Tanévnyitó Veni Sancte

Az iskola tanulói, pedagógusai és munkatársai a tanévnyitó Veni Sancte szentmisén közösen imádkoztak és a Szentlélek irányítását kérték az új tanévre; melynek jelmondata” Péter hitével tekintsünk Jézusra!”Kissné Murányi Andrea igazgatónő az előttünk álló 2021/2022 -es tanévhez mindenkinek jó egészséget és eredményes munkát kívánt.

KÉPEK

Szent Gellért –díj arany fokozat

Örömmel adjuk hírül, hogy iskolánk igazgatója Kissné Murányi Andrea 2021. augusztus 26-án, az Egri Főegyházmegye köznevelési intézményeinek tanévnyitó Veni Sancte szentmiséjén, a mezőkövesdi Jézus Szíve templomban Főtisztelendő Dr. Ternyák Csaba egri érsek Úrtól a katolikus nevelésben kifejtett tevékenységéért a Szent Gellért –díj arany fokozatát kapta.Elismeréséhez szívből gratulálunk!

KÉPEK

Comenius Emlékérem

2021. augusztus 20-án Államalapító Szent István királyunkra emlékező városi ünnepségen, Kissné Murányi Andrea igazgatónő Comenius Emlékérmet vehetett át Aros János polgármester úrtól.

Kitüntetéséhez szívből gratulálunk!

KÉPEK

“MINDEN FORRÁSOM BELŐLED FAKAD”

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében a sárospataki Bazilikába érkezett a missziós kereszt.Az iskola pedagógusai, munkatársai, tanulói imával és énekszóval dicsőitették az Istent.

KÉPEK

Csodaszarvas tábor

Csodaszarvas tábor a Szent Erzsébet Katolikus Általános IskolábanIntézményünkben elkezdődtek a nyári napközis táborok. Az EFOP -3.3.5-19-2020-00025 azonosító számú, „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program megvalósítása az Egri Főegyházmegye intézményeiben” című pályázat keretében.

Az 1. évfolyam a Közlekedés, KRESZ, Sport és egészségre nevelés tematikáján belül a „FUSSUNK, SZALADJUNK! – AVAGY MOZGÁSOS JÁTÉKOK A SZABADBAN” témát dolgozzák fel a hét folyamán.

Keddi- szerdai programok:Czabányi Attila kerékpár -ügyességi foglalkozása és kerékpáros bemutatója.

Közlekedési filmekből mozi.

Vasútállomás és buszpályaudvar meglátogatása.

Közlekedési filmekből mozi. Nyíregyháza Vadaspark.

KÉPEK

Csodaszarvas tábor

Intézményünkben elkezdődtek a nyári napközis táborok az EFOP -3.3.5-19-2020-00025 azonosító számú, „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program megvalósítása az Egri Főegyházmegye intézményeiben” című pályázat keretében.

A 2. évfolyam Nemzeti és kulturális identitás, hagyományőrzés, anyanyelvápolás tematikáján belül a „Mesebeli állatok nyomában, avagy a Kárpát-medence hagyományos háziállatait” témát dolgozzák fel a hét folyamán

Csodaakol keddi- szerdai programok:

– térképismeret,

– Betyàr Lovastanya,

– Zöldutas utazàs.

– múltidéző kiràndulàs, népi jàtékok

– bőrkarkötő készítése.

KÉPEK

Te Deum

Az utolsó tanítási napon, 2021. június 15-én év végi közös hálaadásra gyűltek össze iskolánk aulájában az intézmény tanulói és dolgozói. A szentmisét követően Kissné Murányi Andrea igazgatónő mondta el tanév végi gondolatait, különleges, játékos házi feladatokat adva a nyárra mindenkinek. Köszönetet mondott a fenntartónak, az egri Főegyházmegyének, az atyáknak, nővéreknek, hitoktatóknak és mindazoknak, akik szellemiségükkel, példájukkal segítették ezt a tanévet. Megköszönte a gyerekek, szülők, pedagógusok kitartó munkáját.Sor került azon díjak átadására, amelyet a legjobb magatartás, szorgalom és tanulmányi eredményéért egy alsó és egy felső tagozatos osztály kap minden tanév végén. Idén a Szent Margit-díjat a 4.a osztály (osztályfőnökük: Maczkó Attila), a Szent Imre-díjat az 5.b osztály (osztályfőnökük: Farkasné Gyüre Zsuzsanna) érdemelte ki.

Az ünnepség végén iskolánk közössége elköszönt három kedves nyugdíjba vonuló munkatársától: Balogh Bálintné Magdika néni – gazdasági vezetőtől, Rézműves Lajosné Jutka néni- élelmezésvezetőtől és Stumpfné Espák Mária – Marika néni iskolatitkártól. Hosszú, boldog és egészségben gazdag nyugdíjas éveket kívánunk Nekik!

A nap végén mindenki megkapta a bizonyítványát. 64 tanuló oklevelet vehetett át kitűnő tanulmányi eredményéért, 64 tanuló pedig könyvjutalmat kapott munkájáért.

KÉPEK

Csodaszarvas tábor

Intézményünkben elkezdődtek a nyári napközis táborok az EFOP -3.3.5-19-2020-00025 azonosító számú, „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program megvalósítása az Egri Főegyházmegye intézményeiben” című pályázat keretében.

A 3. évfolyam az „Állatok a mesékben” témát dolgozza fel a hét folyamán, angol nyelven.

A reggelit követően a tábor tagjai angol nyelven mutatkoztak be egymásnak, majd vegyes csoportot alakítottak a gyerekek tudásszintjének megfelelően.

