Tanulóink versmondó versenyen vettek részt

A Magyar Kultúra Napja alkalmából versmondó versenyt rendeztek január 24-én a hercegkúti Gyöngyszem Német Nemzetiségi Általános Iskolában. Sárospatak és környékéről tíz általános iskola több, mint 70 alsó tagozatos tanulója vett részt.
A mi intézményünket hat tanuló képviselte. Galkó Dominik 3.a osztályos tanuló 3. helyezést ért el, felkészítő tanára: Székelyné Nagy Judit.
Különdíjban részesült: Tóth Brigitta 2.b osztályos tanuló, felkészítő tanára: Szabóné Antreter Anikó
Gratulálunk a szép eredményekhez! Köszönjük a szervezők és a felkészítők munkáját!

KÉPEK

 

Sakk diákolimpia körzeti döntő

A sárospataki Művelődés Háza adott otthont a sakk diákolimpia körzeti döntőjének 2018. január 24-én, melyen idén csak 2 iskola (Olaszliszka és Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola) 27 sakkozója ült asztalhoz. Az egyéni és csapatverseny győztesei képviselhetik Sárospatak és körzetét a megyei döntőkben. Iskolánkat 13 tanuló képviselte, közülük Bánóczi Alíz, Czető Lajos Áron és Sohajda Szabolcs szereztek egyéniben bajnoki címet. A csapatversenyek során az alsós lányok és az alsós fiúk értek el 1. helyezést.

Minden versenyzőnknek gratulálunk és további eredményes szereplést kívánunk!

A versenyzőket Balogh János és Maczkó Attila készítették fel.

Eredmények
I. korcsoport:
lányok 1. hely Bánóczi Alíz

fiúk 3. hely Suba Olivér
4. hely Tóth Dániel
II. korcsoport
lányok 2. Rozgonyi Orsolya
3. Molnár Hanna

fiúk 1. Czető Áron
2. Borbíró Tamás
3. Novák Kristóf
6. Szarka Noel
III. korcsoport
fiúk 1. Sohajda Szabolcs
2. Rabóczki Bence
4. Brogli Szabolcs
IV. korcsoport
fiúk 2. Baranyi Sándor

Csapatverseny:
Alsós lányok: 1. hely Bánóczi Alíz – Molnár Hanna – Rozgonyi Orsolya
Alsós fiúk: 1. hely Borbíró Tamás – Czető Áron – Novák Kristóf – Szarka Noel
Felsős fiúk: 2. hely Baranyi Sándor – Brogli Szabolcs – Rabóczki Bence – Sohajda Szabolcs

KÉPEK

Diákolimpia úszóverseny

A Végardói Strandfürdő volt a helyszíne 2018. január 17-én a Diákolimpia körzeti úszóversenynek, melynek a megyei döntőbe jutás volt a tétje. A versenyen 17 tanulónk vett részt, akik – a sok dobogós helyezés mellett – 5 egyéni és 2 váltó elsőséget szereztek. Megyei döntőbe jutott Béres Petra, Borbíró Tamás (2 számban), Dezső Eszter, Espák Hanna, valamint a II. korcsoportos leány és fiú váltónk. Tagjaik: Béres Petra, Espák Hanna, Gunyis Inez, Timkó Lilien; Borbíró Tamás, Megyesi Noel, Óbermájer Áron, Téglás József. Minden résztvevőnek és felkészítőjüknek Balogh János tanár úrnak gratulálunk a szerepléséhez, a továbbjutóknak pedig sikeres folytatást kívánunk!


Eredmények:

I. korcsoport 50 m gyors
Dezső Eszter 1. hely
Ivancsó Máté 2. hely
Dévánszki Dániel 3. hely

II. korcsoport 50 m gyors
Timkó Lilien 3. hely
Borbíró Tamás 1. hely
Téglás József 2. hely
Király Tamás 4. hely

50 m mell
Espák Hanna 1. hely
Gunyis Inez 2. hely
Borbíró Tamás 1. hely
Téglás József 2. hely
Óbermájer Áron 3. hely

