Felolvasóversenyt a Szent Erzsébet Házban

Szent Erzsébet hetek keretében 2019. november 18-án délután rendeztük meg – hagyományainknak megfelelően – a Szent Erzsébet Házban öt katolikus általános iskola részvételével a felolvasóversenyt.
Témánk ebben az évben az eucharisztia volt.
A … tovább

Házi szavalóverseny

Házi szavalóversenyt rendeztünk iskolánkban 2019. november 25-én 53 alsó és felső tagozatos tanuló részvételével. Köszönjük a felkészítők és a zsűri munkáját. Hálásak vagyunk iskolánk SUB ROSA ALAPÍTVÁNYÁNAK önzetlen támogatásáért.

tovább

Jótékonysági bálunk

2019. november 16-án iskolánkban jótékonysági bált rendeztünk.
A rendezvény különlegessége volt, hogy – már hagyományosan – a gyerekek együtt szórakozhattak a szüleikkel és tanáraikkal a csodálatosan feldíszített aulában.Köszönetünket fejezzük ki az Álom és Harmónia dekoráció … tovább

Szent Erzsébetre emlékeztünk

Iskolánk védőszentjéről, Szent Erzsébetről emlékeztünk meg november 19-én.
A lelki nap kezdetén az osztályközösségek osztályfőnökeik irányításával beszélgettek arról, hogy a szeretet szolgálójának a példáját a mindennapi életünkben, hogyan lehet továbbadni.
A Szent Erzsébet jelenetet a 4.a … tovább

Szent Imre díj

Iskolánkban hagyomány, hogy az alsó és felső tagozatos osztályok közül 1-1 osztály kiváló tanulmányi munkájukért és példamutató magatartásáért Szent Margit illetve Szent Imre díjban részesül.
A 2019/2020- as tanévre a 6. b osztály nyerte … tovább

Svájci hét az ÁVG-ben

November elején az Árpád Vezér Gimnázium német munkaközössége svájci hetet szervezett, melynek keretében iskolánk német nyelvet tanuló diákjainak is lehetősége volt több programon is részt venni. Érdekes kiállítást láthattak Svájcról,majd játékos feladatokat oldottunk meg ésegy ügyességi versenyben is jeleskedtek. Felkészítő tanáruk: Farkasné … tovább

Pályaorientációs nap

Intézményünk 2019. október 25-én pályaorientációs napot tartott az iskola tanulói számára. A délelőtt folyamán a gyerekek osztálykeretben érdekes, játékos feladatokon keresztül ismerkedtek meg a különböző foglalkozásokkal. „Mi leszek, ha nagy leszek?”- pályaorientáció gyermekszemmel … tovább

Angol kulturális vetélkedő

2019. november 4.-én került megrendezésre az Amerikai-Brit kulturális vetélkedő a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának szervezésében. A versenyre 18 csapat nevezett. Az iskolánkat képviselő diákok az előkelő II. helyen végeztek.
Eredményükhöz gratulálunk:
I. Kazinczy Ferenc Általános Iskola, … tovább