ZöldOkos Kupa – Palánta

A ZöldOkos Kupa Palánta egy többfordulós fenntarthatósági tudáspróba, 7-8. évfolyamos hazai és határon túli magyar diákok számára. A verseny összesen 6 fordulóból áll (3 előforduló, 1 megyei elődöntő, 1 regionális középdöntő és az kétfordulós döntő). A ZöldOkos Kupa kérdései szorosan kapcsolódnak a 2021. évi Fenntarthatósági Témahét témáihoz: az erdő, mint ökoszisztéma, zöld gazdaság és fenntartható közösségek, valamint a hulladékkezeléssel kapcsolatosan és általános fenntarthatósági témákban is szerepelnek kérdések.

Intézményünk mindkét versenyre jelentkező csapata továbbjutott a megyei fordulóba, ahol megyénként 9 csapat méri össze tudását 2021. április 9-én. A csapatok:Öko csajok: Rozgonyi Orsolya, Gunyis Inez, Stumpf Boglárka 7.b osztályos tanulók.Sárospataki Zöldek: Albók Luca, Molnár Hanna, Lukács Bálint 7.b osztályos tanulók.

Gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

Teremtésvédelmi Nap 2021

„Minden mi él, csak téged hirdet,

Minden dicsér, mert mind a műved

,Azzal, hogy él, azt zengi néked,

Dicsérlek én, dicsérlek Téged.”

Dr. Ternyák Csaba egri érsek atya Főegyházmegyei Teremtésvédelmi Napnak nyilvánította március 25-ét. Ezen a napon, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén az egyházi fenntartású intézmények takarítási, szemétszedési és teremtésvédelmi akciókat szerveznek.Iskolánkban az online tartott osztályfőnöki, biológia és hittanórákon is beszélgettünk az Isten által teremtett világ védelméről; valamint arról, hogy Isten eszközeként mindnyájunknak együtt kell működnünk a teremtés gondozásában.

„Mindenható Isten,te az egész világmindenségben,de legkisebb teremtményedben is jelen vagy,és gyengéd szeretettel veszed körülmindazt, mi létezik.Öntsd belénk szereteted erejét,hogy óvjuk az életet és a szépséget,tölts el minket békével,hogy fivérként és nővérként éljünk,és ne ártsunk senkinek!”(Ferenc pápa LAUDATO SI’ „Áldott légy, Uram” enciklika)

Képes összeállítással emlékezünk az előző évek Teremtésvédelmi programjaira.

KÉPEK

LENGYEL-MAGYAR BARÁTSÁG NAPJA

A Magyar Országgyűlés hivatalosan 2007-ben nyilvánította március 23-át a Lengyel- Magyar barátság napjává. Az elmúlt évek műsoraiból készült képekkel emlékezünk meg, e jeles napról.

Hálásak vagyunk a Szent Erzsébet nővérek jelenlétéért iskolánkban.

Kimagasló eredményeket értek el tanítványaink a „Szép Magyar Beszéd” versenyen

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kazinczy-díj Alapítvány–Péchy Blanka emlékére kuratóriuma ebben a tanévben is meghirdette a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt az általános iskolák 5–8. évfolyamos tanulói részére; mely az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja.

A verseny területi fordulóján iskolánk két tehetséges tanulója kimagasló eredményt ért el.

Galkó Dominik 6.a osztályos tanuló I. helyezést ért el. Felkészítő pedagógusok: Kissné Murányi Andrea, Éváné Tarr Györgyi.

Haskó Vivien 7.a osztályos tanuló II. helyezést ért el: Felkészítő pedagógusok: Kissné Murányi Andrea, Maczkó- Nagy Zsuzsanna.

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

KÉPEK

Online szülői értekezlet- leendő elsős gyerekek szüleinek

Intézményünk 2021. március 9-én megtartotta az online értekezletet.

Köszönjük érdeklődésüket, kérjük látogassanak el a www.szenterzsebet-sp.hu internetes oldalunkra, ahol további tájékoztatást találnak az iskolánkról.A kedves szülők számára a szándéknyilatkozat itt is elérhető:https://drive.google.com/…/1j3mYLBBWhklstmXTHT…/view…

Szeretettel várunk minden elsős gyermeket!

KÉPEK

Lázár Ervin program

A Lázár Ervin Program keretében iskolánk alsó tagozatos tanulói online nézhették meg a Miskolci Csodamalom Bábszínház Lúdas Matyi előadását. A gyerekek örömmel fogadták a színtársulat vidám hangulatú műsorát.

KÉPEK

Mozdulj a klímáért! III. helyezés

Iskolánk 2020. szeptember 7. és október 16. között ismét csatlakozott a Mozdulj a klímáért!- kampányhoz.A közösségi akció kategóriában intézményünk az előkelő III. helyezést szerezte meg.Az alkotásokat a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetségének 5 fős zsűrije bírálta el és hozta meg konszenzussal döntését.Vigyázzunk mindannyian a környezetünkre!

Online szülői értekezlet

Kedves leendő elsős Szülők!

