Csodaszarvas tábor

Csodaszarvas tábor a Szent Erzsébet Katolikus Általános IskolábanIntézményünkben elkezdődtek a nyári napközis táborok. Az EFOP -3.3.5-19-2020-00025 azonosító számú, „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program megvalósítása az Egri Főegyházmegye intézményeiben” című pályázat keretében.

Az 1. évfolyam a Közlekedés, KRESZ, Sport és egészségre nevelés tematikáján belül a „FUSSUNK, SZALADJUNK! – AVAGY MOZGÁSOS JÁTÉKOK A SZABADBAN” témát dolgozzák fel a hét folyamán.

Keddi- szerdai programok:Czabányi Attila kerékpár -ügyességi foglalkozása és kerékpáros bemutatója.

Közlekedési filmekből mozi.

Vasútállomás és buszpályaudvar meglátogatása.

Közlekedési filmekből mozi. Nyíregyháza Vadaspark.

KÉPEK

Csodaszarvas tábor

Intézményünkben elkezdődtek a nyári napközis táborok az EFOP -3.3.5-19-2020-00025 azonosító számú, „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program megvalósítása az Egri Főegyházmegye intézményeiben” című pályázat keretében.

A 2. évfolyam Nemzeti és kulturális identitás, hagyományőrzés, anyanyelvápolás tematikáján belül a „Mesebeli állatok nyomában, avagy a Kárpát-medence hagyományos háziállatait” témát dolgozzák fel a hét folyamán

Csodaakol keddi- szerdai programok:

– térképismeret,

– Betyàr Lovastanya,

– Zöldutas utazàs.

– múltidéző kiràndulàs, népi jàtékok

– bőrkarkötő készítése.

KÉPEK

Te Deum

Az utolsó tanítási napon, 2021. június 15-én év végi közös hálaadásra gyűltek össze iskolánk aulájában az intézmény tanulói és dolgozói. A szentmisét követően Kissné Murányi Andrea igazgatónő mondta el tanév végi gondolatait, különleges, játékos házi feladatokat adva a nyárra mindenkinek. Köszönetet mondott a fenntartónak, az egri Főegyházmegyének, az atyáknak, nővéreknek, hitoktatóknak és mindazoknak, akik szellemiségükkel, példájukkal segítették ezt a tanévet. Megköszönte a gyerekek, szülők, pedagógusok kitartó munkáját.Sor került azon díjak átadására, amelyet a legjobb magatartás, szorgalom és tanulmányi eredményéért egy alsó és egy felső tagozatos osztály kap minden tanév végén. Idén a Szent Margit-díjat a 4.a osztály (osztályfőnökük: Maczkó Attila), a Szent Imre-díjat az 5.b osztály (osztályfőnökük: Farkasné Gyüre Zsuzsanna) érdemelte ki.

Az ünnepség végén iskolánk közössége elköszönt három kedves nyugdíjba vonuló munkatársától: Balogh Bálintné Magdika néni – gazdasági vezetőtől, Rézműves Lajosné Jutka néni- élelmezésvezetőtől és Stumpfné Espák Mária – Marika néni iskolatitkártól. Hosszú, boldog és egészségben gazdag nyugdíjas éveket kívánunk Nekik!

A nap végén mindenki megkapta a bizonyítványát. 64 tanuló oklevelet vehetett át kitűnő tanulmányi eredményéért, 64 tanuló pedig könyvjutalmat kapott munkájáért.

KÉPEK

Csodaszarvas tábor

Intézményünkben elkezdődtek a nyári napközis táborok az EFOP -3.3.5-19-2020-00025 azonosító számú, „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program megvalósítása az Egri Főegyházmegye intézményeiben” című pályázat keretében.

A 3. évfolyam az „Állatok a mesékben” témát dolgozza fel a hét folyamán, angol nyelven.

A reggelit követően a tábor tagjai angol nyelven mutatkoztak be egymásnak, majd vegyes csoportot alakítottak a gyerekek tudásszintjének megfelelően.

