Úton, sínen, Bodrog vízen… nyári napközis tábor

Iskolánk 27 elsős tanulója június 24-28 között az „Élmény pedagógia a tanulók képességeinek sokoldalú fejlesztésére” elnevezésű pályázat keretében egy egyhetes napközis táborban vehetett részt. 
A tábor témája a közlekedés, KRESZ, sport és egészségre nevelés volt. 
Az öt nap folyamán a gyerekek közösség és kommunikációfejlesztő játékokat, sport és ügyességi játékokat játszva ismerkedtek meg a különböző közösségi közlekedési eszközökkel, azok működésével, az azokon való megfelelő viselkedés szabályaival.
A tábor ideje alatt utaztak vonattal, sétahajóval, autóbusszal, erdei kisvasúttal, elektromos kisautóval, de természetesen a kerékpár használatára is sort kerítettünk, valamint a gyalogtúra sem maradhatott el. 
Tanulóink megtekintettek egy modellbemutatót is, amely végén az autók vezetése szintén nagy élményt jelentett.
Fontos szerepet kapott a táborban a közlekedési szabályokkal való ismerkedés. A gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályainak tanulásában segítségünkre volt Rézműves Attila iskolarendőr is. A közlekedési ügyességi pálya teljesítését követően a vámosújfalui KRESZ parkban, a gyakorlatban is alkalmazták a gyerekek a tanultak. Élmény volt számukra a kerékpáros lassúsági verseny is.
A tanulás mellett természetesen a játékra és a rajzolásra is maradt idő, így élményeiket rajzban is megörökítették a most már másodikos gyerekeink. A hét folyamán Bacsóné Majancsik Anita és Fekete Csaba tanítók mellett önkéntes segítő szülők és iskolai közösségi szolgálatot ellátó középiskolások is irányították, segítették a gyerekek mindennapjait.
Összességében egy élményekkel, új ismeretekkel, játékokkal gazdag hetet töltöttek együtt a tábor résztvevői, mely nagyszerű lezárása volt első iskolai évüknek.

KÉPEK

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.