50 m hát Béres Petra 1. hely

III. korcsoport 100 m gyors
Hardon Rita 2. hely
Zólyomi Virág 4. hely
Gerő Boglárka 6. hely

50 m mell Réthi Jázmin 2. hely

II. korcsoport lány váltó:
Béres Petra-Espák Hanna-Gunyis Inez-Timkó Lilien 1. hely

II. korcsoport fiú váltó:
Borbíró Tamás-Megyesi Noel-Óbermájer Áron-Téglás József 1. hely

III. korcsoport lány váltó: Hardon Rita –Farkas Boglárka-Réthi Jázmin-Zólyomi Virág 1. hely

25. KIDS-KUPA országos sakkverseny

A Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége által rendezett KIDS-kupa jubileumához ért. Az idei tanévben 25. alkalommal rendezik meg a versenysorozatot. 2018. január 13-án a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium a sakkversenynek adott otthont, melyen iskolánk sakkpalántái közül heten ültek asztalhoz. A 7 fordulós verseny végén a dobogósok érmet, a helyezettek oklevelet kaptak, valamint a szervezők a jubileum alkalmából minden résztvevőnek egy-egy pólóval kedveskedtek. Versenyzőinknek gratulálunk az elért eredményeikhez!

Felkészítők: Balogh János, Maczkó Attila


Eredmények
II. korcsoport: Molnár Hanna 1. hely
Bánóczi Alíz 2. hely
Rozgonyi Orsolya 3. hely
Czető Lajos Áron 2. hely
Borbíró Tamás 5. hely
III. korcsoport: Brogli Szabolcs 1. hely
IV. korcsoport: Rabóczki Bence 5. hely

II. Sós Dávid informatikaverseny

Ilona Kocsmárszki fényképe.

2018. január 12-én került megrendezésre, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában a II. Sós Dávid Informatika verseny. A résztvevő diákok Szerencsről, Kisvárdáról, Sátoraljaújhelyről és Sárospatakról érkeztek. Iskolánk tanulói közül 4 tanuló vehetett részt ezen a megmérettetésen. Két 7. és két 8. évfolyamos diákunk: Rabóczki Bence 7.a, Rendes Vivien 7.b, Baranyi Sándor 8.a és Budai Tünde 8.b osztályból. Nagyon szoros versenyben Baranyi Sándor III. helyezést ért el!  Felkészítő tanár: Kocsmárszki Ilona.

Gratulálunk!

KÉPEK

Átadták a Jó tanuló- jó sportoló díjakat

A Jó tanuló- jó sportoló díjakat hagyományosan az év utolsó képviselő-testületi ülésén adják át Sárospatakon. Az Önkormányzat kitüntető díjrendelete értelmében Jó tanuló- jó sportoló díj adományozható az alap- és középfokú oktatási intézmények azon tanulói részére, akik a díj átadását megelőző tanévben kiemelkedő sporteredményeik mellett jó tanulmányi átlagot értek el.

A felterjesztett tanulók két kategóriában részesülhetnek elismerésben:

I. kategóriában a köznevelési intézményekben tanuló 1-8 évfolyamos diákok, akik 4,7 vagy annál magasabb tanulmányi átlagot értek el az adott tanévben.

II. kategóriában a köznevelési intézményekben tanuló 9-13 évfolyamos diákok, akiknek tanulmányi eredménye 4,3 vagy annál magasabb.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselő- testületének döntése értelmében Jó tanuló- jó sportoló díjat vehetett át I. kategóriában Fekete Gyöngy, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola hetedik évfolyamos tanulója.

Fekete Gyöngy tanulmányi eredménye, szorgalma példamutató. Sokoldalú érdeklődését bizonyítják a különböző tanulmányi – és sportversenyeken elért kiemelkedő eredményei. Az elmúlt tanév végén megkapta a Szent Erzsébet Oklevelet és kitűnő tanulmányi eredményéért nevelőtestületi dicséretben részesült. A sport mellett ének és táncversenyeken is megmutatja tehetségét. Számtalan tanulmányi versenyen szerepelt sikeresen, öregbítve iskolája és városunk hírnevét.

Sportban elért versenyeredményei: floorball kispályás Diákolimpia megyei döntő 2. hely, floorball nagypályás országos döntő 5. hely.

Testnevelő tanára: Balogh János
Edzője: Fekete Csaba

Forrás:sarospatak.hu

Informatikai siker- prezentációkészítő verseny

2017. december 14-én került sor az V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnáziumban, Árpád -házi Szent Margit Katolikus Általános Iskola által szervezett Informatikai szaknap keretein belül, Térségünk turisztikai látványosságai címmel meghirdetett prezentációkészítő verseny eredményhirdetésére. A rendezvényre 8. osztályos diákok munkáit várták a szervezők. Iskolánk tanulói közül Karászi Lili (8.a) I. helyezést és Margittay Noémi (8.a) III. helyezést ért el.

Gratulálunk!