Szeretettel hívjuk és várjuk Önöket 2021. március 9-én 18:00-kor tartandó online szülői értekezletünkre, melyet Google Meet-en tartunk. A részvételhez szüksége lesz egy gmail.com-os email címre, valamint kérünk egy előzetes regisztrációt az alábbi űrlap kitöltésével. Fontos, hogy olyan email címet adjanak meg, amibe be tudnak lépni, mert oda fogjuk kiküldeni a Meet-hez való csatlakozás linkjét. Kérjük a linket ne küldjék tovább, hiszen csak azt áll módunkban „beengedni” az online értekezletre, aki előzetesen regisztrált.

A következő tanév és a leendő osztályok indítása kapcsán felmerülő kérdéseiket előre is elküldhetik a katisksp@gmail.hu címre, az online értekezleten így mindegyik kérdés megválaszolásra kerül.

Szeretettel várunk minden érdeklődő, leendő elsős szülőt!

Regisztrációs űrlap

Szándéknyilatkozat

***

Kedves leendő első osztályos Szülők!

Ha iskolánk megnyerte tetszésüket és gyermeküket szívesen bíznák ránk, kérjük, juttassák el hozzánk a kitöltött Szándéknyilatkozatot.

A Szándéknyilatkozat elérhető iskolánk honlapján letölthető formában, vagy az iskola portáján nyomtatott formában.

Visszajuttatás módjai:

  • lefotózva az iskola email címére ( katisksp@gmail.hu)

  • személyesen az iskola portájára visszajuttatva.

Köszönjük, hogy minket választanak!

                                                                                                                            Az iskolai vezetőség

 

Nagyböjti készület

„Imádunk téged, Krisztus és áldunk téged, mert szent kereszted által megváltottad a világot.”Legyen a nagyböjt, minden keresztény számára megújuló tapasztalat Isten szeretetéről, amelyet Krisztusban ajándékozott nekünk, és amelyet nekünk is minden nap tovább kell ajándékoznunk felebarátunknak.

KÉPEK

Magyar Parasport Napja 2021

Iskolánk ebben a tanévben is csatlakozott a Magyar Parasport Napjához.

Ez a nap kiváló alkalom volt arra, hogy megismerjük egymást, megismerkedjünk a különféle parasportokkal és parasportolókkal. Tanítványaink a tornateremben kipróbálhatták, hogy a fogyatékkal élők milyen nehézségekkel élnek a mindennapokban, de a sport által hogyan válnak boldog, teljes emberré. A sport nem csupán a testünket pallérozza, de erősíti a belső embert: a szellemet és lelket is. Ezen a napon közösen, jókedvvel, sporttal, elfogadással tisztelegtünk a fogyatékos sportolók teljesítménye előtt.

A szervező pedagógusok

KÉPEK

„Térjetek meg és higgyetek az evangéliumban!”

A húsvétra felkészítő negyvennapos böjt február 17-én, hamvazószerdán vette kezdetét. Iskolánk tanulói, tanárai és munkatársai szentmisén, majd a hamvazkodás szertartásán vettek részt. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére készülnek a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás segítségével.

KÉPEK

„Szép Magyar Beszéd” verseny

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kazinczy-díj Alapítvány–Péchy Blanka emlékére kuratóriuma ebben a tanévben is meghirdette a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt az általános iskolák 5–8. évfolyamos tanulói részére; mely az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja.A verseny iskolai fordulóján 22 tanuló vett részt, két korcsoportban.

5–6. évfolyam (11–12 éves korcsoport) 5.a : Horváth Raffael, Suba Olivér

5.b : Bánóczi Aliz, Dezső Eszter Tereza, Gál Luca Noémi , Nagy Nóra, Napravszki DóraPitlik Jázmin , Szabó Zsolt Kristóf

6.a :Budai Boglárka, Galkó Dominik, Lisóczki Balázs, Mundér Dzsenifer

6.b : Csornyák Petra , Ivancsó Máté

7–8. évfolyam (13–14 éves korcsoport) 7.a: Budai Dávid, Haskó Vivien, Kulics Lili, Nagy Vanda, Sasi Krisztián

7.b : Béres Petra, Molnár Hanna

Az online formában megszervezett II. fordulóban: két versenyző képviseli iskolánkat:Galkó Dominik 6.a és Haskó Vivien 7.a osztályos tanulók. Mindenkinek gratulálunk!

Köszönjük Kissné Murányi Andrea igazgatónő és Poncsák Ferencné kolléganőnk segítségét ,és zsűrizésben való részvételét!

Éváné Tarr Györgyi és Maczkó-Nagy Zsuzsanna magyartanárok

KÉPEK

Kezdjük játékosan! – matematika óra

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola harmadik évfolyamos diákjai jól ismert játékukat, új köntösben fedezhették fel matematika órán. A gyerekek matematikai műveleteket gyakoroltak, szabályokat ismételtek. A játékos feladatban mindenki ügyesen teljesített! Mert, „Tanulni élmény!”Az órát Fekete Csaba tanító tartotta.

KÉPEK

Komplex Alapprogram- Testmozgásalapú alprogram

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 3.b osztálya az iskolához közeli játszótéren, testmozgásalapú alprogrami foglalkozáson vett részt. Az alprogramban alkalmazott játékos, közösségfejlesztő módszerek hozzájárultak tanulóink testi, lelki és szociális fejlődéséhez. A friss levegőn, a szabadban együtt töltött idő alatt kiemelt hangsúlyt kapott a fizikai aktivitás, az együttműködés, egymás be- és elfogadása és az önkéntesség.

A foglalkozást Balogh János napközis nevelő vezette.

KÉPEK