A csoportok az általuk ismert állatneveket sorolták fel angolul, majd az állatárnyak, állathangok felismerését követően máris új nevek kerültek a szótárba.A nap folyamán több közösségépítő játékot és dal tanultak angol nyelven.

Nagy élmény volt a nap zárásakor, a következő napi feladathoz használandó agyagkockák elkészítése, amik majd a szó összerakó játék elemei lesznek.

KÉPEK

Csodaszarvas tábor

Intézményünkben elkezdődtek a nyári napközis táborok az EFOP -3.3.5-19-2020-00025 azonosító számú, „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program megvalósítása az Egri Főegyházmegye intézményeiben” című pályázat keretében.Az 1. évfolyam a Közlekedés, KRESZ, Sport és egészségre nevelés tematikáján belül a „FUSSUNK, SZALADJUNK! – AVAGY MOZGÁSOS JÁTÉKOK A SZABADBAN” témát dolgozzák fel a hét folyamán.

A korosztályhoz illő téma a gyerekek nyári szellemi-testi-lelki igényeit, a feltöltődést szolgálják játékos formában. Az első napi közösségépítő játékok a szabályismeretet, egymás elfogadását, megértését segítették elő, amelyek megalapozták, előkészítették a heti közös tevékenységeket. A délelőtt folyamán mozgásos és ismeretterjesztő feladatok segítségével ismerkedtek meg a közlekedés szabályaival, amely után az udvaron lévő játékokat vehették birtokukba. Délután a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola mozgásfejlesztő termében Réthiné Muha Krisztina igazgató asszony, mozgásfejlesztő pedagógus komplex mozgásfejlesztő foglalkozást tartott nekik, ahol a színes, változatos eszközök felhasználásával, az élménypedagógia eszközein keresztül élvezték a mozgás szépségét. A nap végére minden gyerek kellemesen elfáradt és gazdag élményekkel tértek haza.

KÉPEK

Csodaszarvas tábor

Intézményünkben elkezdődtek a nyári napközis táborok az EFOP -3.3.5-19-2020-00025 azonosító számú, „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program megvalósítása az Egri Főegyházmegye intézményeiben” című pályázat keretében.

A 2. évfolyam Nemzeti és kulturális identitás, hagyományőrzés, anyanyelvápolás tematikáján belül a „Mesebeli állatok nyomában, avagy a Kárpát-medence hagyományos háziállatait” témát dolgozzák fel a hét folyamán.

Diákjaink az első nap hazánk hagyományos háziállataival foglalkoztak, amit -A szegény ember állatai -című népmesével nyitották meg. A mese szereplői az ügyes kezeknek köszönhetően többféleképpen megjelentek rajzok, bábok, plakátok formájában. A gyerekek színes, képeskönyvekből tartottak társaiknak mini előadásokat, egymástól hallottak új ismereteket, érdekességeket az állatokról. Természetesen a szabadtéri, játékos, sportos mozgások sem maradtak el. Az árnyékos udvaron szívesen tollaslabdáztak, labdáztak, fogócskáztak a gyerekek. Remekül indult a táboruk, a jókedvű folytatásban reménykedve zárták a napot.

KÉPEK

Országos dobogós helyezés

Intézményünk ismét előkelő hellyel büszkélkedhet!

A járványügyi helyzet miatt az idén a Dugonics András Matematika verseny mindhárom fordulóját online formában bonyolították le. Rozgonyi Orsolya 7. b osztályos tanulónk az idei tanévben is bejutott az országos döntőbe. A május 17-i, országos fordulóban az előkelő 2. helyezést szerezte meg! A verseny szervezői oklevéllel és egy szép könyvvel jutalmazták.

Felkészítő tanára: Rusznyákné Éva Gyöngyike

Szívből gratulálunk!