KÉPEK

Comenius-kupa ifjúsági sakkverseny

2017. december 02-án került megrendezésre iskolánkban a Comenius-kupa ifjúsági sakkverseny őszi fordulója, mely az általános iskolásoknak adott alkalmat arra, hogy összemérjék sakktudásukat hasonló korú társaikkal. A rendezvény fő célja, a tehetséges gyerekek felkutatása, játéklehetőség biztosítása az iskolákban szakkör rendszerű oktatásban résztvevő gyerekek számára, a sakkbarátság ápolása. Két korcsoportban (alsó-felső) 52 diák versengett egymással. A versenyre Olaszliszkáról, Sátoraljaújhelyből, Sárospatakról, Miskolcról, Edelényből érkeztek sakkozók. Iskolánkból 11 tanuló ült asztalhoz. A 7 forduló során a legeredményesebb versenyzőnk Czető Áron volt, aki a megszerzett 4 pontjával 8. helyezést ért el, és különdíjban részesült. A tanév első versenyén a többi sakkozónk is szépen szerepelt: Bánóczi Alíz, Baranyi Sándor, Borbíró Tamás, Fehér Dániel, Molnár Hanna, Novák Kristóf, Rabóczki Bence, Rozgonyi Orsolya, Sohajda Szabolcs és Szarka Noel.
Mindnyájuknak gratulálunk! Felkészítőik: Balogh János, Maczkó Attila.

KÉPEK

VII. Barsi Ernő Regionális Népdaléneklési verseny

November 23-án került megrendezésre Sárospatakon A Művelődés Házában a VII. Barsi Ernő Regionális Népdaléneklési verseny. Ezen a versenyen iskolánk mindig a lehető legnagyobb számban képviselteti magát, ami évfolyamonként 2-2 fő. Az idén Braun Kata, Sasvári Kira (1.a osztály) Koleszár Viktória, Nagy Zoé (2. a osztály) Galkó Dominik, Budai Boglárka (3.a osztály) Nagy Vanda (4.a osztály) és Budai Dorina (4.b osztály) mutathatta be a tudását a kéttagú zsűri előtt.
Szereplésüket nagy siker koronázta, hiszen az évfolyamonkénti értékelésben Galkó Dominik 2. helyezést, Sasvári Kira, Nagy Zoé és Budai Dorina 3. helyezést ért el, míg Braun Kata és Budai Boglárka különdíjban részesült.
Minden részvevőnek gratulálunk a szerepléshez, a további énekléshez jó kedvet és kitartást, a versenyekhez sok sikert kívánunk!
A versenyzőket Kissné Murányi Andrea és Fekete Csaba készítették fel.

KÉPEK

FELOLVASÓVERSENY A SZENT ERZSÉBET HÁZBAN

Iskolánk 2017. november 21-én délután rendezte meg immár hetedik alkalommal az encsi, sátoraljaújhelyi, sárospataki és szerencsi katolikus iskolák részvételével a felolvasóversenyét.
A rendezvényt Kissné Murányi Andrea igazgató nyitotta meg, melyet a 6.b osztályosok Szent Imréről szóló jelenete követett.
A szabadon választott szöveg témája Szent László élete és csodatételei voltak. Sok szép legendát, történetet olvastak fel a tanulók. Ezt követte a kötelező szöveg helyszínen történő megismerése és felolvasása.
VERSENYEREDMÉNYEK:
3-4. ÉVFOLYAM
I. hely – Rozgonyi Orsolya – Sárospatak
Butykai Jenei Áron – Encs
II. hely – Kertész Janka – Encs
III. hely – Haskó Vivien – Sárospatak
A zsűri tagjai: Eiben Györgyné, Kecskméthy Károlyné, Timkó Mónika
5-6. ÉVFOLYAM
I. hely – Kiss Gréta – Encs
II. hely – Lukács Dorka – Sárospatak
III. hely – Végső Tamara – Szerencs
Különdíj: Hajdú Gabriella – Szerencs
A zsűri tagjai: Nagy Józsefné, Majorosné Jakab Renáta, Timkó Brigitta
7-8. ÉVFOLYAM
I. hely – Gombos Angelika – Sátoraljaújhely
Naár Boglárka Vera – Sátoraljaújhely
II. hely – Pap László- Szerencs
Korán Flóra – Szerencs
III. hely – Kiss Henrietta – Encs
Különdíj – Gombos Vanda – Sárospatak
A zsűri tagjai: Kovács Attiláné, Zsuzsa nővér, Kőszeginé Tóth Judit
Köszönjük a zsűri tagjainak, valamint a kísérő- és felkészítő pedagógusok munkáját és azokét is, akik a színvonalas verseny szervezéséért, lebonyolításáért sokat tettek.

Gratulálunk a díjazottaknak!

KÉPEK