Hittantábor Sarudon

2022. szeptember 23-24-én iskolánk 5.b osztályos tanulói hittantáborban vettek részt Sarudon Bacsóné Majancsik Anita osztályfőnök és Balogh János tanár úr vezetésével.

Így számolnak be élményeikről:

„Utunk során Mezőkövesd felé tettünk egy kis kitérőt, ahol megtekintettük a Szent László templom gyönyörű falfestményeit, s a templom bemutatása közben sok érdekességet hallhattunk. A Mézeskalácsos házban folytattuk kirándulásunkat, ahol interaktív kiállításon vettünk részt, 3 dimenziós mozgó képek segítségével ismerkedhettünk meg a helyi népviselettel. Ilyen formában sokkal érdekesebb volt a gyerekek számára a népviselet megismerése. Saját magukat is felöltöztethették népviseletbe, ami rendkívül élvezetes volt a számukra. Ezt követően egy foglalkozáson vettünk részt, ahol mindenki készíthetett egy mézeskalácsot, illetve egyéni módon díszíthette, amit ajándékba haza is vihettek a gyerekek, ezen kívül mézeskalács vásárlására is volt lehetőség.

Megérkeztünk Sarudra, s az ebéd elfogyasztása után elfoglaltuk a szobákat, majd a délután további részében a sporté volt a főszerep, a fiúk fociztak a lányok röplabdáztak, tollasoztak. Vacsora előtt egy kerékpáros felfedezőútra indultunk a környéken. A kicsit borongós időjárás sem szegte kedvünket, s a parton megfigyeltük a Tisza-tó ökoszisztémáját. Vacsora után a lelki felfrissülés került előtérbe. A családórás foglalkozás után egy motivációs filmet néztünk, Az igazi csodát. Az élményekkel teli nap után fáradtan tértünk nyugovóra.

A következő nap, reggeli után egy vidám vetélkedőt tartottunk, majd a poroszlói Ökocentrumban folytatódott a kirándulásunk. Az óriás akvárium halai és a vidra lenyűgözte a gyerekeket. Hajókázásra is sor került, ahol túravezetőnk irányításával a Tisza –tó madárvilágával és növényeivel ismerkedtünk és felelevenítettük a környezet órákon tanultakat. A hazavezető úton rövid imádság keretében adtunk hálát ezért a csodás kirándulásért.

Köszönjük fenntartónknak, az Egri Főegyházmegyének és iskolánk vezetőségének ezt a 2 felejthetetlen napot!

Remek élményben lehetett részük a gyerekeknek. Szerencsére minden a tervek szerint valósult meg, s jó hangulatban, élményekkel gazdagon, bár kicsit fáradtan tértünk haza. Igazán jól érezték magukat a gyerekek, elmondásuk szerint szívesen megismételnék ezt a kirándulást.”

KÉPEK

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.