A csoportok az általuk ismert állatneveket sorolták fel angolul, majd az állatárnyak, állathangok felismerését követően máris új nevek kerültek a szótárba.A nap folyamán több közösségépítő játékot és dal tanultak angol nyelven.

Nagy élmény volt a nap zárásakor, a következő napi feladathoz használandó agyagkockák elkészítése, amik majd a szó összerakó játék elemei lesznek.

KÉPEK

Csodaszarvas tábor

Intézményünkben elkezdődtek a nyári napközis táborok az EFOP -3.3.5-19-2020-00025 azonosító számú, „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program megvalósítása az Egri Főegyházmegye intézményeiben” című pályázat keretében.Az 1. évfolyam a Közlekedés, KRESZ, Sport és egészségre nevelés tematikáján belül a „FUSSUNK, SZALADJUNK! – AVAGY MOZGÁSOS JÁTÉKOK A SZABADBAN” témát dolgozzák fel a hét folyamán.

A korosztályhoz illő téma a gyerekek nyári szellemi-testi-lelki igényeit, a feltöltődést szolgálják játékos formában. Az első napi közösségépítő játékok a szabályismeretet, egymás elfogadását, megértését segítették elő, amelyek megalapozták, előkészítették a heti közös tevékenységeket. A délelőtt folyamán mozgásos és ismeretterjesztő feladatok segítségével ismerkedtek meg a közlekedés szabályaival, amely után az udvaron lévő játékokat vehették birtokukba. Délután a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola mozgásfejlesztő termében Réthiné Muha Krisztina igazgató asszony, mozgásfejlesztő pedagógus komplex mozgásfejlesztő foglalkozást tartott nekik, ahol a színes, változatos eszközök felhasználásával, az élménypedagógia eszközein keresztül élvezték a mozgás szépségét. A nap végére minden gyerek kellemesen elfáradt és gazdag élményekkel tértek haza.

KÉPEK

Csodaszarvas tábor

Intézményünkben elkezdődtek a nyári napközis táborok az EFOP -3.3.5-19-2020-00025 azonosító számú, „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program megvalósítása az Egri Főegyházmegye intézményeiben” című pályázat keretében.

A 2. évfolyam Nemzeti és kulturális identitás, hagyományőrzés, anyanyelvápolás tematikáján belül a „Mesebeli állatok nyomában, avagy a Kárpát-medence hagyományos háziállatait” témát dolgozzák fel a hét folyamán.

Diákjaink az első nap hazánk hagyományos háziállataival foglalkoztak, amit -A szegény ember állatai -című népmesével nyitották meg. A mese szereplői az ügyes kezeknek köszönhetően többféleképpen megjelentek rajzok, bábok, plakátok formájában. A gyerekek színes, képeskönyvekből tartottak társaiknak mini előadásokat, egymástól hallottak új ismereteket, érdekességeket az állatokról. Természetesen a szabadtéri, játékos, sportos mozgások sem maradtak el. Az árnyékos udvaron szívesen tollaslabdáztak, labdáztak, fogócskáztak a gyerekek. Remekül indult a táboruk, a jókedvű folytatásban reménykedve zárták a napot.

KÉPEK

Országos dobogós helyezés

Intézményünk ismét előkelő hellyel büszkélkedhet!

A járványügyi helyzet miatt az idén a Dugonics András Matematika verseny mindhárom fordulóját online formában bonyolították le. Rozgonyi Orsolya 7. b osztályos tanulónk az idei tanévben is bejutott az országos döntőbe. A május 17-i, országos fordulóban az előkelő 2. helyezést szerezte meg! A verseny szervezői oklevéllel és egy szép könyvvel jutalmazták.

Felkészítő tanára: Rusznyákné Éva Gyöngyike

Szívből gratulálunk!

Vers-és novellaíró pályázat

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében vers- és novellaíró pályázatot hirdetett „ A CSALÁD, ISTENTŐL RENDELT KÖZÖSSÉG!” címmel. Iskolánkból Sasvári Kíra 4.a osztályos és Lisóczki Balázs 6.a osztályos tanulók egy-egy versen keresztül mutatták be, hogy mit jelent életükben a keresztény család. Az Egri Főegyházmegye egyéni jutalomban részesítette a gyerekeket.

Gratulálunk!

Sikerek az országos történelem versenyen

Ebben a tanévben három csapattal vettünk részt a Katolikus Iskolák XVIII. Takáts Sándor Országos Történelem Versenyén, amelyen 130 csapat indult. Az Időutazók csapata -Albók Luca, Gunyis Inez, Rozgonyi Orsolya -országos 3.helyezést ért el. Marvel csapata- Bacsó Bianka, Espák Hanna Veronika, Borbíró Tamás Márk- országos 12.helyezést hozták el.A Hunyadi utódai csapat- Koleszár Teodóra, Molnár Hanna, Stumpf Boglárka- a 17.helyet szerezte meg.

Felkészítő pedagógus: Farkasné Gyüre Zsuzsanna

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

Matematikai siker

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezte az ettől a tanévtől háromfordulósra tervezett (iskolai, területi, országos) Zrínyi Ilona Matematikaversenyét. Sajnos a járványügyi helyzet miatt csak egy teszt megírására került sor május közepén. Fekete Balázs, 6.b osztályos tanulónk ezen a megyei/körzeti fordulón iskolánk legeredményesebb versenyzője lett.

Felkészítő tanára: Rusznyákné Éva Gyöngyike

Szívből gratulálunk!