Vers-és novellaíró pályázat

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében vers- és novellaíró pályázatot hirdetett „ A CSALÁD, ISTENTŐL RENDELT KÖZÖSSÉG!” címmel. Iskolánkból Sasvári Kíra 4.a osztályos és Lisóczki Balázs 6.a osztályos tanulók egy-egy versen keresztül mutatták be, hogy mit jelent életükben a keresztény család. Az Egri Főegyházmegye egyéni jutalomban részesítette a gyerekeket.

Gratulálunk!

Sikerek az országos történelem versenyen

Ebben a tanévben három csapattal vettünk részt a Katolikus Iskolák XVIII. Takáts Sándor Országos Történelem Versenyén, amelyen 130 csapat indult. Az Időutazók csapata -Albók Luca, Gunyis Inez, Rozgonyi Orsolya -országos 3.helyezést ért el. Marvel csapata- Bacsó Bianka, Espák Hanna Veronika, Borbíró Tamás Márk- országos 12.helyezést hozták el.A Hunyadi utódai csapat- Koleszár Teodóra, Molnár Hanna, Stumpf Boglárka- a 17.helyet szerezte meg.

Felkészítő pedagógus: Farkasné Gyüre Zsuzsanna

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

Matematikai siker

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezte az ettől a tanévtől háromfordulósra tervezett (iskolai, területi, országos) Zrínyi Ilona Matematikaversenyét. Sajnos a járványügyi helyzet miatt csak egy teszt megírására került sor május közepén. Fekete Balázs, 6.b osztályos tanulónk ezen a megyei/körzeti fordulón iskolánk legeredményesebb versenyzője lett.

Felkészítő tanára: Rusznyákné Éva Gyöngyike

Szívből gratulálunk!

“Áldásoddal megyünk, megyünk innen el…”

2021. június 11-én vett búcsút iskolánktól a 8. évfolyam 22 tanulója.

Délelőtt a 7.a osztály által gyönyörűen feldíszített osztályteremben Főtisztelendő Bereczkei Miklós plébános atya megáldotta a tarisznyákat, majd a ballagók utoljára járták végig az iskola folyosóit. A Bazilikában Miklós atya – a családok részvételével – igeliturgia keretében útravaló áldást adott a búcsúzóknak. Ezután a nyolcadikosok rövid műsorral köszöntek el diáktársaiktól, tanáraiktól. Kissné Murányi Andrea igazgatónő beszédében a szeretet síkján haladva idézte fel a gyerekek iskolában eltöltött 8 évét. A ballagáson jutalmat kaptak a kiemelkedő munkát végző diákok, valamint a Szülői Választmány két tagjától is elbúcsúztunk.

Isten bőséges áldását kérjük életükre!

KÉPEK

Érseki kitűntetés

Az Egri Főegyházmegye tanévzáró Te Deum ünnepségén Rozgonyi Orsolya 7.b osztályos tanulónk érseki kitüntetésben részesült. Orsi az iskola sokoldalú, tehetséges és elhivatott környezetvédő tanulója. Tanulmányi és sportversenyeken hosszú évek óta kiemelkedő eredményeket ér el. Az intézmény lelki és közösségi életében aktív szerepet vállal. Elhivatottsága és szorgalma jó példa diáktársai előtt.

Elismeréséhez szívből gratulálunk!

Tanulni élmény!

A KEHOP-1.2.1-18-2018-00083 azonosító számú pályázat keretén belül intézményünk 3. évfolyamos osztályai tanulmányi kiránduláson vettek részt.

A nyíregyházi Tuzson János Botanikus kert 5,6 hektáros területére látogattak el, ahol több mint 2500 növényfajta él a világ szinte minden tájáról. Tanulóink a hazai és távoli földrészek a növényvilágát tekinthették meg, ez bővítette növénytani ismereteiket is. A ritka növények és virágok szépségét, a természetes közegükben csodálhatták meg.

Örülünk, hogy iskolánknak ismét lehetősége volt az élménypedagógia eszközének használatára, a tanulók szabadban történő, játékos, tapasztalati tanulására.

