újabb kiállításon iskolánk 10. születésnapja alkalmából a „családóráink” 9 évét mutattuk be. A gyerekek nemcsak megtekinthették ezt, hanem különböző feladatok megoldásával egy nyereményjátékban is részt vehettek. A nagyobbaknak egy totót kellett kitölteniük, de hogy a legkisebbek se maradjanak ki, ők egy családi kép kifestésével vehettek részt a játékban. A résztvevők között értékes ajándékokat sorsoltunk ki: családi wellnessnapot, kalandpark belépőt, családi mozijegyet és egy pizzát is. Ezúton is szeretnénk megköszönni támogatóinknak a felajánlásokat: Bágyi Pálnak, a Hotel Bodrog Wellness igazgatójának; Sajószegi Gábornak, A Művelődés Ház igazgatójának és a Zemplén Kalandpark vezetőjének, Tóth Csabának.

Siker az Almásy László Egyházmegyei Földrajzversenyen

A miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda idén ismét meghirdette egyházmegyei körű, regionális földrajzversenyét.Iskolánk sikeresen szerepelt a versenyen, a 8.a osztályos tanulókból álló csapat 3. helyezést ért el.A csapat tagjai:Csordás Róbert, Ignéczi Gergő, Váli Zsófia, Wiersum Júlia.

Felkészítőjük: Beliczáné László Petra.

Gratulálunk a szép eredményhez!

Eredményes helyesíróink

2022 márciusában zajlott a – Magyar Nyelvtudományi Társaság és a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara által szervezett – XXV.Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei Helyesírási verseny 1. fordulója; melyen összesen 1054 iskola 17.144, 5-8.évfolyamos diákja vett részt. A verseny célja az anyanyelv értékeinek megőrzése, az anyanyelv iránti szeretet erősítése, a tehetséggondozás; továbbá a továbbtanuláshoz, a mindennapi élethez szükséges helyesírási készség fejlesztése, a helyesírási ismeretek bővítése és a digitális írástudás fejlesztése. Iskolánkban 19 tanuló vállalta a megmérettetést, és oldotta meg az 1.forduló elgondolkodtató kérdéseit.

A fordulóban való eredményes szereplésért emléklapot kaptak: Fazekas Zsolt 5.b, Gaál Rozália 6.b,Balla Vanessza 7.b, Balogh Erika 7.a, Oláh Cintia 7.a, Bana Boglárka és Molnár Gréta 8.a osztályos tanulók.

Az 1. fordulóban elért pontszámok rangsorolása alapján a következő eredmények születtek:

5.évfolyam I.helyezett: Braun Kata 5.a

II. helyezett: Szabó Márk 5.b

III.helyezett: Csatári Benjámin 5.b

6. évfolyam I .helyezett: Bánóczi Alíz 6.b

II.helyezett: Braun Sára 6.a

III.helyezett: Pitlik Jázmin 6.b

7.évfolyam I.helyezett: Ivancsó Máté 7.b

II.helyezett: Zsignár Ákos 7.b

III. helyezett: Batta Diána Bíborka 7.b

8.évfolyam I.helyezett : Rozgonyi Orsolya 8.b

II.helyezett: Albók Luca 8.b

III.helyezett: Molnár Hanna 8.b

Négy versenyzőnk jutott be a megyei fordulóba, és az ott elért szép eredményéért emléklapot kapott: Bánóczi Alíz, Braun Sára, Pitlik Jázmin és Rozgonyi Orsolya.

Mindenkinek szívből gratulálunk! A versenyzők felkészítő tanárai: Éváné Tarr Györgyi, Horváthné Repka Rita, Kecskeméthy-Tóth Boglárka, Maczkó-Nagy Zsuzsanna; a verseny lebonyolításának segítője Poncsák Ferencné.

„Tárogató, a magyar lélek hangja”

2022.május 4-én iskolánk tanulói rendhagyó énekórán vettek részt, melyet a Hon Alapítvány jóvoltából Erdő Zoltán tárogatóművész tartott.Az interaktív ismeretterjesztő előadáson megismerkedhettünk az idén 125 éves tárogató nemzetünkhöz kapcsolódó dallamkincsével, és csodálatos hangzásával; valamint a tárogatón keresztül egyedülálló zenei örökségünkkel. Emellett egy történelmi “időutazás” keretein belül új ismereteket szerezhettünk II. Rákóczi Ferenc életéről és koráról.

KÉPEK

Országos kompetenciamérés időpontjai

Helyszín: 202-es informatika terem

A mérések 08:00-12:05- ig tartanak a megjelölt időpontokban.

2022.05.09.          8. a kompetenciamérés: szövegértés, matematika mérés

2022.05.10.          8. b kompetenciamérés: szövegértés, matematika mérés

2022.05.16.          8. a idegen nyelvi és természettudományos mérés

2022.05.17.          8. b idegen nyelvi és természettudományos mérés

2022.05.23.         6. a idegen nyelvi és természettudományos mérés

2022.05.24.         6. b idegen nyelvi és természettudományos mérés

2022.05.30.         6. a kompetenciamérés: szövegértés, matematika mérés

2022.05.31.          6. b kompetenciamérés: szövegértés, matematika mérés

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola közössége nevében sok szeretettel köszöntjük az édesanyákat és nagymamákat! Isten bőséges áldást kérjük életükre!

„Köszönöm Istenem az édesanyámat! Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat! Körülvesz virrasztó áldó szeretettel. Értem éjjel-nappal dolgozni nem restel. Áldott teste, lelke csak érettem fárad. Köszönöm, Istenem az édesanyámat. Halld meg jó Istenem, legbuzgóbb imámat: Köszönöm, köszönöm az édesanyámat!” (DSIDA JENŐ)