KÉPEK

Diákönkormányzati nap

2021. június 3-án a diákvezetők vették át az iskola irányítását. Kissné Murányi Andrea igazgatónő átadta Bacsó Bianka 7. b osztályos tanulónak az iskola kulcsát, aki társaival együtt felelősségteljesen vezette a napi eseményeket. A „Zöld Forgó” élménynap a Zöld Kör foglalkozásai, játékos tevékenykedés közben formálták a gyerekek környezet – és természetvédelmi szemléletét. A történelmi középkori játszótér, a „Bezár a bazár” és egyéb színes játszóházi-, sportolási helyszínek tették emlékezetessé ezt a napot a gyerek számára. A nap fénypontja az Alma együttes 1 órás nagykoncertje volt, ami valóban felejthetetlen élményt nyújtott az egész iskolának.

Köszönjük a szervezést és az irányítást Sasváriné Koczák Mariannának, a Diákönkormányzat segítő pedagógusának!

Gratulálunk a Diákönkormányzati tagoknak a színvonalas munkájukhoz!

KÉPEK

Háziversenyek eredményhirdetése

Gyermeknapon került sor a már hagyományként megrendezett háziversenyeink eredményhirdetéseire. Ebben a tanévben alsó tagozaton, 3-4.évfolyamon matematikából, környezetismeretből és angol nyelvből, felső tagozaton 5. évfolyamon történelemből, 6. évfolyamon történelemből és német nyelvből hirdettünk versenyt iskolánk tanulói számára. Diákjaink szép számmal mérették meg tudásukat, voltak, akik több tantárgyból is indultak a háziversenyeken.

Eredményeikhez szívből gratulálunk!

KÉPEK

A PET Kupa Mobil Műanyag Mini Műhelyében jártak tanítványaink

Intézményünk 2020. szeptemberében csatlakozott az 5 ország 1 folyó Erasmus plusz pályázathoz.A projekt keretében érkeztek Sárospatakra a PET Kalózok, azzal a céllal, hogy az intézményünkkel együttműködve mutatják meg a gyermekek számára, hogyan hasznosítható újra a műanyaghulladék. A hajót ábrázoló mini műhelyben a Pet Kupa önkéntesei ismertették, hogy miért fontos a szelektív hulladékgyűjtés, valamint bemutatták, hogyan tudjuk a műanyagot újrahasznosítani.

KÉPEK

Nemzetközi sikerek

A 2021. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett ZöldOkos Kupa Kárpát- medencei versenyén iskolánkból 2 csapat indult. A csapattagok a 7. b osztály tanulói voltak. A nemzetközi versenyen több mint 500 csapat indult. A rangos, többfordulós fenntarthatósági tudáspróbán, az Öko-Csajok csapat tagjai: Rozgonyi Orsolya, Stumpf Boglárka, Gunyis Inez az előkelő III. helyezést érték el. A Sárospataki Zöldek csapata Albók Luca, Lukács Bálint, Molnár Hanna pedig a XII. helyezést hozták el.

Felkészítő pedagógus: Kocsmárszki Ilona tanárnő.

Szívből gratulálunk!

Mindnyájuknak további sok sikert kívánunk!

KÉPEK

Kaán Károly Országos Környezet- és Természetismereti verseny eredménye

Iskolánk 5. és 6. évfolyamos tanulói rangos helyen végeztek a Kaán Károly Országos Környezet- és Természetismereti versenyen. A több fordulós megyei versenyen remekeltek tehetséges tanulóink.

Helyezettek:5. osztályDévánszki László Zsolt, 5.b osztályos tanuló- megyei III. helyezett

6. osztály: Ivancsó Máté János, 6.b osztályos tanuló- megyei II. helyezettBuchalter Zsolt, 6.a osztályos tanuló- megyei V. helyezettBatta Diana Bíborka 6.b osztályos tanuló- megyei XI. helyezett.

Felkészítő pedagógus: Kocsmárszki Ilona tanárnő

.Gratulálunk az elért eredményekhez! További sikereket kívánunk munkájukhoz!